Wat is een akoestisch panel?

Met akoestische elementen kunnen we de akoestiek van de kamer verbeteren. De panelen zijn gemaakt van specifieke materialen en met een specifiek ontwerp dat ongewenste geluiden in de kamer  vermindert of elimineert.

Wat voor soort geluidsgolven worden gedempt door
de akoestische panelen?


Akoestisch element worden voornamelijk gebruikt bij het reflecteren van geluid of echo die het geluid van het kantoor, de studio, het thuisbioscoopsysteem of het hifi-audiosysteem verstoort.

De oorzaak van storende geluiden is een slechte
akoestiek

Helaas, hoeveel tijd, energie en geld we ook uitgeven om de perfecte apparatuur te kopen, we kunnen deze problemen toch tegenkomen. Het hangt vooral van de akoestiek van de gegeven ruimte af hoe de geluiden door de apparaten worden waargenomen.

Als we niet ten volle kunnen genieten van films kijken of naar muziek luisteren, of als het studiowerk wordt verstoord door de slechte akoestiek in de kamer, hebben we geen duurdere apparatuur nodig, maar een akoestische behandeling.
Helaas realiseren veel mensen zich dit nadat ze de apparatuur tien jaar lang hadden vervangen en duizenden euro’s hadden uitgegeven.

Wat is een akoestische behandeling?

Akoestiek houdt zich bezig met de productie en transmissie van mechanische trillingen en golven in vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. Onder de toepassingen is ruimteakoestiek vanuit ons oogpunt van belang.

Tijdens de akoestische behandeling richten we ons op het geluid dat in de kamer wordt geproduceerd, we verminderen de vervorming en nagalm veroorzaakt door de kenmerken van de kamer of de hal. Ook kunnen de akoestische elementen helpen bij de verbetering ervan.

De eerste stap is de meting

We plaatsen de specifieke apparatuur in een bepaalde kamer. De kamer was gebouwd van hout en bakstenen, meubels, ramen zijn er te vinden of
het is helemaal leeg, er zijn alleen stoelen en mensen zitten erop.

Al deze factoren veranderen de akoestiek van een bepaalde ruimte, daarom is het mogelijk dat elke apparatuur enigszins anders klinkt, afhankelijk van waar we naar luisteren en wat de akoestische eigenschappen van de ruimte zijn.

Tijdens de akoestische behandeling bepalen we eerst de exacte gegevens van de akoestiek van de gegeven ruimte:

We houden rekening met de solide grenzen van de kamer

  • wat is het materiaal van de muur, hoe groot is het glasoppervlak
    de absorberende materialen
  • maar geabsorbeerd door hen, hoe is de symmetrie van de kamer, hoe is de intensiteit en fase van het aankomende gereflecteerde geluid op de luisterpositie, of er

galm of echo die de geluidskwaliteit kan verslechteren.

Planning na meting


Als we de akoestische parameters van de kamer kennen, creëren we oplossingen in de loop van de akoestische planning die ons in staat stelt om de hoge en basfrequenties en de echo te behandelen en een plezierige, hoge geluidskwaliteit te bereiken
, vrij van storende geluiden.

Hoe kan het akoestische paneel helpen ?

De panelen hebben impact op de bas, de middelste en hoge frequenties, we kunnen ze toepassen met geweldige resultaten bij het behandelen van de echo en reflecterende geluidsgolven.

Afhankelijk van de grootte en de omstandigheden van de kamer – die al tijdens de akoestische meting zijn berekend – kunnen we specificeren hoeveel panelen we nodig hebben en waar we ze moeten plaatsen om het gewenste resultaat te bereiken. Na de plaatsing van de panelen is het resultaat hoorbaar en voelbaar.

Zal mijn kamer te druk zijn vanwege de
akoestisch paneel ?

Nee. We kunnen de akoestisch element op maat maken op basis van uw unieke vereisten. Naast het gebruik van de best presterende, hoogwaardige materialen
heb je de mogelijkheid om akoestische elementen te kiezen die passen bij de stijl van je huis of de gegeven kamer.

Naast hun unieke uitstraling wordt esthetiek ook ondersteund door de plaatsing van de akoestische panelen. Om de grootste impact te bereiken, moeten panelen achter de luisterpositie op oorhoogte en op de zijwanden worden geplaatst. Het uiterlijk van een akoestisch panele geeft eerder het gevoel van een foto, een schilderij of een foto op de muren achter en aan de zijkanten van de bank.

Nadelen van de zelfgemaakte oplossingen

Het is niet esthetisch en dient niet om het gewenste resultaat te bereiken als we proberen de akoestische behandeling van de kamer op te lossen door meubels, boeken, gordijnen of akoestisch schuim te plaatsen.
De zelfgemaakte methode levert niet de gewenste resultaten op, omdat de toegepaste materialen niet de juiste kwaliteit hebben en zonder akoestische metingen worden gebruikt.

Meubels, tapijten hebben niet de benodigde geluidsabsorptiekenmerken. Geluidsgolven kunnen erdoorheen passeren waardoor verdere reflecties ontstaan. Akoestisch schuim absorbeert alleen de hoge frequenties waardoor de bas nog dominanter wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=rcoZzFP04b8

Waarom is het akoestisch paneel van Perfect Acoustic een juiste keuze?

Onze akoestische panelen hebben een uitstekende geluidsabsorptie.
Daarom zijn ze geschikt om echo’s te absorberen.
Door ons gebruikte hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat we dankzij hun effectieve geluidsabsorptiekarakteristiek goede resultaten kunnen bereiken, zelfs als we minder akoestisch element toepassen.


Het doel van onze akoestisch paneel is geen geluidsisolatie, d.w.z. voorkomen dat het geluid uit de kamer ontsnapt. Panelen kunnen de geluidsdruk verkleinen maar kunnen niet
de resonanties van de kamer volledig elimineren.
De geluidsdruk van een akoestisch behandelde kamer kan met 15db afnemen, wat we in een andere kamer aanzienlijk stiller wordt.

Ze hebben vooral invloed op de lage, midden- en hoge frequenties door de geluidsgolven die worden gereflecteerd door de vroege reflectiepunten effectief te behandelen.


De toepassing van akoestisch paneel verbetert de ruimtelijkheid, het geluid wordt helderder en vrij van vervormingen. Om dit in studio’s te bereiken, moeten we naast de zijmuren mogelijk ook de vloer, de hoeken en de plafondhoeken behandelen.


Tijdens de voorbereiding van onze akoestische panelen besteden we speciale aandacht aan individuele behoeften, onze producten komen in aanmerking als onderdeel van de ruimtedecoratie.

De akoestische panelen geproduceerd door Perfect Acoustic zijn ontworpen op basis van nauwkeurige wiskundige berekeningen, waarbij alleen hoogwaardige materialen zijn gebruikt om het gewenste effect te bereiken. Onze producten hebben het meest effectieve geluidsabsorptievermogen op de markt.
We maken onze akoestische elementen met de hand en testen ze constant. Dankzij ons brede scala aan kleuren en patronen, evenals ons assortiment maten, kunnen ze decoratieve accessoires zijn voor bijna elke kamerstijl.

Geluidsabsorberend vermogen van materialen

Objecten en materialen die geluiden kunnen absorberen worden geluidsabsorbers genoemd. De meeste energie van de geluidsgolven die naar hun oppervlak komen, wordt door wrijving omgezet in warmte.
Stevige, harde, vlakke materialen zoals beton, baksteen, glas en tegeloppervlakken hebben helemaal geen geluidsabsorberende eigenschappen. Ze reflecteren de geluiden en veroorzaken onaangename ratelende echo’s. Als bij het ontwerp van een gebouw geen rekening wordt gehouden met akoestische overwegingen, kan alleen retrospectieve akoestische behandeling worden overwogen. Om ervoor te zorgen dat de muziek, film of zelfs spraak waar u naar luistert in de kamer duidelijk en begrijpelijk is, moeten de gereflecteerde geluiden worden geëlimineerd met behulp van akoestische panelen.
Meubels, textiel en andere woninginrichting absorberen gemakkelijk hoge tinten, maar diepe tinten dragen bij aan hun problemen.
We kunnen deze akoestische problemen oplossen met goed gestructureerde materialen die worden gebruikt in de ruimteakoestiek.
Afhankelijk van hun flexibiliteit en dichtheid functioneert hout als een effectieve geluidsafzuiger en geluidsisolator. Door zijn hoge lichaamsdichtheid is akoestisch katoen ook uitstekend geschikt voor geluidsisolatie en geluidsabsorptie.

Ook thuis of op kantoor is effectieve geluidsisolatie belangrijk. De beste oplossing voor geluidsisolatie van wand en plafond zijn de wandpanelen. 

Wandpanelen voor wand

Het design van de akoestische wandpanelen is erg esthetisch. Elk wandpaneel heeft akoestisch katoen. Tot dat u wandpanelen aan de Wand bevestigt, is er geen betere akoestische toestand. De wand kan geen diepe geluiden absorberen, dus tot dat we de wand akoestisch behandelen, zal het geluid niet perfect zijn. 

Categorieën: Tutorial