We hebben de Adam S2V studiomonitor getest!

Adam (Advanced Dynamic Audio Monitors) werd opgericht in 1999 in Berlijn. De S2V is een klassieke tweeweg close-up monitor die het best wordt aanbevolen voor kleine tot middelgrote studio’s.

“S” -serie

De S-Series Bass ELE-driver (Extended Linear Excursion) is een absoluut uniek ontwerp dat is ontworpen voor de S-serie luidsprekers en het basreflexsysteem. Deze technologie reproduceert geluiden met extreem hoge resoluties, grotendeels dankzij het lage gewicht, de geoptimaliseerde interne demping en een precieze, precieze verbinding van de stijve kegel. Ontwikkeld om resonantie en vervorming te minimaliseren, biedt de mand ook een perfect en helder, transparant geluid, zelfs bij hoge geluidsdrukniveaus.

De basreflexbuizen uit de S-serie zijn opnieuw ontworpen met optimale afronding om signaalverlies als gevolg van wrijving en turbulentie bij de aansluitingen op het voorpaneel te minimaliseren, en er is zelfs extra resonantievrije technologie in de poorten verwerkt.

Een belangrijk kenmerk van deze subwoofers is zelfs de mechanische ophanging, die absoluut optimaal en gelijkmatig in beide richtingen werkt, waardoor de overdracht van basfrequenties zonder vervorming, zelfs bij hoge geluidsdruk, mogelijk is. De dynamiek van het originele geluid wordt behouden door dit ophangsysteem, het is in staat om de beweging van het membraan op een gecontroleerde manier te dempen, bij hoge pieken garandeert de robuuste ophanging geluid zonder vervorming over het gehele frequentiebereik. Het materiaal van de luidsprekermand wordt in een speciaal proces omgezet in een koellichaam, wat verder helpt om het apparaat goed te koelen.

X-ART / S-ART tweeter

De unieke X-ART tweeter van het merk Adam is handgemaakt in Berlijn. Deze ultramoderne tweeter kan hogere bereiken reproduceren met een vervormingsvrije, natuurlijk klinkende dynamiek. Voor de S-serie werd deze doorontwikkeld en kreeg het de aanduiding S-ART.

Laten we eens kijken naar de S2V-monitor!

Adam-S2V-Paar studiomonitors

De 7 inch basdrive is speciaal ontworpen voor de S-serie. Het dekt frequenties tussen 35 Hz en 50.000 Hz, is krachtig, vervormingsvrij en biedt een breed dynamisch bereik met een laag eindpunt. De S2V studiomonitor is de kleinste telg uit de serie.

s2v achterpaneel

De subwoofer is klasse “D”, de tweeter is klasse A / B, ingebouwde DSP, OLED-menu bevindt zich ook op het achterpaneel. Het gebruik van de bedieningselementen op het achterpaneel is behoorlijk onhandig.

Er is ook een XLR analoge, digitale connector en USB-ingang op de luidspreker. De grote, solide, aluminium golfgeleider verbetert het geluid nog meer. Er is geen gecombineerde XLR-aansluiting nodig voor analoge ingangen. De zeshoekige basaandrijving levert onbeperkte dynamiek en lage vervorming, terwijl de HPS, het High Frequency Propagation System en de S-ART-tweeter een onberispelijk stereogeluid leveren.

HPS-golfgeleider

De HPS-golfgeleider is speciaal ontwikkeld voor de S-ART-serie, gesloten tweeter, zorgt voor een vloeiend geluid, minimale reflectie zelfs bij hoog vermogen en de krachtige DSP-motor egaliseert de frequenties.

Grafische frequentie van de s2v-monitor

De DSP-engine optimaliseert de overtochten op volgorde. om lineaire reacties te genereren over het gehele frequentiebereik. en kamerafstemming kan ook worden gedaan met dank aan de DSP, evenals het bewaken van de bescherming van de hoogfrequente aandrijving en het vergemakkelijken van verschillende uitbreidingsopties in de loop van de tijd. Software-updates kunnen eenvoudig worden uitgevoerd via de USB-poort, zodat DSP-functies ook vanaf een computer kunnen worden bediend.

EQ-instelmogelijkheden

De 6-bands parametrische EQ biedt fabrieksinstellingen en door de gebruiker bewerkbare presets. In onze ervaring zijn de standaardinstellingen van Pure Presets of de Uniform Natural Response-instellingen het meest veranderd. Na het downloaden van de S Control-applicatie, kunt u ook instellingen maken met de applicatie. De subwoofer heeft een vermogen van 300 watt en de tweeter heeft een vermogen van 50 watt.

Adam audio luidsprekers

De buitenkant heeft een moderne, strakke, afgeronde randen, twee basreflexpoorten aan de voorkant van het paneel, de belangrijkste bedieningselementen op het achterpaneel en een LCD-scherm dat niet erg comfortabel, moeilijk toegankelijk is.

Geluid

De S2V werd getest in een middelgrote studio, de akoestische behandeling van de studio was zeer grondig en de geluidsabsorberende en diffusorelementen aan de wanden en het plafond maakten het geluid perfect. In het geval van geluidsopname- of mengstudio’s is een perfecte akoestiek nog belangrijker, omdat een geluidsopname of een muzikale mix alleen foutloos kan zijn als akoestische fouten in de ruimte, die het gevolg kunnen zijn van reflecties of een ongunstige nagalmtijd, worden geëlimineerd.

We zijn de monitortest begonnen met Wat ik heb gedaan van Linkin Park. We ervaarden lineair geluid, detail, nauwkeurige frequentierespons en hoorden intense en extreem krachtige bassen. Ook bij hoog volume hebben we geen vervorming ervaren, wat ook te danken is aan Adams unieke technologie en het stabiele, robuuste ontwerp van de luidsprekerbehuizing. EQ-kamercorrectie-instellingen zijn eenvoudig en gemakkelijk te maken, hetzij via het OLED-menu of via USB. Toen we luisterden naar de hit My Blood van Twenty One Pilots, hadden we een gebalanceerd en nauwkeurig geluid, de nauwkeurigheid en details waren ook uitstekend, de diepe waren gespierd en percussief.

Voor een ideale prestatie en geluid van de luidsprekers is het belangrijk om ze op zithoogte te plaatsen, vooral vanwege de hoge en middenbereiken, die door een verkeerde plaatsing opdringerig kunnen overkomen.

Vonnis

De compacte Adam-monitor van 11 kg heeft een indrukwekkend vermogen, met een gecombineerde output van maximaal 120 decibel SPL per paar. S2V-luidsprekers die als close-upmonitors kunnen worden gebruikt, worden aanbevolen voor kleine tot middelgrote studio’s. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de luidsprekers op zithoogte staan ​​wanneer u ze plaatst. De monitoren reproduceerden een zeer gebalanceerd, helder, nauwkeurig en gedetailleerd, dynamisch geluid met intense en duidelijke diepten. EQ-instellingen zijn handig en veroorzaken geen problemen. Zowel de bedieningselementen als het OLED-menu bevinden zich aan de achterkant van de monitor, kunnen behoorlijk moeilijk toegankelijk zijn en daarom onhandig om te bedienen.

Hoewel we de gecombineerde XLR- en tv-aansluiting misten, vonden we niet teveel om over te klagen in het geluid van het apparaat.

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts