Wat is een akoestisch panel?

We kunnen akoestische elementen gebruiken om de akoestiek van de ruimte te verbeteren. De akoestische panelen zijn van speciale materialen gemaakt,en hebben een ontwerp dat ongewenst geluid in de kamer, op kantoor etc. vermindert of elimineert.
Ook is het aan te raden om akoestische wandpanelen aan de wand en het plafond van het kantoor te plaatsen voor een effectieve geluidsisolatie.

Alle geluidsabsorberende panelen kunnen de akoestiek van kantoren verbeteren.


Als we akoestisch paneel aan de wand of het plafond plaatsen, kunnen we de geluiddemping eenvoudig oplossen.

 

Wat voor soort geluidsgolven worden gedempt door
de akoestische panelen?


Akoestische elementen worden voornamelijk gebruikt om geluid of echo te reflecteren die het geluid van een kantoor, studio, thuisbioscoopsysteem of hifi-audiosysteem verstoort. Akoestische wandpanelen bieden een ideale oplossing voor zowel akoestiek als voor geluidsabsorptie.

De oorzaak van storende geluiden is een slechte
akoestiek

Hoeveel tijd, energie en geld we ook besteden aan het kopen van de perfecte apparatuur, kunnen we helaas nog steeds tegen deze problemen aanlopen. Hoe de apparaten geluiden waarnemen, hangt voornamelijk van de akoestiek van de kamer af.

Als we niet ten volle kunnen genieten van films kijken of naar muziek luisteren, van thuisbioscoop(home cinema); of als het studiowerk verstoord wordt door de zwakke akoestiek in de kamer, dan hebben we geen duurdere apparatuur, maar een akoestische behandeling nodig.
Helaas komen velen erachter, nadat ze de apparatuur jaarlijks hadden geruild en duizenden euro’s hebben uitgegeven. Wandpanelen, gemaakt naar eigen idee, zijn niet geschikt tegen reflecties.

Wat is een akoestische behandeling?

Akoestiek houdt zich bezig met het genereren en overbrengen van mechanische trillingen en golven in vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. Uit de veelzijdige toepassingen ervan, spreken we nu over  ruimteakoestiek.

Tijdens de akoestische behandelingen concentreren we ons op het geluid dat in de kamer wordt geproduceerd, tevens de vervorming en echo – veroorzaakt door de eigenaardigheden van de kamer, het kantoor of de hal – verminderd wordt. Ook door akoestische elementen kunnen deze verbeterd worden. Voor een betere geluidsisolatie, plaats een akoestisch paneel zowel aan de muur als aan het plafond.

De eerste stap is de meting

De specifieke apparatuur wordt in een specifieke ruimte geplaatst. Of is deze kamer van hout of stenen gemaakt,  met of zonder ramen en deuren; of zijn er meubels of is het helemaal leeg; of staan er ​​alleen lege stoelen of er zitten mensen op…

Al deze factoren, het interieur, veranderen de akoestiek van een bepaalde kamer, dus elk apparaat kan een beetje anders klinken, afhankelijk van waar we naar luisteren en hoe de akoestiek van de kamer is.

Tijdens de akoestische behandelingen bepalen we eerst de exacte gegevens van de akoestiek van de gegeven ruimte:

We houden rekening met de vaste grenzen van de kamer

  • wat is het materiaal van de wand of het plafond, hoe groot is het glasoppervlak
  • geluidsabsorberende materialen
  • hoe is het met de symmetrie van de kamer, wat is de intensiteit en fase van het binnenkomende gereflecteerde geluiden in de luisterpositie, is er galm of echo die de geluidskwaliteit kan verminderen.

Planning na meting


Als we de akoestische parameters van de kamer kennen, creëren we oplossingen in de loop van de akoestische planning die ons in staat stelt om de hoge en basfrequenties en de echo te behandelen en een plezierige, hoge geluidskwaliteit te bereiken, vrij van storende geluiden.

Hoe kan het akoestische paneel helpen?

Wandpanelen hebben effect op bas, middentonen en hoge frequenties, die met geweldige resultaten kunnen gebruikt worden bij de behandeling van echo en gereflecteerde geluidsgolven (tevens ook tegen frequentiesprongen en vacatures effectief).

Afhankelijk van de grootte en omstandigheden van de ruimte, die al berekend zijn tijdens de akoestische meting, kunnen we specificeren hoeveel panelen we nodig hebben en waar we deze moeten plaatsen om het gewenste resultaat te bereiken. Na montage van de akoestische wandpanelen is het resultaat hoorbaar en voelbaar. Ze passen ook gemakkelijk in het interieur.

Zal mijn kamer te druk zijn vanwege de
akoestisch panelen ?

Nee. Het akoestische element, akoestisch paneel kan volgens uw individuele behoeften ontworpen worden. Gebruikmakend van de best presterende, hoogwaardige, geluidsabsorberende materialen, heeft u de mogelijkheid om akoestische elementen, akoestische panelen die overeenkomen met de stijl en het interieur van uw huis of zelfs kantoor, uit te kiezen.

Naast hun unieke uitstraling wordt esthetiek ook ondersteund door de plaatsing van de akoestische panelen. Om de grootste impact te bereiken, moeten panelen achter de luisterpositie op orenhoogte en op de zijwanden worden geplaatst. Het uiterlijk van een akoestisch paneel geeft eerder het gevoel van een foto of een schilderij aan de muren achter de bank en of aan de zijkanten van de kamer.

Nadelen van de zelfgemaakte oplossingen

Het is niet esthetisch en leidt niet tot het gewenste resultaat als men de akoestische behandeling van een kamer door meubels, boeken, gordijnen of met het gebruik van akoestisch schuim of soortgelijke producten probeert op te lossen.
De zelfgemaakte methode geeft niet het gewenste resultaat omdat de gebruikte materialen van onvoldoende kwaliteit zijn en zonder akoestische metingen worden gebruikt.

Meubels en tapijten beschikken niet over de nodige geluidsabsorberende eigenschappen. Geluidsgolven kunnen erdoorheen gaan en extra reflecties veroorzaken. Akoestisch schuim absorbeert alleen hoge frequenties, waardoor de bas nog dominanter wordt. Hierdoor kun je het geluid niet verbeteren.

Waarom is het akoestische paneel van Perfect Acoustic de juiste keuze?

Onze akoestische wandpanelen hebben een uitstekende geluidsdemping. Daarom zijn ze geschikt om echo’s op te vangen. De hoogwaardige materialen die we gebruiken, zorgen ervoor dat we door hun efficiënte geluidsabsorptie-eigenschappen goede resultaten behalen, ook als er minder akoestische elementen worden gebruikt. De wandpanelen hebben een esthetisch design en zijn in meerdere kleuren te bestellen. Een prachtig gekleurd akoestisch paneel is ook een decoratief accessoire voor woondecoratie.

Bekijk hier ons ​​assortiment. Alle producten worden met de hand gemaakt. Wilt u meer weten over een van product of de beste oplossing voor ruisonderdrukking, neem dan contact met ons op. Aangepast formaat is ook mogelijk, u kunt zelf ook de kleur uitkiezen.

K.I.

Similar Posts