Bowers & Wilkins Formation Wedge-luidsprekerrecensie

De geschiedenis van Bowers and Wilkins gaat terug tot de jaren zestig. De populariteit van het Engelse bedrijf is sinds de oprichting ongebroken. De Nautilus-serie, die bestaat uit hoogwaardige luidsprekermodellen, werd gelanceerd in de jaren negentig en geniet tot op de dag van vandaag de voorkeur van veel audio- en hifi-fans. IPads, smartphones, verschenen in de jaren 2000, dus ontwikkelde de fabrikant een nieuw soort model, dit iconische Zeppelin-model. Deze speaker heeft meerdere prijzen gewonnen. De Formation-serie werd gelanceerd in 2019 en er werden ook revolutionaire innovaties op het gebied van draadloze geluidssystemen en design toegepast.

Vormingswig

Bowers-and-Wilkins-Formation-Wedge-Noir

Dankzij zijn extreme stijl verschilt de draagbare Bluetooth-luidspreker van Bowers and Wilkins behoorlijk van producten in vergelijkbare categorieën. Het elliptische vormapparaat is ook in staat om een multiroom-geluidssysteem te creëren, dus de Bowers en Wilkins Formation Duo kunnen bijvoorbeeld worden gekoppeld aan actieve stereoluidsprekers. Het ongewone uiterlijk kan klanten verdelen. Er zijn er voor wie dit al een overdreven moderne en abstracte vorm is, maar tegelijkertijd zijn er ook die gewoon op zoek zijn naar iets nieuws, moderns vergeleken met de gebruikelijke vormen.

Wedge ingangen uitgangen

De Wedge-luidspreker heeft geen analoge of digitale ingangen. Het heeft een RJ45 Ethernet- en USB-poort en ondersteunt ook draadloze Airplay 2-, Spotify- en Roon-toepassingen, evenals aptX HD Bluetooth-connectiviteit. Roon is muziekspelersoftware die compatibel is met Mac, Windows, Android of iOs en zeker de moeite waard is om te gebruiken. Het stereogeluidssysteem is uitgerust met twee koepeltweeters van 2,5 cm, twee FST-middenluidsprekers van 9 cm en een subwoofer van 15 cm van 80 watt, de andere luidsprekers worden aangedreven door een speciale digitale versterker van 40 watt. Dankzij het Mesh-netwerk is het multiroom-systeem nauwkeurig en stabiel. Het is ook in staat tot 96 kHz / 24-bit audioverwerking, zelfs draadloos.

BW TRAINING bedieningspaneel

Aan de bovenkant van het geweldige kleine apparaat bevinden zich enkele lichtverlichte bedieningselementen die u via aanraking kunt bedienen. We kunnen vanaf hier het volume en de afspeelfuncties regelen. Het frequentiebereik van de draagbare Formation ligt tussen 35 Hz en 28 kHz. het heeft een totaal vermogen van 240 watt en afmetingen: 23 cm hoog en weegt 6,5 kg. De zwarte modellen zijn verkrijgbaar in zwart en wit en hebben een voorkant met glitters en een achterkant met een gestreept houtpatroon.

Achter de schermen

Achter de 120 graden ingebouwde luidsprekers zit een gebogen achterplaat. De Wedge kan vanwege zijn vorm zelfs in een hoek worden geplaatst, wat zeker gunstig is omdat we hierdoor een betere bas kunnen krijgen. Het vult de ruimte heel goed, zelfs in kleine kamers, maar als we het in een te kleine kamer plaatsen, laten we dan eens goed kijken waar we het moeten neerzetten, zodat het de kamer niet te veel domineert. Ook voor deze speaker is de gratis te downloaden Bowers Home app erg handig, ook een basis EQ bediening is mogelijk. Het werkt ook heel goed met wifi thuis, maar kan hoe dan ook zelfstandig worden gebruikt. Al zijn versterkers zijn klasse “D”.

Geluid
Hoek in de hoek

De Wedge-luidspreker is op verschillende locaties getest. We hebben het voornamelijk getest terwijl we naar muziek luisterden. We hebben geluisterd naar 220 KID’s huidige hit, Gracey- I Don’t Need Love, om mee te beginnen, in een relatief kleine studio waar de akoestiek nog niet helemaal perfect is. De muren staan ​​te dicht bij elkaar waardoor reflecties een akoestisch probleem kunnen veroorzaken. De kleine speaker zorgde voor een verrassend helder en intens geluid. We ervoeren vrij nauwkeurige, levendige, strakke hoge tonen en mooie middentonen, hoewel soms de hoge tonen een beetje te opdringerig en scherp waren, maar we hebben het misschien gehoord vanwege de ongunstige akoestische omstandigheden.

We hebben de luidspreker vervolgens naar een iets groter gebied verplaatst. Naar een kantoor waar daarentegen al aandacht is besteed aan het geluiddicht maken van wanden, plafond en zelfs de ramen met diverse akoestische elementen. Bowers en Wilkins presteerden ook hier goed. We hadden geen probleem met nauwkeurigheid en duidelijkheid, en we vonden zelfs niets om in detail over te klagen. De bas was hier al veel luider dan in de vorige kamer met een slechte akoestiek, maar we hadden meer kracht kunnen weerstaan. Maar in het geval van downloadbare audiobestanden die kunnen worden gedownload op een apparaat van deze omvang en prestaties, is dit niet zo verrassend, maar het apparaat heeft zeer overtuigend gepresteerd. We bleven testen met het nummer Deep Purple Hush. Ook bij hoge tonen ervoeren we hier soms overdreven levendigheid. We ondervonden geen vervorming bij het buiten luisteren, noch bij een hoger volume. De intensiteit van de bas ontbrak echter nog meer buitenshuis.

Vonnis

Het bijzondere uiterlijk van het Formation Wedge-model zal misschien niet ieders smaak zijn, en de prijs is ook niet goedkoop, maar het merk Bowers and Wilkins staat garant voor uitstekende kwaliteit en ideaal geluid. We ervaarden een breed podiumbeeld, uitstekend stereo-effect, gedetailleerd, helder en nauwkeurig geluid. We hoorden heel mooie, gebalanceerde middentonen, maar de hoge tonen waren vaak te levendig en de bassen waren niet sterk genoeg, en de dynamiek was verre van perfect, er was nog ruimte voor verbetering. We misten Chromecast-ondersteuning een beetje, en laten we zeggen dat het apparaat maar in 2 kleuren verkrijgbaar is. We hebben geconstateerd dat er een vertraging in het audiosignaal is bij het gebruik van Bluetooth of Airplay, dus we raden af ​​om het als luidspreker voor je smartphone te gebruiken. Het duurde even voordat de muziek mooi, schoon en evenwichtig begon te klinken. Voor degenen die van extreem design houden en van hoogwaardige onderdelen houden, is deze draagbare luidspreker zeker een goede koop.

In deze prijsklasse, of zelfs goedkoper, Bluetooth, omvatten draadloze audiosystemen ook merken met veel betere prestaties en geluidskwaliteit. Zoals de Marshall Woburn II Bluetooth, of de Denon Envaya DSB-250bt of zelfs de JBL Boombox-luidspreker, die veel betaalbaarder zijn maar tegelijkertijd in staat zijn tot geluidskwaliteit.

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts