Bowers & Wilkins 705 S2 Luidspreker met standaardbevestiging testen

Steeds vaker vragen onze oude en nieuwe klanten ons om hun hifi-apparatuur te testen. Naast de akoestische meting en behandeling hebben we ook de tests uitgevoerd van de Bowers & Wilkins 705 S2 stand-mount luidspreker in het huis van een van onze nieuwe klanten, Gergő Marosi. De kamer waar we het luidsprekerspaar hebben getest, was de 20 vierkante meter grote, rechthoekige, minimalistische woonkamer van het gezin. De akoestiek van de ruimte is nog niet compleet, aangezien de vrouw des huizes nog steeds een sterke weerstand vertoont om de woonkamer te behandelen met akoestische elementen. Maar er was enige opluchting van het onderdeel omdat de bedrukte, akoestische panelen zelfs konden passen bij de smaak van de vrouw, dus de panelen versierd met posters van de film Revenge konden ruimte op de muren innemen. (We durfden niet te vragen of de overtuiging van haar man of de aantrekkingskracht van Robert Downey Junior, de onweerstaanbare Iron Man, de overtuigende factor was.)

Bowers & Wilkins 705 S2

Laten we dus eens kijken wat deze luidspreker, ontworpen door het Engelse technische team, weet!

Aan de bovenkant van de moderne vierkante doos zit een aluminium koepel verborgen achter een beschermend rooster en een tweeter met koolstofcoating. In de opening bovenaan de doos werd de gebruikelijke gouden Kevlar vervangen door een zilverachtig Continuum. De rand van de subwoofer schittert in een dunne band. Een schroefdraad in de voet zorgt ervoor dat deze op de standaard wordt geplaatst. Op de achterkant zie je Flowport reflex opening, vergulde connectoren, die ook tweedraads bekabeling mogelijk maken. De tweeter is modern, conisch, de speaker staat los van de speakerbehuizing. De luidsprekerbox is een enorme, serieuze ‘individualiteit’. Een aantrekkelijk, modern en verfijnd uitziend audioapparaat dat in zijn categorie tegen een zeer betaalbare prijs verkrijgbaar is, wat niet betekent dat het een mindere kwaliteit of prestatie vertegenwoordigt! Bowers & Wilkins produceert al 50 jaar high-end hifi-apparatuur en zijn expertise en technische knowhow voor dit product is onbetwistbaar.

Het voorste schot en de bovenplaat zijn gemaakt van een meerlaags stuk hout. De zijwanden lopen niet helemaal parallel; de voorkant is breder dan de achterkant, wat de vorming van staande golven voorkomt. In vergelijking met eerdere producten in de serie werden Mundorf bypass-condensatoren en grotere heatsinks gebruikt als innovaties voor de 705 S2-luidspreker. Dankzij het Continuum-membraan kunnen we gecontroleerde ontbinding ervaren, wat resulteert in meer gedetailleerd, mooier geluid bij middenfrequenties.

Sommige eigenschappen:

– 50Hz – 28kHz, ± 3dB frequentierespons

– 45Hz-33kHz -6dB frequentiebereik

– impedantie 8 ohm, minimaal 3,7 ohm;

gevoeligheid 88dB / 2.83 V /

-een harmonische vervorming van minder dan 1%

We hebben geluisterd …

We begonnen de test met luisteren met nummers die naar een laptop waren gedownload. We hebben een granieten kussentje onder de speaker geplaatst voor een meer optimaal geluid.

Luidsprekerplaten

We lanceerden voor het eerst een huidige hit, Regard’s track ‘Ride it’. De dreunende bassen klonken helder en stevig, de zang klonk ook onberispelijk, we hadden geen enkele verwarring, misschien was er een vleugje nagalm merkbaar, maar het was niet de schuld van de spreker, het was eerder de onvolmaakte akoestiek van de ruimte die defect was. Vervolgens repeteerden we de melodieën van de rockopera “Stephen, the King”. Bowers & Wilkins stelde dit keer ook niet teleur. De hogere vocalen leken iets te scherp, maar dit is een verwaarloosbaar probleem, het kon ook alleen opgemerkt worden door critici als “gesneden oren” zoals wij. De instrumenten klonken fantastisch, we konden niet eens stoppen om symmetrisch luchtgitaar te spelen met de rockoperagitarist. Echte instrumenten, echte ruimte – dat was onze indruk. We kregen een gedetailleerd, scherper geluid terwijl we naar de rockopera luisterden.

Die Hard” 5

We waren ook benieuwd of dit geweldige audioapparaat zou passen in de actie van een actievolle film. Deel 5 van “Die Hard” was het proefpersoon. Ook op dit gebied waren we tevreden, al bleven ze qua basintensiteit iets achter bij onze verwachtingen. De effecten van de actiefilm, verrijkt met explosies en kliks, klonken niet altijd zoals we gewend waren in bioscopen. Een meer gespierde versterker loste dit probleem echter ook op.

Het Continuum, dat de voormalige Kevlar verving, liet een nauwkeuriger, scherper geluid zien, maar bij hoge volumes was het minder in staat om echt volle en dreunende diepten te produceren. Nauwkeurige zang en verfijnde details kenmerken dit instrument, waardoor het een ideale keuze is voor hifi- of filmkamers voor degenen die het niet erg vinden als je krachtige, dreunende bassen mist als je het volume hoger zet, maar vergeleken met zijn kleine formaat , er is geen reden om te klagen. Het middenbereik is helder en harmonieus, het geluid is uitstekend.

Overzicht:

The Bowers & Wilkins 705 S2 stand mount speaker is absolutely worth the price, we will hear our favourite music and movies beautifully and clearly. But if you’re planning a more serious home theater system that sounds perfect in every way, it’s worth choosing from even better-performing speakers, but with a high-quality amplifier, this speaker can also meet our expectations.

By: Róbert Polgár

Similar Posts