We hebben de ADAM A8X-luidsprekers getest!

Adam-A8X

De hoofdrolspeler van onze laatste test was een paar in Duitsland gemaakte ADAM A8X-luidsprekers. ADAM-luidsprekers worden al meer dan 10 jaar door geluidstechnici gebruikt voor professionele geluidsmixing. In de loop van de tijd heeft het productiebedrijf meer betaalbare prijsmodellen bedacht voor thuis- en hobby-hifi-fans, hoewel het nog steeds een van de duurdere luidsprekers is. De krachtigste tweewegmonitor in de AX-serie is de A8 .

Tape tweeter

De subwoofer wordt aangedreven door een 150 watt versterker en de tape tweeter door een 50 watt versterker. De tape-tweeter is het meest bepalende onderdeel van dit type, ontwikkeld door Dr. Oskar Heil. De ingenieurs van ADAM hebben deze technologie overgenomen en verder ontwikkeld. De essentie van X-ART (Extended Accelerating Ribbon Technology) is het geplooide membraan, waarin de plooien worden samengedrukt of uitgezet door geluiden die naar hun oppervlak komen. De lucht wordt harmonieus aangezogen, waardoor een nauwkeuriger geluid ontstaat zoals beschreven door de fabrikant.

Laten we naar de spreker kijken!

Classifica Adam A8X

De A8X heeft een koolstofvezel subwoofer en een 56 mm X-ART tweeter. Het ontwerp met twee poorten aan de voorzijde verlengt de frequentierespons tot 38 Hz. Door de vorm van de subwooferconus krijgen we snelle en duidelijke basgeluiden. Er zijn natuurlijk ingangen op het achterpaneel, evenals EQ- en tweeterregelaars. Het heeft drie bedieningselementen op het achterpaneel waarmee u het geluid kunt aanpassen aan uw eigen smaak en de kenmerken van de kamer.

Recensione dell'altoparlante Adam A8X

PWM custom versterker

Pulsbreedtemodulatie (PWM), ook wel bekend als Klasse D-versterking of schakelende versterkingstechnologie, zet een binnenkomend signaal om in een reeks rechthoekige golven met dezelfde frequentie. De breedte van de rechthoeken verandert in de loop van de tijd, deze golfvorm is veel gemakkelijker te monteren. Het belangrijkste voordeel van PWM-versterkers is hun extreem hoge efficiëntie (> 90%). Het resultaat is een veel lagere temperatuur, waardoor het gebruik van koellichamen niet nodig is.

Laten we testen!

We luisterden naar verschillende muziekstijlen op de ADAM A8X-luidsprekers. We kunnen ook positieve en negatieve ervaringen melden. Het voordeel van de speakers is dat ze een extreem gedetailleerd geluidsbeeld geven, ook vanuit verschillende leerlingposities. De instrumenten klinken uitzonderlijk helder, de bas is stevig, hij vult de hele ruimte. We luisterden eerst naar Bon Jovi’s populaire hit “Het is mijn leven”. De lagere tonen klonken onberispelijk, maar de instrumenten die in de midden- en hogere tonen speelden leken naar de achtergrond te worden geduwd. De tweeter “fluit” in bepaalde hoge tonen, wat het geluidsbeeld enigszins verslechtert. De muzikale dvd The Phantom of the Opera kwam daarna in onze handen. Grote opera-aria’s worden ook uitgevoerd in de film, die een succes was met de vertolking van Gerard Butler en Emmy Rossum. Onze indruk hier was vergelijkbaar met de vorige. De diepere stemmen waren ook in dit geval onberispelijk, maar de vrouwelijke sopraanstemmen en mid-range instrumenten en zang waren minder uitgesproken. De geluidseffecten voelden daarentegen duidelijk aan en creëerden een echt gevoel. Tijdens het spelen van Metallica’s nummer “Enter Sandman” kwamen we deze bug opnieuw tegen, de gitaren werden simpelweg nevenacteurs.

Onze mening

De A8X is voorzien van een moderne luidspreker met een helder en begrijpelijk geluid, hoewel we na uren luisteren al wat “oorvermoeidheid” voelden. Het wordt in de volksmond gebruikt door professionele geluidstechnici voor het opnemen en mixen van geluid, dus we kunnen het geen slechte luidspreker noemen. Het is echter belangrijk op te merken dat in een ruimte met een ideale akoestiek het luidsprekerspaar zeker overtuigender zal presteren. We hebben het getest in een rudimentaire studio die uit een kelderruimte bestaat, dus we denken dat dit mogelijk ook heeft bijgedragen aan de negatieve beoordeling. Acoustische panelen en bass traps zijn essentieel in het optimaliseren van de geluidskwaliteit in dergelijke ruimtes. Ze verminderen nagalm en absorberen lage frequenties, wat resulteert in een helderder en meer gebalanceerd geluid. Hierdoor kunnen luidsprekers hun potentieel volledig benutten en wordt de luisterervaring aanzienlijk verbeterd.

Voordelen:

-Uitstekende details en diepte

-Poorten aan de voorkant

-Kan zowel verticaal als horizontaal worden geplaatst

-XRT tweeters

Nadelen:

-Middenbereik presteert niet goed

-Geen bevestigingsgaten

-Hoge prijs

Similar Posts