Cambridge Audio Dacmagic 100 D / A-omzetter review

Het Britse bedrijf Cambridge Audio streeft sinds 1968 ernaar om audioapparaten te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van hifi-fans. Ze wilden betrouwbare, hoogwaardige maar eenvoudige en betaalbare producten maken. Hun belangrijkste “missie” is om iedereen het geweldige Britse geluid te bezorgen. We zullen ontdekken hoe succesvol deze missie is na het testen.

De Britse elite

Cambridge-Audio-Dacmagic-100-omzetter

Voornamelijk computers, media en Blu-ray-spelers, digitale bronnen … enz. De geluidskwaliteit wordt verbeterd door de Cambridge-converter. De Dacmagic 100 Wolfson WM8742 24 bit DAC staat garant voor een uitstekende hifi-geluidskwaliteit. Het heeft ook 24 bit / 96 kHz USB-audio, 1 digitale Toslink en 2 digitale coaxiale en phono-ingangen en RCA analoge uitgangen. De voorkant van de metalen behuizing is gemaakt van geborsteld aluminium. Het voorpaneel bevat de aan en uit, bronkeuzeschakelaar en filterbedieningsknoppen. Het apparaat ondersteunt besturingssystemen die geen aparte software-installatie vereisen (Win / Mac / Linux) en is ook geschikt voor 16/24-bit, 44,1-192 kHz programmaondersteuning.

Cambridge-Audio-Dacmagic-100-interni

Het wordt aangedreven door een grote externe adapter. De frequentierespons is 20 Hz-20 kHz, de Dacmagic weegt 0,5 kg. De USB-verbinding is asynchroon. Hij kan ook verticaal worden geplaatst, met een door de fabrikant geleverde rubberen rand.

Sommige features ontbreken

Cambridge Audio Dacmagic 100 indietro

Er is geen koptelefoonversterker, geen bluetooth verbinding, geen keuze uit digitale filters tijdens productie. Er is geen gebalanceerde analoge audio-uitgang aan de achterkant van het toestel, het aantal digitale ingangen is gehalveerd ten opzichte van het Dacmagic 100 Plus-model. De afname van het aantal features werd gecompenseerd door de veel gunstiger prijs.

Waar zijn DAC-converters goed voor?

De DAC zet digitale signalen om in analoge signalen. Conventionele versterkers kunnen geen digitale bronnen aan. Als je naar digitale muziek wilt luisteren, is een DAC-circuit essentieel. Bij audioapparaten zijn oudere DAC’s niet altijd in staat om de originele audio correct over te brengen. Vanwege DAC-converters van mindere kwaliteit zal het afspelen van audio luidruchtig zijn. Een ander negatief gevolg van onjuist ontworpen circuits zijn digitale timingproblemen. Het maakt natuurlijk niet uit wat de kwaliteit van de bron is. Als u voelt / hoort dat u niet het geluid krijgt dat u verwacht, wilt u misschien een aparte DAC-converter aanschaffen.

Muziektest
Rossini-Guillaume-Tell

We luisterden eerst naar de ouverture van Rossini’s opera Tell William in vier bedrijven. De converter produceerde een helder, levendig en natuurlijk geluid met levendige, uitgebreide hoge tonen. Misschien hadden de geluiden wat luchtiger, dikker kunnen zijn. De felle galop werd gevolgd door Gerschwins nummer Summertime in Porgy and Bess ‘opera in drie bedrijven. De zang klonk heerlijk helder, maar de instrumenten werden wat naar de achtergrond geduwd. De dynamiek en nauwkeurigheid waren echter indrukwekkend. In onze vorige tests hebben we al een beter, dichterbij, meer levensecht geluid ervaren voor andere audio-apparaten, maar de Cambridge-converter heeft ook de perfectie benaderd. Een Franse muzikale cd van Romeo en Julia, geschreven door Gerard Presgurvic, volgde. We konden uitstekend stereogeluid horen. We ervoeren een heel echt, origineel effect in de muzikale versie van de tragische liefdesverhalen van de twee jonge mensen, over het algemeen hoorden we een buitengewoon complex, misschien te geconcentreerd geluid. Ook hier werd de band wat onderdrukt door zang.

Voors en tegens

Voordelen van de Cambridge Dacmagic 100

-redelijke prijs

-Wolfson WM8742 DAC-besturingssysteemondersteuning

verbluffende dynamiek en nauwkeurigheid

-helder geluid

Nadelen:

-geen bluetooth

– geen hoofdtelefoonversterker

-te complexe, dichte klank

-loos gedetailleerd, luchtig geluid

Is je optreden echt magisch?

We vonden de prestaties van het apparaat overtuigend. Ideaal voor het verbeteren van het geluid van media en Blu-ray-spelers, het kan een optimaal accessoire zijn voor pc- en Mac-apparaten. Er zijn weinig concurrenten in de DAC-converters in deze prijsklasse.

Similar Posts