We hebben de Canon LX-MU800Z laserprojector getest!

De belangrijkste voordelen van laserprojectoren zijn minimaal onderhoud en een kosteneffectieve laserlichtbron.

Model LX-MU800Z

Canon LX-MU800Z Projector

De traditioneel ogende zwarte Canon-projector maakt gebruik van een lichtbron die is geproduceerd met de nieuwste lasertechnologie en kan tot 20.000 uur meegaan. Als u de projector 15 uur per week gebruikt, betekent dit een levensduur van ongeveer 25 jaar.

Laserprojectoren zenden een blauwe lichtstraal uit door een roterend fosforwiel om geel licht te produceren dat rode en groene componenten bevat. Dit licht wordt vervolgens gereflecteerd door de Digital Live Processing-beeldchip van de projector, die de projector via de outputlens naar het scherm verzendt.

De projector is in staat tot 1920 x 1200 resolutie beelden, wat resulteert in een superscherp, uitgebalanceerd kleurenpalet en verlichting. De contrastverhouding is 10500: 1 en de helderheid van de lamp is 8000 lumen. Het is de moeite waard om in middelgrote en grotere kamers te installeren. Het is een van de zwaardere projectoren qua gewicht en formaat.

lx-mu800-verticaal

De LX-MU800Z is flexibel instelbaar, werkt op 110 of 220 volt en kan onder elke hoek worden geïnstalleerd, zowel verticaal als horizontaal. Alle afstanden tot de muur zijn vereist om oververhitting van het apparaat te voorkomen. Hij heeft vier verstelbare poten en kan op 6 punten aan het plafond worden bevestigd.

Flexibele instelling

Door de lasertechnologie zijn er geen filters of vervangende lampen nodig, dus probleemloos en goedkoop in gebruik op de lange termijn. Het heeft een uiterst nauwkeurig lenswisselmechanisme, waardoor het beeld precies daar wordt geplaatst waar u het wilt, zonder dat u de projector hoeft te bedienen. We kunnen het beeld met vijftig procent op en neer verplaatsen en tien procent naar rechts en links. De projector kan ook verticale keystone-vervorming van 40 en 60 graden corrigeren, wat betekent dat als u de projector niet op de gebruikelijke standaard plaatsingshoek gebruikt, u toch een vierkant, scherp en helder beeld krijgt.

Verwisselbare lenzen

lx_mu800z_lens

Dankzij de 8 verwisselbare lenzen kan de projector in vrijwel elke positie worden gebruikt, van projectie op korte afstand, van ultragroothoekzoom tot ultralange zoom. Schakelen tussen lenzen is veilig en gemakkelijk, aangezien de ingebouwde software van de projector 8 vooraf ingestelde lensgeheugeninstellingen heeft en de lichtbron wordt uitgeschakeld bij het verwisselen van lenzen om veilig te kunnen wisselen.

Het menusysteem van de projector is logisch en transparant en biedt drie projectiemodi: Presentatie, Normaal, Video en sRBG, en u kunt uw eigen aangepaste instellingen maken. Het mist een videoprocessor of een aparte videokaartsleuf. Naast de power knop heeft de beamer een power knop 110 en een 220 volt knop. De plaatsing van het netsnoer is ook erg doordacht.

Afstandsbediening met projectorkabel lx-mu800z

Voor een optimale beeldkwaliteit heeft de projector 10 testpatronen en zijn er knoppen om het menu op te roepen, te navigeren en de invoerbron te selecteren en de aspectverhouding te wijzigen. Je kunt inzoomen, scherpstellen en de lens wegschuiven van het bedieningspaneel, maar je kunt het ook doen met de verlichte afstandsbediening.

lx_mu800z-terug

Het heeft ook HDMI- en DVI-D-poorten, maar mist de DisplayPort-ingang. Het heeft een VGA-ingang en -uitgang en coaxiale ingangen en een RS232-poort voor upgrades en bediening, evenals 3D-synchronisatiepoorten. Het nadeel van de projector is dat er geen kabelafdekking is waar de snoeren weggewerkt kunnen worden. Het heeft een HDBaseT-videoverbinding, maar (voor ongecomprimeerde videotransmissie via Ethernet) biedt het geen wifi. Werkt met AMX-, Extron- en Crestron-bedieningselementen. De beamer is zelfstandig te bedienen zonder audiosysteem of speakers. Er zijn ook 15-pins D-Sub-connectoren en 5 BNC-componentingangen op het apparaat.

Over laserprojectoren

In onze vorige projectortests hebben we al een artikel geschreven over de belangrijkste verschillen tussen laserprojectoren en projectoren gemaakt met traditionele technologie.

Laserprojectoren hebben een langere levensduur, vergen minimaal onderhoud en zijn goedkoper in gebruik, hoewel de aanschafprijs van projectoren over het algemeen hoger is dan die van projectoren met traditionele optiek. Bij laserprojectoren kan de beeldkwaliteit echter niet overeenkomen met de resolutie en helderheid die worden geproduceerd door traditionele glazen lensprojectoren. Dit is dus een compromis, iedereen moet voor zichzelf beslissen wat voor hem belangrijker is om de projector jarenlang te kunnen gebruiken, tot 25 jaar zonder defecten en lensvervanging, of om een ​​lensvervanging tegen redelijk hoge kosten uit te voeren, maar krijg in ruil daarvoor een echte 3D-filmische ervaring. bij gebruik van projectoren.

Canon LX-MU800Z – De test

De Canon LX-MU800Z beamer is zeer snel in te stellen. In de presentatiemodus werden een lichte groenachtig blauwe kleur en een vuile gele kleur waargenomen na het overschakelen naar respectievelijk de modus Normaal en Video, en het uitgangsvermogen daalde tot 6140 en 5125 lumen, maar de kleurbalans verbeterde aanzienlijk, voornamelijk in huidtinten. Het is duidelijk dat de videomodus de meest ideale bleek te zijn, met de juiste hoeveelheid warmte, helder geel en groen. Het produceerde een uitstekende focus en helderheid, de ventilator was een beetje luid. We raden deze projector aan voor middelgrote en grotere kamers.

Toen we de projector testten, kregen we fantastische, uitgebalanceerde, natuurlijke en realistische kleuren, hoewel de beeldkwaliteit iets lager was in vergelijking met de projector met de traditionele glazen lens die we eerder hebben getest. De contrastverhouding, de native zwartwaarden waren ook geweldig en de huidtinten kwamen dicht bij de echte kleuren.

samengevat

Door zijn vrij hoge prijs kan niet iedereen deze beamer betalen. We waren er blij mee, hoewel we onder vergelijkbare premium projectoren waarschijnlijk de voorkeur zouden geven aan de JVC DLA RS3000-projector met een traditionele glazen lens.

Let bij het bouwen van thuistheatersystemen ook op de akoestiek van de kamer, want welke dure en uitstekende audio- en hifi-apparatuur uw bioscoopkamer ook zal zijn, zonder de juiste akoestiek zal het geluid niet ideaal zijn. Kies producten die speciaal zijn ontwikkeld om akoestische defecten te herstellen voor de behandeling van wanden, plafonds, ramen of vloeroppervlakken!

Geschreven door:

Róbert Polgár

Similar Posts