Soms is een kleine retraite en stilte ook belangrijk voor degenen die niet alleen wonen maar hun huis delen met huisgenoten of familieleden. Iedereen heeft behoefte aan eenzaamheid en vrede. Hoe zorg je voor rust en stilte? Door de deuren en ramen naast de muren geluiddicht te maken.

Effectieve geluidsisolatie is afhankelijk van de geluidsbron en het geluidsniveau

Het stille bereik omvat bijvoorbeeld het tikken van de klokken, het normale bereik om naar de radio te luisteren of tv te kijken op normaal volume. Het geluid van een stofzuiger of een lawaaierige straat kan hinderlijk zijn, en het geluid van bijvoorbeeld een cirkelzaag kan hinderlijk zijn. Activiteiten die verontrustend kunnen zijn, worden vooral als bron van frustratie beschouwd als iemand in de andere kamer wil ontspannen of midden in een online vergadering zit. Als u geen drukte wilt, is het gemakkelijker om de rust en stilte te bieden die u wilt als zowel uw deuren als ramen geluiddicht zijn. Veel mensen denken ten onrechte dat muren met alleen geluidsisolatie voldoende zijn, maar dit is verre van het geval.

glas-3 lagen-560x356-1-300x191

Om echte stilte in de kamer te laten zijn, moet speciale aandacht worden besteed aan de geluidsisolatie van de deuren en ramen, aangezien de deuren en ramen veel gemakkelijker te passeren zijn dan de muren – natuurlijk alleen als ze dat niet zijn geluiddicht. Effectieve geluidsisolatie is afhankelijk van de geluidsbron en het geluidsniveau.

Geluidsisolatie is een belangrijk probleem op drukke plaatsen

Zoals eerder vermeld, vergeet naast het geluiddicht maken van de muuroppervlakken van de kamer de deuren en ramen niet. Deze laatste dienen apart geluiddicht gemaakt te worden om een ​​echt ideaal eindresultaat te krijgen. Bij deuren moet ook een geluidsisolatie worden aangebracht voor het deurblad en de koker-deurinterface. Ramen kunnen ook achteraf worden voorzien van glas. Geluidsisolatie van ramen is vooral nodig als u zich op een zeer drukke locatie naast een woning bevindt, zoals een spoor- of hoofdweg. In het geval van een appartement in de binnenstad kan het zomaar gebeuren dat auto’s en openbaar vervoer voor het raam komen en gaan. Dit maakt het natuurlijk aanzienlijk moeilijker om te ontspannen zonder een geluiddicht raam. Voortdurende blootstelling aan lawaai heeft op de lange termijn een negatief effect op de gezondheid, omdat het de slaapkwaliteit aanzienlijk schaadt. Een omgeving vrij van lawaai, echo’s en trillingen draagt ​​niet alleen bij aan ontspanning maar ook aan efficiënt werken. Geluiddichte deuren en ramen helpen dus om geluidsproblemen te overwinnen.

Het is ook de moeite waard om met de akoestiek van de kamer om te gaan

Geluiddichte rubber-300x300Om het infiltratiegeluid te verminderen moet ook het sluiten van de deuren en de staat van de afdichtingsrubbers door een specialist worden gecontroleerd. De afdichting wordt als voldoende beschouwd als deze voldoende flexibel is en volledig rond de deuren en ramen loopt. Daarnaast is het aan te raden om met de akoestiek van de ruimte om te gaan, aangezien audioapparatuur alleen het beste geluid kan geven als de akoestiek van de ruimte adequaat is. Dit is vooral belangrijk voor zowel de bioscoopzaal als de woonkamer en studioruimte. Als eerste stap worden altijd metingen gedaan, waarna de benodigde akoestische panelen worden geselecteerd en geplaatst. Hierdoor kan het geluid in de ruimte aanzienlijk worden verbeterd. Het niet plaatsen van de juiste akoestische panelen kan leiden tot problemen zoals galm, echo en demping van hoge tonen. Akoestische panelen zijn nu verkrijgbaar in verschillende dessins en kleuren, zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de stijl van uw woonomgeving.

Categorieën: Blog