Beoordeling streamingdienst Deezer

In de steeds groter wordende markt van online muziekaanbieders kunnen we op basis van verschillende overwegingen beslissen welke te kiezen. Geluidskwaliteit is belangrijk, wat voor soort muziek er wordt aangeboden, deze extra diensten krijgen wij erbij, en natuurlijk is de prijs van de dienst ook niet bijkomstig. De meeste streamingproviders bieden ook een gratis proefperiode aan voordat we een definitieve beslissing nemen.

Deezer Streamingdienst (1)

Naast Android en iOS is de Franse Deezer-service ook beschikbaar voor Blackberry OS en Windows Phone. Kan ook op andere apparaten in huis worden gebruikt.

Mobilnet is niet absoluut noodzakelijk

Deezer heeft ook een offline modus en je kunt afspeellijsten offline downloaden en beluisteren zonder dat je naar de hemel hoeft te springen vanwege het gebruik van mobilnet. U kunt deze download ook alleen via wifi instellen.

Net als andere providers heeft Deezer een webplayer, zodat je vanuit een browser naar muziek kunt luisteren. De interface is schoon maar een beetje kaal, vooral in de desktopversie. Er zijn enkele wijzigingen aangebracht in de vorige afbeelding van Deezer. “Thuis” is vervangen door “Muziek”, hoewel het dezelfde functie vervult als voorheen: gepersonaliseerde afspeellijsten en de mogelijkheid om door muziek te bladeren op lijsten, nieuwe releases, populariteit en verschillende stemmingen. Radiostations verschijnen nog steeds onderaan de pagina, maar podcasts hebben nu hun eigen tabblad. “Favorieten” is vervangen door “Mijn muziek”, maar de functie is niet veranderd.

Deezer lijkt enorm op Spotify, zowel qua uiterlijk als qua features. Soms ondervonden we bij Deezer iets traag ladende afbeeldingen en andere fouten. Veel mensen klagen over soortgelijke, maar de serviceprovider is constant bezig om de fouten te corrigeren. De Deezer heeft navigatie in de bovenste balk en heeft zelfs een ingebouwd DJ-bureau met twee mixen dat de Spotify niet heeft. Spotify is in minder landen beschikbaar dan Deezer, dat op zijn beurt zijn service in meer dan 150 landen aanbiedt, dus je kunt meer muziek verwachten als je Deezer gebruikt. Spotify en Deezer lijken zo op elkaar dat het ook mogelijk is om playlists van de twee providers naar de andere over te zetten.

Geluid

In het geval van de Deezer kunnen we een heldere en correcte geluidskwaliteit verwachten, luisteren naar muziek in bijna cd-kwaliteit, in 16-bit / 44,1 kHz FLAC-formaat. Als je hunkert naar perfect muzikaal geluid, is het natuurlijk de moeite waard om na te denken over een serieuzer geluidssysteem en luidsprekers van goede kwaliteit te kopen. Voordat je je geluidssysteem instelt, is het een goed idee om na te denken over waar je je luidsprekers voor gaat gebruiken, dus laten we goed rondkijken welk type luidspreker we moeten kiezen. De akoestiek van de kamers heeft ook invloed op het geluid, dus het loont de moeite om een ​​akoestische behandeling in de kamers uit te voeren. Akoestische panelen met diffuser zijn hier perfect voor, waarmee we een uitgebalanceerd geluid kunnen bereiken en akoestische storingen kunnen elimineren.

Als we het geluid van Deider vergelijken met Tidal, moeten we vaststellen dat Tidal voor bepaalde nummers een gedetailleerder, nauwkeuriger en helderder geluid heeft geleverd.

Deezer is niet alleen een muziekspeler, maar ook een muziekplatform. We vinden veel informatie over muzikanten en artiesten, en er zijn veel handige functies om je weg te helpen in de informatieset. Het biedt ook complexere toepassingen, zoals het samenstellen van statistieken van ons luistergedrag. Aanmelden voor de Deezer-service kan ook via Facebook. Het gemeenschapsgevoel wordt nog versterkt doordat de dienstverlener ons ook in staat stelt om naar de luisterlijsten van anderen te luisteren. Bij gebruik van Deezer kunnen we niet alleen filteren op genre, maar ook op regio en land. Ook vinden we toplijsten en radiolijsten terug in het aanbod van de dienst.

Andere kenmerken van Deezer

360 graden reality audio-app

Deezer was de eerste muziekstreamingservice die 360 ​​Reality Audio aanbood, waarvoor je de 360 ​​by Deezer-app moet downloaden. Het slechte nieuws is dat de Deezer 360 alleen beschikbaar is op iOS- en Android-apparaten. Er zijn acht afspeellijsten, waaronder ‘New on 360 by Deezer’, die beschikbaar is via een computer of hifi.

Het grootste voordeel van Deezer is natuurlijk 360 Reality Audio, dat door geen enkele andere streamingdienst wordt aangeboden. 360 Reality Audio biedt 3D-geluidsruimte door meerdere virtuele luidsprekers te creëren en kan worden beluisterd via een koptelefoon. Hoewel het 3D-geluid echt uniek is voor Deezer, overtreft het het stereo-effect niet.

Deezer biedt drie prijspakketten aan, zodat iedereen het pakket kan vinden dat het beste bij hem of haar past.

Naast smartphones en computers is de Deezer-app ook beschikbaar op een aantal andere apparaten: Samsung-, Sony- en LG-tv’s; draadloze luidsprekers: Sonos, Amazon, Bluesound en Bose… enz.

Met Chromecast en AirPlay kun je nummers naar nog meer apparaten sturen. Ongeacht het gebruikte apparaat hebben abonnees toegang tot een catalogus van meer dan 56 miljoen nummers, waarvan het bedrijf beweert meer dan 52 miljoen CD-kwaliteit FLAC-formaten te hebben.

Conclusie

nota deezer

De Franse muziekstreamingdienst wordt continu doorontwikkeld en vernieuwd om nog meer tevreden abonnees voor deze aanbieder te laten kiezen. Met een enorme selectie aan muziek, informatie, extra functies en een fantastische geluidskwaliteit is de Deezer een zeer goede keuze. Voorlopig is 3D-geluid alleen beschikbaar bij deze provider, en hoewel het nog in de kinderschoenen staat en niet foutloos is, is het zeker dat deze functie Deezer binnenkort naar de leidende positie van streamingbedrijven zal kunnen brengen.

Geschreven door Robert Polgár

Similar Posts