Beste oortelefoons voor hardlopen: JBL Reflect Fit vs Bose Soundsport Free

We luisteren graag naar muziek op onze mobiele telefoon of andere muziekspeler tijdens het sporten of sporten buiten of in de sportschool. Het is aangetoond dat muziek de prestaties en motivatie tijdens beweging verhoogt. Tijdens een training in een gym of fitnessruimte wordt het aanbevolen om de muren en het plafond van de kamer te behandelen met geluidsabsorberende akoestische panelen om de muziek echt motiverend en plezierig te maken tijdens het sporten. Lawaaierig, galmend geluid heeft een negatief effect op het lichaam, daarom is een akoestische behandeling van kamers met een ongunstige akoestiek essentieel.

Als je echter buiten traint of gewoon naar je eigen muziek wilt luisteren terwijl je beweegt, heb je oortelefoons nodig. Veel bedrijven maken oortelefoons speciaal voor sporten zoals hardlopen, in verschillende soorten en prijzen. Voor oortelefoons die tijdens het sporten worden gebruikt, is het onze belangrijkste verwachting dat ze comfortabel en stabiel in onze oren passen en goed klinken. Deze keer hebben we twee sportoortelefoons van zeer hoge kwaliteit getest, de Bose Soundsport Free en de JBL Reflect Fit nekband Bluetooth-oortelefoons. Beide toestellen vallen in een vrij hoge prijsklasse, maar in ruil daarvoor kunnen we echt premium kwaliteit krijgen.

Bose Soundsport

De draadloze oortelefoons van Bose zijn speciaal ontwikkeld voor sport en hardlopen. Na het uitpakken kunt u een zwarte, plastic, kleine koffer (minder dan 10 cm) in uw hand nemen. Het kleine etui voor het veilig opbergen van oortelefoons suggereert elegantie en kwaliteit. De meest aangename verrassing was toen we ontdekten dat de box niet alleen een opbergfunctie heeft, maar ook zorgt voor het draadloos opladen van de oortelefoons! Dit is erg handig als u op reis bent, omdat u de oortelefoons zonder kabel kunt opladen, wat ongeveer Ze zijn in staat tot 5 uur continu gebruik, dit aantal kan worden vermenigvuldigd met de oplader.

Gratis Bose Sound Sports

Bij nader inzien van de oortelefoons was het meest opvallende de grote afmeting van de luidsprekerkamers. Siliconen “doppen” zijn inbegrepen in 3 maten. Ze zijn ook uitgerust met een haakachtige ondersteuning, waardoor de oortelefoons stabiel aan het oor kunnen worden bevestigd, zodat ze gegarandeerd op hun plaats blijven, zelfs tijdens intense bewegingen. In de praktijk bleek dit het geval te zijn, we voelden ons prettig in de oren, ze bewogen helemaal niet.

We zweten onderweg en worden tijdens buitensporten blootgesteld aan het weer. Soundsport-oortelefoons zijn IPX4-gecertificeerd, wat betekent dat ze water- en zweetbestendig zijn. Het kan via bluetooth met de telefoon worden verbonden, de verbinding duurde slechts enkele seconden. Helaas kan de Bluetooth-verbinding soms onveilig zijn, bijvoorbeeld toen de telefoon werd ingesteld, de verbinding werd verbroken en je weer een paar seconden moest wachten voordat hij weer werkte. Als u zich buiten het Bluetooth-bereik bevindt, is de verbinding ook verbroken of verbroken. Om deze reden is het aan te raden om je telefoon of ander afspeelapparaat mee te nemen.

De rechter oortelefoon heeft volumetoetsen en muziek aan en uit knoppen voor spraakgestuurd bellen. De volumeknoppen kunnen gevoeliger zijn, ze moeten met voldoende kracht worden ingedrukt.

Bose-oortelefoons onthouden gekoppelde apparaten, dus wanneer u de telefoon aanzet die u eerder hebt gebruikt, herkent Soundsport deze en maakt er automatisch verbinding mee. Een LED in de opbergdoos die tevens dienst doet als dockingstation geeft de laadstatus van de batterij aan.

Ze haalden het meeste uit deze oortelefoon, ze hebben zelfs een ingebouwde microfoon zodat je er gemakkelijk en snel mee kunt bellen. Tijdens het telefoongesprek was het een beetje verwarrend dat onze eigen stem weergalmde.

Bose heeft een app ontwikkeld om zijn eigen apparaten te beheren die identificeert met welk Bose-apparaat we onze telefoon hebben gekoppeld. We kunnen dus ook het afspelen van muziek regelen met behulp van de applicatie. Hoewel de oortelefoons echt heel goed in uw oren passen, kunt u ze toch kwijtraken. De Bose Connect-app kan de positie van de oortelefoons meten, waardoor het verloren apparaat gemakkelijk terug te vinden is.

Geluid

Het filtert vrijwel helemaal geen geluid van buitenaf, wat voor velen vervelend kan zijn, maar laten we niet vergeten dat deze oortelefoons zijn uitgevonden voor sport en het is misschien niet veilig voor de oortelefoons om de buitenwereld volledig uit te sluiten. Tijdens het hardlopen, fietsen, kan het geen kwaad om op tijd bewegende voertuigen, zoemend geluid en andere geluiden te horen en op te merken. De geluidskwaliteit van draadloze Bluetooth-oortelefoons is natuurlijk niet te vergelijken met het geluid van een studiomonitor die in een studio of in een akoestisch goed beheerde ruimte wordt beluisterd.

De fabrikant richtte zich meer op intense, krachtige basgeluiden. We kregen heldere, gelijkmatige, vervormingsvrije geluiden en we ondervonden geen fouten bij hogere volumes. We hadden ruime, dynamische ritmes, maar de middellange afstanden werden naar de achtergrond geduwd en de hoge hadden mooier en scherper gekund. Tijdens het sporten zweren de meeste mensen bij percussiebas, wat de motivatie verhoogt en ook het bewegingsritme geeft.

JBL Reflect Fit sportoortelefoon met nekband

JBL-reflecterende pasvorm

De JBL sportoortelefoons zijn ook draadloos met bluetooth. We krijgen een zakje waar we in kunnen opbergen. De nekband is extreem klein en licht van gewicht, hij lijkt misschien te nauw om de nek, maar biedt stabiliteit en na een paar minuten zijn we vergeten hem te dragen. De rubberen hoes irriteert de huid niet, hij is zacht en comfortabel. Dit apparaat is ook ontworpen voor water- en zweetbestendigheid, heeft een IPX5-standaard en is bestand tegen water onder lage druk en regen.

De oordopjes kunnen met siliconen haken aan het oor worden bevestigd, de siliconen ringen zijn er in 3 maten. Deze bevestigingswijze is zeer stabiel, maar na langdurig dragen ervoeren we een enigszins oncomfortabel, strak gevoel. U kunt kiezen uit zwart, groen, blauw en rood. Aan de rechterkant van de nekband zit de aan- en uitknop, die, net als het Bose-product, niet gevoelig genoeg is om erg hard te worden ingedrukt. Een blauwe LED geeft aan dat de oortelefoon is ingeschakeld en licht rood op als de batterij bijna leeg is. Bij het uitschakelen hard en langer ingedrukt houden. De communicatie is ook geweldig voor telefonie, schoon, gemakkelijk te begrijpen, geen rammelaars.

De beste koptelefoon voor hardlopen

De hartslagmeter bevindt zich ook aan de rechterkant van de nek, maar deze is vereist om te werken. (deze worden meestal betaald). Links van de nekband zit de volumetoets, kort indrukken bij het aanpassen van het volume, want langer ingedrukt houden zal van nummer wisselen. De batterij gaat ca. Biedt 10 uur werking. De nekbandkabels fosforesceren in het donker, wat erg handig is tijdens het hardlopen of fietsen in de avond.

Over het geluid

Het filtert ruis heel goed, we hoorden dynamisch diep, gelijkmatig geluid. De hoge tonen bleken zwak en de bas was soms overdreven krachtig.

Welke oortelefoon is de winnaar?

Beide toestellen hebben vergelijkbare features, hun kwaliteit is ook werkelijk uitstekend. De Bose-oortelefoon is iets duurder, maar het eigen dockingstation en het volledig draadloze ontwerp zijn de prijs waard. Het is zeer stabiel in het oor, u hoeft zich geen zorgen te maken over de integriteit van het oor tijdens zweterige trainingen of trainingen in de regen, dankzij de waterdichte functie. Nadelen zijn onder meer te grote luidsprekers, soms onstabiele Bluetooth-connectiviteit en enigszins luidruchtig geluid. In het geval van JBL zijn onze opmerkingen vergelijkbaar, we beoordelen het geluid als iets beter. Door de kwaliteit, het docking station en de comfortabele en stabiele montage kunnen we de Bose Soundsport-oortjes misschien als winnaar naar voren halen, maar de JBL Reflect Fit blijft ook niet ver achter.

Similar Posts