We hebben de Denon AVC-X6700H home cinema receiver getest!

Denon AVC-X6700H receiver

Denon is een meer dan 100 jaar oud Japans merk dat al sinds 1910 hifi- en audioapparatuur ontwerpt en fabriceert. Het merk Denon staat garant voor kwaliteit en perfect geluid. Ze hebben verschillende prijzen gewonnen en winnen ze en streven er voortdurend naar om met de beste producten aan de behoeften van audiofans te voldoen.

Denon AVC-X6700H

Verkrijgbaar in zilver en zwart, past het in elke kamerstijl met zijn moderne, esthetische uitstraling. Het grote display op het voorpaneel is gemakkelijk af te lezen, de inscripties en informatie die op het oppervlak verschijnen, zijn perfect zichtbaar, zelfs vanaf een afstand van 3-4 meter. Naast de standaard bedieningsknoppen bevindt zich ook een USB-poort op het voorpaneel.

Denon X6700 in- en uitgangen

De versterker heeft een aantal in- en uitgangen, waaronder 8 HDMI-ingangen, 3 HDMI-uitgangen, die allemaal HDMI 2.1-gecertificeerd zijn. De AVC-X6700H ondersteunt ook 8K tot 60 Hz en 4K tot 120 Hz, evenals HDR10, HDR10 +, HLG, Dolby Vision en de nieuwste 3 Ds-formaten, waaronder Dolby Atmost, DTS: X en DTS: X Pro . (Deze laatste is verantwoordelijk voor 13-kanaals signaalverwerking.) Je kunt de phono-ingang niet missen om traditionele vinylplaten af te spelen. Met 2 12 V trigger-uitgangen, 2 coaxiale en optische digitale ingangen, 2 component video-ingangen met 1 uitgang, 4 composiet video-ingangen met 2 uitgangen. Het is ook uitgerust met 6 stereo analoge ingangen, voor zone 2.3 RCA stereo analoge uitgang, FM / AM, RS232 connectoren, Ethernet-aansluiting en IR in- en uitgang. Het maximale stroomverbruik is 750 Watt.

X6700 afstandsbediening

De afstandsbediening is groot en heeft veel knoppen, is goed te zien en van zeer goede kwaliteit.

AVC-modellen hebben geen ingebouwde FM-radio, in tegenstelling tot AVR-modellen.

Meer informatie

Dankzij het IMAX Enhanced-programma is de beste beeldkwaliteit gegarandeerd. Er zijn verschillende instellingen beschikbaar met VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Delay), QFT (Fast Image Transmission) en WCG (Wide Color Gamut). Met behulp van het multiroom draadloze systeem kan HEOS worden gebruikt om een centraal gestuurd draadloos systeem te creëren dat zich in verschillende kamers binnen een gebouw bevindt, zodat we het geluidssysteem kunnen bedienen vanaf Android- of iOS-mobiele apparaten via een wifi-verbinding. Er zijn ook verschillende spraakbesturingsfuncties beschikbaar, zoals Amazon Alexa, Google Assistant, SIRI of JOSH. Met Roon Testeo zet je muziek over naar je Mac of Windows PC. Er is geen drempel voor online muziekstreaming, je kunt ook luisteren naar muziek van Spotify, Deezer, Sound Cloud, Tidal, Apple Music of AirPlay2-apps.

AVC-X6700H-intern

32-bits AKM D / A-converters hebben de functie van het omzetten van digitale signalen. AL 32 signaalverwerking (high definition filtering) is verantwoordelijk voor de geluidskwaliteit. 2 dubbele SHARC- en core DSP-chips drijven het apparaat aan. Dolby Height Virtualization en DTS Virtual: X behoren ook tot de functies. Het Audyssey MultiEQ XT32 ruimtecorrectiesysteem meet met behulp van de meegeleverde meetmicrofoon en maakt op basis daarvan aanpassingen. Voor de AVC-X6700H wordt dit programma aangevuld met Sub EQ LIT en LFC voor fijnafstemming, waarvoor de Audyssey MultiEQ Editor vereist is. (Deze applicatie stelde tijdens het testen het subwooferniveau te laag met ongeveer 13 decibel, dit moest gecorrigeerd worden.) ECO (Power Save Mode) past het stroomverbruik aan het huidige volume aan. Het Control 4-systeem is snel en eenvoudig te installeren dankzij het Simple Device Discovery Protocol (SDDP) -station.

Ruimtecorrectiesystemen kunnen het geluid alleen echt verbeteren in ruimtes met voldoende akoestiek. Dit komt doordat deze programma’s alleen de geluidsdruk meten en ertegen kalibreren. Zo worden nagalm- en echoproblemen ook als geluidsdrukproblemen behandeld. Als de geluidsdruk verder wordt verlaagd, zal het geluid verslechteren in plaats van verbeteren. Geavanceerdere DCR-software verbetert de helderheid en dynamiek van het geluid door de fase- en pulsoverdracht te regelen, maar ze kunnen niet echt iets aan reflecties doen. Als we echter de wanden, het plafond en het raamoppervlak van de kamer verzorgen met geluidsabsorberende en diffusorpanelen, zullen de kamercorrectiesystemen het geluid verder verbeteren met kleinere correcties.

Geluid

Denon 6700 zilver

De Denon-versterker is getest in een woonkamer van ongeveer 30 vierkante meter, gecombineerd met Klipsch R620F vloerstaande luidsprekers en Klipsch R-120SW actieve subwoofer. De akoestiek van de woonkamer is best goed te noemen, er zijn breedbandpanelen op de wanden geplaatst en in de hoeken naast de speakers zijn bass traps geplaatst. Op basis van onze akoestische metingen zijn er nog enkele diffusorelementen nodig voor een perfecte akoestiek, die geplaatst moeten worden op de reflectiepunten die we hebben vastgesteld.

We begonnen onze test met Harry Potter en The Order of the Phoenix. De receiver produceerde een heel mooi, helder, begrijpelijk geluid en de dynamiek en details waren onberispelijk. Misschien had de bas iets intenser kunnen zijn.

We keken daarna naar de actievolle komedie, Fast & Furious: Hobbs & Shaw. We kregen een heel precies, gedetailleerd geluid, we hadden een realistische, ruimtelijke ervaring. Het basbereik was hier ook iets verminderd, maar de subwoofer compenseerde dit kleine ding.

Conclusie

De Denon-versterker presteerde echt overtuigend tijdens de repetitie. Detail, uitstekende dynamiek en nauwkeurigheid, duidelijke en begrijpelijke dialogen, worden gekenmerkt door levensecht, ruimtelijk geluid. De bas kan beter zijn, maar met een krachtige subwoofer en luidsprekers komt dat ook goed. Kamerakoestiek is erg belangrijk als je echt optimaal geluid wilt, dus zorg ervoor dat je de muren en het plafond van je kamer behandelt, want we kunnen alleen profiteren van het Denon Audyssey-kamercorrectieprogramma als de nagalmtijd goed is en de echo’s worden geëlimineerd.

Geschreven door: Róbert Polgár