Bose Soundbar 700 geluidsprojector review

De Bose Soundbar 700 geluidsprojector is een slimme speaker, dankzij Amazon Alexa en Google Assistant. Het ontbreken van HDMI-ingangen en Atmos/DTS:X-ondersteuning en het glas dat het tv-scherm weerspiegelt, zijn echter niet zo aantrekkelijk voor deze prijs.

Voordelen:
-Uitgebreide toneelfoto
-Amazon Alexa, Google Assistent-applicaties
-ADAPTiQ-audiokalibratie

nadelen:
-Geen Atmos/DTS: X
-Geen HDMI-ingang
-Reflecterend oppervlak

De Bose Soundbar 700-speaker maakt, net als andere modellen, gebruik van QuietPort- en PhaseGuide-technologieën. Met het ADAPTiQ automatische audiokalibratiesysteem van het bedrijf, is de luidsprekerbehuizing hetzelfde als het vorige 300-model. De 700 beschikt ook over HDMI-connectiviteit, eARC, Apple AirPlay 2-ondersteuning, een opnieuw ontworpen universele afstandsbediening en Bose Music-app. Ook Amazon Alexa en Google Assistant zijn ingebouwd, waardoor deze speaker helemaal slim is.
Helaas heeft dit toestel geen HDMI ingang en ondersteunt het geen Dolby Atmos en DTS:X. Dat zijn best serieuze minpunten voor een speaker die in deze vrij hoge prijsklasse valt en niet eens een aparte subwoofer heeft.

Bose Soundbar 700 soundbar-functies:Bose 700 soundbar review

De Bose Soundbar 700 ziet eruit als een high-end speaker met een elegante speakerbehuizing en een uitstekende bouwkwaliteit. Het heeft een geperforeerd aluminium rooster rondom en gehard glas, evenals een keuze uit helder zwart of wit. Helaas laat het ontwerp te wensen over. Bij de minste aanraking verschijnen vingerafdrukken op het glas en zodra we de tv aanzetten, weerspiegelt het dingen op het scherm – wat erg verwarrend is. De Soundbar 700 is slechts 57 mm hoog. Het is dus ook geen probleem om hem op de tv te plaatsen. Het is breed genoeg voor tv’s met een groter scherm en er is ook een optionele beugel beschikbaar voor diegenen die het aan een muur willen bevestigen.

Het ontwerp is minimalistisch, strak, met slechts twee aanraakgevoelige bedieningselementen. Een om de ingebouwde intelligente assistenten van stroom te voorzien en de andere om de ingebouwde intelligente assistenten te dempen. Er is praktisch geen display, alleen een lichtbalk, maar om de lichtbalksignalen te herkennen, zou je een superspy of codedecoder moeten zijn … Het zou gelukkiger zijn geweest om de geluidsprojector uit te rusten met een leesbaar display.

Aansluitingen en afstandsbediening

Alle aansluitingen op de Bose Soundbar 700 bevinden zich in de twee verzonken delen aan de onderzijde. Maar helaas is er door een andere ontwerpfout beperkte ruimte om de verschillende kabels aan te sluiten. De fabrikant komt met in ieder geval een optische en HDMI-kabel voor de speaker. Eén uitsparing heeft een HDMI-poort, een optische digitale ingang, een Ethernet-poort en een micro-USB-poort, de andere uitsparing heeft een netsnoeraansluiting en vier 3,5 mm-jackconnectoren voor de subwoofer, de infraroodverlenging en ADAPTiQ-headset.

Qua prijs is het behoorlijk verrassend dat er geen HDMI-ingang is, maar slechts een stukje output. Het goede nieuws is echter dat het eARC ondersteunt, dus het stuurt verliesloos geluid van de tv naar de soundbar. Dit vereist natuurlijk ook dat de tv ook eARC ondersteunt. Draadloze verbindingen zijn onder meer Wi-Fi (2,4 GHz en 5 GHz-banden), Apple AirPlay 2 en Bluetooth. Dit laatste is beperkt tot de SBC-codec. Dus voor degenen die audio van de beste kwaliteit nodig hebben, zijn de eerste twee opties een betere keuze.

Het bedrijf Bose heeft de soundbar uitgerust met een goed ontworpen metalen universele afstandsbediening die ook bewegingsgeactiveerde achtergrondverlichting heeft. We kunnen het combineren met veel tools. Bijvoorbeeld een tv, Blu-ray-speler, gameconsole, videostreamer of settopbox, met één afstandsbediening. Helaas heeft de afstandsbediening ook gebreken. Te groot, de zachte rubberen knoppen trekken stof en pluisjes aan. Je kunt ook niet zien wanneer de achtergrondverlichting uit is, en zelfs niet wanneer deze altijd verlicht is, is logisch.

Bose-Soundbar-van hier

De Bose Music-app is op zijn minst eenvoudig te gebruiken met een intuïtieve interface waarmee u gemakkelijk door instellingen kunt navigeren. Het maakt fijnafstemming mogelijk, zoals center-, bas-, treble-instellingen en toegang via de afstandsbediening tot Spotify, Amazon Music, Deezer, TuneIn, AirPlay en Bluetooth.
De Bose Soundbar 700 beschikt over een aantal functies. Veel daarvan richten zich op de mogelijkheden van de slimme luidspreker: na installatie krijg je een volledig functionele slimme luidspreker om naar het nieuws te luisteren of je kunt het weer, muziek, radio en spraakbesturing afspelen. Er zijn vier muziekdiensten om uit te kiezen: Spotify, Amazon Music, Deezer en TuneIn Radio.

De speaker zelf, Bose, gebruikt zijn eigen PhaseGuide- en QuietPort-technologie. De eerste kan geluid naar de zijkanten van de luidspreker sturen voor een breder podiumbeeld, terwijl de laatste een diepere, heldere en vervormingsvrije bas uitzendt.

Deze audioprojector kan 5.1 Dolby Digital en DTS decoderen, maar ondersteunt geen lossless codecs zoals Dolby TrueHD of DTS-HD Master Audio, laat staan ​​Dolby Atmos of DTS:X.
Gezien de prijs lijkt dit een groot tekort.

Naar onze mening is de 700 beter voor tv en muziek dan films. Als je je bas wilt verbeteren of surroundkanalen wilt toevoegen, moet je meer uitgeven. Dit betekent dat het maken van een volledig 5.1-systeem veel meer zal kosten.

Geluid

De Bose Soundbar 700 gebruikt vier drivers voor het middenbereik: twee aan elke kant van de middelste tweeter. Helemaal links en rechts bevinden zich PhaseGuide-technologie, die tot doel heeft het geluidsveld aan de voorkant te verbreden.
Gelukkig is de luidspreker eenvoudig te installeren – plaats hem gewoon voor de tv en hij werkt al. De installatie is net zo eenvoudig: start gewoon Bose Music en volg de instructies die u door het automatische kalibratieproces van ADAPTiQ leiden. Dit is inclusief het gebruik van een microfoon.

ADAPTiQ analyseert het frequentiebereik, waarbij wordt gecorrigeerd voor afstanden, niveaus en negatieve akoestische effecten veroorzaakt door de kamer. Er zijn in totaal vijf metingen.
De ADAPTiQ zal ongetwijfeld de algehele geluidswereld van de 700 verbeteren, met een aangenaam gevoel voor balans en een levendig geluid met uitgebreide breedte en zelfs diepte. Het heeft ook een goed stereo-effect, wat resulteert in een prachtig beeld. Opgemerkt moet worden dat een perfecte akoestische behandeling van de ruimte essentieel is voor geluid. We hebben dus enkele basabsorberende panelen nodig en er zijn absorptiepanelen met diffusor nodig op de wanden, het plafond en de hoeken.

We hebben het getest in een grote kamer met nogal wat ramen en glazen deuren. De echo veroorzaakte nogal wat problemen. We hebben de eigenaar akoestische gordijnen aanbevolen om te helpen bij het corrigeren van auditieve problemen. De 700 is zeker de beste in muziek, ideale middentonen, mooie hoge tonen gekarakteriseerd. De stemmen zijn goed gedefinieerd en de dialogen zijn helder en gefocust.

De speaker worstelt met games en films. Hier leek de toon beperkter, we ervaarden boeiende effecten, surround-effecten, zonder beperkte bas. PhaseGuide-technologie vergroot de geluidsruimte, maar gaat ten koste van de beeldvorming, waardoor effecten vaak minder nauwkeurig zijn. Dit betekent in wezen dat eenvoudigere films redelijk goed klinken, met gedetailleerde muziek en dialoog, helder geluid. Maar een meer serieus klinkende soundtrack verliest veel van zijn nauwkeurigheid.
Hetzelfde geldt voor spellen.

Ook het ontbreken van een aparte subwoofer is een probleem. En ondanks QuietPort-technologie is deze speaker niet in staat tot intense, percussieve basgeluiden. Door het ontbreken van lage frequenties overheersen bepaalde geluidseffecten niet, wat de ervaring verslechtert.

Naar onze mening is de Sonos Playbar een beter alternatief omdat hij goed klinkt, ongelooflijk eenvoudig in te stellen is en goed werkt als zowel een tv-speaker als een standalone Sonos-speaker. Het profiteert van alle functies van het Sonos-systeem, waaronder een intuïtieve bedienings-app, spraakbediening via een Alexa-compatibel of Google Assistant-compatibel apparaat en multiroom- en extra tv-functies.

Ben je een filmfan of gamer, dan is de Samsung HW-Q70R een veel betere keuze. Deze verbluffende combinatie van soundbar en subwoofer levert meeslepende Atmos- en DTS:X-prestaties en heeft een HDMI-ingang. Het heeft geen ingebouwde slimme assistent, maar de luidspreker werkt met Alexa en het is cruciaal dat het een duidelijk diep geluid geeft.

Vonnis

Uiteraard is deze geluidsprojector ontworpen om te concurreren met de Sonos, dus de nadruk ligt op muziek en slimme features. Maar het multiroom-systeem dat een van de belangrijkste attracties van Sonos is, is niet beschikbaar op de Bose Soundbar 700. Het mist meerkanaalsondersteuning en krachtige bas, dus filmfans en gamers zullen teleurgesteld zijn.
Het betrekken van Amazon- en Google-assistenten lijkt meer een verblinding, en als we echt een slimme luidspreker nodig hebben, zijn er tal van goedkopere opties.

Over het algemeen is deze luidspreker een goed ontworpen luidspreker en klinkt hij meestal redelijk goed, het surround-geluid is ook goed, maar het is een compromis als we houden van echt diepe bas, nauwkeurigheid.

Geschreven door Robert Polgár