Een thuisbioscoop creëren in ons huis

Steeds meer huizen ontwikkelen filmzalen voor filmfans. Bedrijven die audio- en hifi-apparatuur produceren, ontwikkelen voortdurend hun producten en lanceren nieuwere modellen om aan de behoeften van eigenaren van thuisbioscopen te voldoen.

We kunnen bijna overal een filmkamer maken, maar er zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het maken van een filmkamer.

Hoe beginnen we met het maken van onze bioscoopzaal?

1., De eerste en belangrijkste taak is het optimaliseren van de ruimteakoestiek!

Zelfs als we het beste geluid en de beste audio- en hifi-producten krijgen, zullen we niet tevreden zijn met het geluid in ongunstige akoestische omstandigheden.

We hebben geluk als we bij het ontwerpen en bouwen van de ruimte rekening kunnen houden met akoestische aspecten. Bij het bouwen van gebouwen brengen we de akoestiek van de ruimte tot stand door gebruik te maken van geluidsisolerende bouwmaterialen en dubbele beglazing.

Als we dit niet kunnen, is het alleen mogelijk om de akoestiek van de ruimte achteraf te behandelen.

De akoestiek van een ruimte wordt ook beïnvloed door de vorm, locatie van de kamers en het type wanden en bekleding. De wanden, het plafond, het glas en de betegelde oppervlakken weerkaatsen de geluiden, waardoor een echo ontstaat. De situatie is vergelijkbaar voor harde tegels of houten vloeren. Het is de moeite waard om de muren en het plafond te isoleren. Gipsplaat en geluiddempend behang, evenals verlaagde plafonds, kunnen het geluid van de kamer enigszins verbeteren. Meubels en woonaccessoires kunnen ook alle geluiden absorberen, maar dan in het hoge bereik. Er zijn echter professionele akoestische producten nodig om de echo’s die echo’s produceren te absorberen en goed te beheersen.

Voor akoestische doeleinden zijn dikkere, dichtere, zwaardere, poreuze materialen geschikt, dus vergeet de wandpanelen van karton, schuim of spons niet!

Blogpost over het maken van een thuisbioscoop in ons huis

Geluidsabsorberende wandpanelen, diffusers en basstraps in de hoeken kunnen de akoestiek van de ruimte aanzienlijk verbeteren.

Plaats dichte, dikke akoestische gordijnen voor ramen of deuren. Dit huishoudtextiel dempt niet alleen geluid van buitenaf, maar heeft ook geluidsabsorberende eigenschappen.

Leg geluiddichte tapijten op het vloeroppervlak voor perfecte resultaten.

De beste oplossing voor het behandelen van de ruimte is om een ​​akoestisch expert om advies en een onderzoek te vragen. Zo kun je precies bepalen waar, hoeveel en welk type akoestisch product je plaatst.

2., Kwaliteitsaudio- en geluidssysteem

Een breed scala aan luidsprekers, subwoofers en homecinema-ontvangers is beschikbaar voor klanten. Afhankelijk van onze financiële mogelijkheden kunnen wij kiezen uit materieel behorende tot verschillende prijscategorieën. Het is de moeite waard om apparaten van topkwaliteit te kopen, maar niet altijd is het duurste hifi-apparaat het beste. Als je niet teleurgesteld wilt zijn over het geluid, koop dan op zijn minst mid-range producten.

Ontdek, lees tests voordat u hifi-apparatuur koopt.

Het surround-effect zal echt zijn met een 5.1-geluidssysteem, dus dit is iets om over na te denken.

3., De luidsprekers positioneren

De manier waarop de speakers zijn geplaatst en hun afstand van elkaar en van de luisterpositie is qua geluid erg van belang. Houd de speakers op ongeveer dezelfde afstand van elkaar en plaats ze niet direct tegen de muur of hoek. Als je bioscoop optimaal klinkt, probeer dan verschillende plaatsingsopties om het ideale geluid voor je luidsprekers in te stellen.

4., Passende verduistering

Akoestische gordijnen in de bioscoopzaalWe kunnen alleen de perfecte filmische ervaring ervaren als we een perfecte verduistering bereiken. Hiervoor zijn verduisterende gordijnen nodig. Akoestische gordijnen kunnen vanwege hun dikte en dicht weefsel ook als verduisteringsgordijn worden gebruikt. Ze zijn in staat om bij voldoende dikte licht tot 100% uit te sluiten. Zo kunnen we ons in een echte bioscoop waant.

5., bioscoopzaalapparatuur

De bioscoopzaal kan comfortabel worden gemaakt met fauteuils en banken. Voor de muur kun je het beste donkere tinten gebruiken. We kunnen de bioscoopsfeer verder versterken met filmposters en foto’s van onze favoriete acteurs. Dit kunnen zelfs foto’s en posters zijn die op geluidsabsorberende akoestische panelen zijn gedrukt. Zo fungeren ze niet alleen als decoratief element, maar verbeteren ze ook de akoestiek.

6., Perfecte visuele wereld

Lcd-tv’s en projectoren hebben ook hun voor- en nadelen, iedereen moet voor zichzelf beslissen welk audioapparaat voor hem de beste keuze is. Het is belangrijk om de schermgrootte en resolutie aan te passen aan de grootte van de kamer als je een heldere visuele wereld wilt.

7., Passende lichten:

luci thuisbioscoopDraadloze, slimme verlichting komt het beste tot zijn recht in bioscopen, dus je hebt geen last van extra kabels en we kunnen de verlichting comfortabel afstellen.

8., Kabelopstelling

Ook in de bioscoop is het goed ordenen en leiden van de kabels erg belangrijk. Met behulp van kabelgoten kunnen wij veel kabels aanbrengen. Indien mogelijk kunnen de kabels tot in het plafond of achter de wandbekleding worden geleid. Vergeet overspanningsbeveiligingen niet bij stroomuitval!

9., Draadloze verbindingen

De meeste slimme apparaten die we installeren bij het bouwen van een thuisbioscoopsysteem hebben een draadloze wifi-verbinding. Daarom is het essentieel om de juiste wifi-verbinding te hebben in onze bioscoop. Indien nodig kunt u zelfs een wifi-signaalversterker aanschaffen om problemen door een slechte signaalsterkte te voorkomen.

10., Bestelling is belangrijk

Naast de fauteuils hebben we niet al te veel meubels in de bioscopen nodig, alleen voor de audio- en hifi-apparatuur, maar we hebben ook planken nodig om films, dvd’s en andere spullen op te bergen, zodat we de zaken netjes kunnen houden.

Je ziet dat een dure tv en een paar speakers niet genoeg zijn om een ​​bioscoopzaal te maken. We denken goed over alles na om de perfecte filmervaring te creëren!

Categorieën: Blog