Wat is een akoestisch panel?

We kunnen akoestische elementen gebruiken om de akoestiek van de ruimte te verbeteren. De akoestische panelen zijn gemaakt van speciale materialen en hebben een ontwerp dat ongewenst geluid in de kamer, op kantoor, vermindert of elimineert.
Ook is het aan te raden om akoestische wandpanelen aan de wand en het plafond van het kantoor te plaatsen voor een effectieve geluidsisolatie.
Alle akoestische wandpanelen kunnen de akoestiek van kantoren verbeteren.
Als we akoestisch paneel aan de wand of het plafond plaatsen, kunnen we de geluiddemping eenvoudig oplossen.

Wat voor soort geluidsgolven worden gedempt door
de akoestische panelen?


Akoestische elementen worden voornamelijk gebruikt om geluid of echo te reflecteren die het geluid van een kantoor, studio, thuisbioscoopsysteem of hifi-audiosysteem verstoort. Akoestische wandpanelen bieden een ideale oplossing voor zowel akoestiek als geluidsabsorptie.

De oorzaak van storende geluiden is een slechte
akoestiek

Helaas, hoeveel tijd, energie en geld we ook besteden aan het kopen van de perfecte apparatuur, we kunnen nog steeds tegen deze problemen aanlopen. Hoe de apparaten geluiden waarnemen, hangt voornamelijk af van de akoestiek van de kamer.

Als we niet ten volle kunnen genieten van films kijken of naar muziek luisteren, thuisbioscoop(home cinema), of als het studiowerk verstoord wordt door de zwakke akoestiek in de kamer, dan hebben we geen duurdere apparatuur nodig, maar een akoestische behandeling.
Helaas komen velen erachter nadat ze de apparatuur tien jaar hebben vervangen en duizenden dollars hebben uitgegeven. Wandpanelen gemaakt naar eigen idee zijn niet geschikt tegen reflecties.

Wat is een akoestische behandeling?

Akoestiek houdt zich bezig met het genereren en overbrengen van mechanische trillingen en golven in vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. Belangrijk voor ruimteakoestiek bij toepassingen.

Tijdens de akoestische behandeling concentreren we ons op het geluid dat in de kamer wordt geproduceerd, waardoor de vervorming en echo wordt verminderd die wordt veroorzaakt door de kenmerken van de kamer, het kantoor of de hal. Akoestische elementen kunnen ook verbeteren. Voor een betere geluidsisolerende plaats je een akoestisch paneel zowel aan de muur als aan het plafond.

De eerste stap is de meting

De specifieke apparatuur wordt in een specifieke ruimte geplaatst. Deze kamer is gemaakt van hout en heeft stenen, meubels of ramen
het is helemaal leeg, er staan ​​alleen stoelen en er zitten mensen op.

Al deze factoren, het interieur, veranderen de akoestiek van een bepaalde kamer, dus elk apparaat kan een beetje anders klinken, afhankelijk van waar we naar luisteren en wat de akoestiek van de kamer is.

Tijdens de akoestische behandeling bepalen we eerst de exacte gegevens van de akoestiek van de gegeven ruimte:

We houden rekening met de solide grenzen van de kamer

  • wat is het materiaal van de wand of het plafond, wat is het oppervlak van het glas
  • geluidsabsorberende materialen
  • maar het absorbeert ze, wat is de symmetrie van de kamer, wat is de intensiteit en fase van het binnenkomende gereflecteerde geluid in de luisterpositie, is er

echo of echo die de geluidskwaliteit kan verminderen.

Planning na meting


Als we de akoestische parameters van de kamer kennen, creëren we oplossingen in de loop van de akoestische planning die ons in staat stelt om de hoge en basfrequenties en de echo te behandelen en een plezierige, hoge geluidskwaliteit te bereiken
, vrij van storende geluiden.

Hoe kan het akoestische paneel helpen ?

Wandpanelen hebben effect op bas, middentonen en hoge frequenties, die met geweldige resultaten kunnen worden gebruikt bij de behandeling van echo en gereflecteerde geluidsgolven. (ook effectief tegen frequentiesprongen en vacatures)

Afhankelijk van de grootte en omstandigheden van de ruimte, die al berekend zijn tijdens de akoestische meting, kunnen we specificeren hoeveel panelen we nodig hebben en waar we deze moeten plaatsen om het gewenste resultaat te bereiken. Na montage van de akoestische wandpanelen is het resultaat hoorbaar en voelbaar. Ze passen ook gemakkelijk in het interieur.

Zal mijn kamer te druk zijn vanwege de
akoestisch paneel ?

Nee. Het akoestische element, akoestisch paneel, kan worden ontworpen volgens uw individuele behoeften. Gebruikmakend van de best presterende, hoogwaardige, geluidsabsorptie materialen
u heeft de mogelijkheid om akoestische elementen, akoestische panelen te kiezen die overeenkomen met de stijl en het interieur van uw huis of zelfs kantoren.

Naast hun unieke uitstraling wordt esthetiek ook ondersteund door de plaatsing van de akoestische panelen. Om de grootste impact te bereiken, moeten panelen achter de luisterpositie op oorhoogte en op de zijwanden worden geplaatst. Het uiterlijk van een akoestisch panele geeft eerder het gevoel van een foto, een schilderij of een foto op de muren achter en aan de zijkanten van de bank.

Nadelen van de zelfgemaakte oplossingen

Het is niet esthetisch en dient niet om het gewenste resultaat te bereiken wanneer men probeert de akoestische behandeling van een kamer op te lossen door meubels, boeken, gordijnen of akoestisch schuim of soortgelijke producten te plaatsen.
De zelfgemaakte methode geeft niet het gewenste resultaat omdat de gebruikte materialen van onvoldoende kwaliteit zijn en worden gebruikt zonder akoestische metingen.

Meubels en tapijten beschikken niet over de nodige geluidsabsorberende eigenschappen. Geluidsgolven kunnen erdoorheen gaan en extra reflecties veroorzaken. Akoestisch schuim absorbeert alleen hoge frequenties, waardoor de bas nog dominanter wordt. Hierdoor kun je het geluid niet verbeteren.

Waarom is het akoestisch paneel van Perfect Acoustic een juiste keuze?

Onze akoestische wandpanelen hebben een uitstekende geluidsdemping. Daarom zijn ze geschikt om echo’s op te vangen. De hoogwaardige materialen die we gebruiken, zorgen ervoor dat we door hun efficiënte geluidsabsorptie-eigenschappen goede resultaten behalen, ook als er minder akoestische elementen worden gebruikt. De wandpanelen hebben een esthetisch design en zijn in meerdere kleuren te bestellen. Een prachtig gekleurd akoestisch paneel is ook een decoratief accessoire voor woondecoratie.

Bekijk hier ons ​​assortiment. Alle producten worden met de hand gemaakt. Wilt u meer weten over een van product of de beste oplossing voor ruisonderdrukking, neem dan contact met ons op. Aangepast formaat is ook mogelijk, u kunt zelf de kleur kiezen.

Categorieën: Tutorial