DENON AVR X2600H AV-thuistheater

Ons nieuwste testonderwerp, de fantastische versterker DENON. Het is niet overdreven om te zeggen dat we geluk hadden met een buitengewoon audioapparaat! We hebben tijdens het testen niet echt bugs gevonden. De tests vonden plaats in de perfect ontworpen thuisbioscoopruimte van onze lieve oude klant, Mihály Kocsis. Met de akoestische behandeling van de kamer heeft de eigenaar geen kosten en moeite gespaard. Met behulp van akoestische metingen werden precies hetzelfde aantal en type akoestische panelen op de juiste plaatsen geplaatst, waardoor een praktisch perfect geluid werd gecreëerd. De andere hifi-elementen in de thuisbioscoop zijn ook opmerkelijk – net als de woninginrichting – maar deze keer hebben we ons gericht op de DENON X-serie versterker. Laten we eens kijken wat dit hifi-apparaat kan doen….

Denon-AVR-X2600H-Cinema-Amplifier-460x460 (2)

Klassieke Denon-look

Het merk Denon heeft een onderscheidende uitstraling, met twee grote en veel kleinere knoppen op het display. In tegenstelling tot eerdere Denon-modellen is het frontpaneel niet van metaal, maar van plastic, er is geen afdekking die de connectoren en bedieningselementen verbergt. Alles is eenvoudig in te stellen met de veelknops afstandsbediening.

Laten we gaan!

Avengers eindspel filmposter

Voor het eerst kozen we voor de 2019 Avengers: Endgame Blu-Ray-kwaliteit Dolby Digital 5.1 soundtrackfilm. Verrijkt met superhelden en superactie, klonk elk geluid in de film zoals we gewend waren in een degelijke bioscoop. We kregen een gedetailleerd geluidsbeeld, zelfs de kleine lekkernijen werden prachtig gehoord. De speciale effecten waren duidelijk, we ervaarden een echt ruimtelijk geluid, waardoor we ons absoluut konden onderdompelen in het verhaal, alsof we samen met Thor vochten voor de waarheid. De muzikale elementen klonken ook met onberispelijke precisie, mooi en zuiver, waardoor het dramatische effect werd versterkt.

Voor de tweede keer hebben we een succesvolle bioscoop vol opwinding gefactureerd. De avonturenkomedie Jumanji – The Next Level is ook rijk aan geluidseffecten. Het geritsel van junglebomen, het ritselen van bladeren of de geluiden van dieren leken ook echt. De opwinding die door de scènes werd gecreëerd, werd verder versterkt door het 3D-geluid. De dialogen en muziek waren ook begrijpelijk en effectief. Het is natuurlijk aan te raden om deze uitstekende versterker te combineren met luidsprekers van goede kwaliteit.

Il test in het weekend van Denon

We vonden geen gebreken in de akoestiek van de bioscoop, dus wachtten we nieuwsgierig tot de Denon-versterker zou optreden terwijl we naar muziek luisterden. Met Spotify luisterden we ook naar het favoriete topnummer van de tienerdochter van de eigenaar, The Weekend: Blinding Lights. We hebben het volume behoorlijk verhoogd – en we werden niet teleurgesteld. We hadden een sensationeel geluid, de muziek stroomde door elk deel van ons lichaam. Velen geloven dat moderne technologie honderd keer beter en professioneler kan klinken dan de oude, terwijl anderen zeggen dat niets te vergelijken is met vinylplaten. Maar door het oude en het nieuwe te combineren, kunnen er echt geweldige dingen gebeuren. De versterker is ook geschikt voor het afspelen van vinylplaten dankzij de phono-ingang. Johann Strauss Jr.: Het circus van de Blauwe Donau stond op de eerste plaats van onze “danskaart”. Het was een ongelooflijk geweldige ervaring om de dansoperette van de componist in deze kwaliteit te horen. Fantasierijk zwierven we over de oevers van de Donau op het ritme van zachte melodieën …

Overzicht

De Denon AVR X2600 H bracht qua uiterlijk geen echte innovatie met zich mee in vergelijking met de vorige producten in de serie, hij dringt aan op de gebruikelijke stijl van het merk. Het biedt hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. De vele en zelfs meer functies bieden eindeloze mogelijkheden. Het vervult bijna elke behoefte, van een gewone woonkamer verandert het in een Dolby Digital 5.1 bioscoop, we hebben geen enkele vervorming ervaren bij hoog volume, de hoge en lage frequenties klonken feilloos. Bij gebruik in een geschikte akoestische ruimte met luidsprekers van goede kwaliteit zal dit geweldige apparaat niet fout gaan. Eenvoudig in te stellen, te kalibreren, haal het meeste uit het luisteren naar muziek of films kijken. We zijn overtuigd van dit super toestel, we raden het met vertrouwen aan als je een echte filmische ervaring wilt!

Belangrijkste productkenmerken:

7.2 kanalen, 4K Ultra HD

Vermogen per kanaal: 150 W.

3D-surroundgeluid wordt ook ondersteund door Dolby Atmos, DTSX, Dolby Atmos Height Virtualization.

Het heeft 8 HDMI 2.0-ingangen en 2 HDMI 2.0-uitgangen.

Converteert afbeeldingen met een lagere resolutie naar 4K-resolutie dankzij Pure Direct.

De ingebouwde Audyssey MultEQ XT, Dynamic Volume en Dynamic EQ zorgen voor eenvoudige kalibratie, controle en toonregeling.

Draadloze services: HEOS, AirPlay, Wi-Fi, Bluetooth

Streamingdiensten: SoundCloud, Napster, Tidal, Spotify, Tuneln, Deezer ,.

Het heeft ook een Phono MM-ingang voor het afspelen van vinylplaten.

Dit is niet alles, maar we zouden de talloze functies van de versterker op verschillende pagina’s kunnen beschrijven, maar we zullen het nu negeren.