Denon AVR-S960H AV-receivertest

De Denon AVR-S960H stelt niet veel voor qua uiterlijk, hij is voorzien van het standaard Denon-design: zwarte kleurstelling, led-display, ingangskeuze-/volumetoetsen en sneltoetsen voor de meest gebruikte ingangen.

Volgens de fabrikant is dit model de eerste 8K-compatibele AV-receiver in de AVR-serie. Het ondersteunt de meest geavanceerde 3D-formaten, waaronder DTS Virtual: X, DTS: X, Dolby Atmos Height Virtualization Technology en Dolby Atmos. Dit apparaat is ook compatibel met geavanceerde videotechnologieën zoals HDR10+, Dolby Vision en HLG.

De ingebouwde HEOS maakt de draadloze overdracht van populaire muziekstreamingdiensten mogelijk. De AVR S960H werkt ook perfect met de meer gebruikelijke spraakfuncties. Het installatieproces is heel eenvoudig. Dankzij het kamerkalibratieprogramma van Audyssey meet en optimaliseert deze AV-receiver automatisch het geluid voor de kamer.

Kenmerken van Denon AVR-S960H

Denon-AVR-S960H-AV-ontvanger

Hoewel er niets verrassends of nieuws is in design, ziet dit product er niet slecht, elegant en esthetisch uit. Dankzij de stabiele behuizing en hoogwaardige componenten is deze AV-receiver zeer duurzaam en robuust.

s960h-afstandsbediening

Het heeft grote, logisch ontworpen en duidelijk gemarkeerde knoppen op de afstandsbediening. Er zit ook een eco-knop op de afstandsbediening.
Deze zeer functionele, aparte 7-kanaals ontvanger is in staat tot 90 W per kanaal. Het heeft verminderde impedantie-aandrijfeigenschappen en is compatibel met de meeste luidsprekers. Afhankelijk van de ecometer op het scherm en het volumeniveau, balanceert de Auto Eco Mode-functie de prestaties van de luidsprekers, waardoor energie-efficiëntie wordt gegarandeerd.

AV-receiver met 8K-verwerking voor de perfecte 4K-thuisbioscoopervaring

De Denon AVR-S960H ondersteunt de meest geavanceerde HDMI-technologieën en is compatibel met alle moderne 3D-audioformaten.

Beeldkwaliteit

De AV-receiver produceert werkelijk fantastische beelden dankzij zijn geavanceerde technologie zoals BT.2020 transmissie-ondersteuning, 3D, dynamische HDR, HLG, HDR10+, Dolby vision en 4: 4:4 Pure Color.

Ondersteuning voor de beste 3D-audioformaten

U kunt zonder onderbreking genieten van tegen kopiëren beveiligde inhoud. HDCP 2.3 en 8K upscaling is beschikbaar op alle HDMI-poorten. Het bevat ook de Enhanced Audio Return Channel (eARC)-functie, die de beste ondersteuning biedt voor 3D-audioformaten voor smart TV-toepassingen.

Dankzij de soundtracks met hoge resolutie krijgen we een uitstekende geluidskwaliteit. Uitgerust met AKM 32-bits D/A-converters, voert deze AV-receiver 192 kHz/24-bit audiodecodering uit met behulp van een aantal verliesvrije bestandstypen zoals WAV, FLAC en ALAC. Het is ook compatibel met 2,8/5,6 MHz DSD-bestanden.

Vlekkeloze game-ervaring

Met VRR-technologie en een overdrachtsfunctie van 4K/120Hz tilt de Denon AVR-S960H ook de game-ervaring naar het maximale niveau. Deze AV-receiver ondersteunt automatische lage vertragingsmodus en snelle framesnelheid (QFT) om minimale beeldonderbreking en vertraging te garanderen.

Spraakassistenten

De S960H werkt ook geweldig met populaire stemassistenten, of we nu Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri of Josh.AI gebruiken.

Bluetooth-verbinding

Audiotransmissie van de ontvanger naar de Bluetooth-headset is geen probleem. U kunt het geluid tegelijkertijd afspelen op zowel Bluetooth als aangesloten luidsprekers.

De Denon AVR-S960H heeft een zendontvangersysteem met dubbele antenne. Hiermee kunt u stabiele en ononderbroken Bluetooth en dual-band wifi-streaming gebruiken. Het werkt ook geweldig in rumoerige omgevingen. Met slimme apparaten luister je draadloos naar audiocontent.

Ingebouwde HEOS

HEOS-app-denon

Met het ingebouwde multiroom-systeem van HEOS kun je dezelfde muziek in meerdere kamers tegelijk afspelen, of zelfs verschillende muziek in verschillende kamers. HEOS ondersteunt alle populaire audiodiensten, waaronder SiriusXM, Amazon Music HD, SoundCloud, Pandora en Spotify, en meer. Met AirPlay 2 zijn ook alle favoriete nummers van Apple Music beschikbaar.

Deze ontvanger is Roon gecertificeerd en geeft informatie over diverse artiesten en liedjes.

De USB-poort op het voorpaneel zorgt voor een probleemloze weergave van high-definition audioformaten.

Installatie en installatie

De Snelstartgids maakt alles gemakkelijk. Het biedt gemakkelijke, duidelijke en eenvoudige instructies om het installatieproces te vergemakkelijken. Wanneer je de tv op deze AV-receiver aansluit met een HDMI-aansluiting, verschijnt de Denon Setup Assistant op het tv-scherm.

Geluidskwaliteit en prestaties

Met de nieuwste 3D-technologie is de geluidskwaliteit uitstekend. Dit apparaat werkt op een 5.1.2-Dolby Atmos- of DTS:X-systeem en biedt een driedimensionale luisterervaring.

achterpaneel s960h

Met 90 watt per kanaal, 8 ohm, werkt de Denon AVR-S960H zeer goed met vrijwel elke speaker. Tijdens het testen hebben we de versterker gekoppeld aan de Monitor Audio Silver 200 AV12-luidsprekers en ze werkten geweldig samen. Uitgerust met een verbeterde Audio Return Channel (eARC)-functie, verzendt de AV-receiver full-definition audio van de tv naar de receiver met behulp van een enkele HDMI-kabel.

Het Audyssey kamercorrectiesysteem heeft een aantal voordelen om de geluidskwaliteit en de luisterervaring te verbeteren. Als er luide muziek volgt, voorspelt de Dynamic Volume-functie een hoog volume, en de Dynamic EQ-functie verhoogt het surround-effect, het basniveau en de dialoog bij een lager volume. De bioscoopzaal waar we de receiver hebben getest heeft nog geen perfecte akoestiek, de echo verslechtert helaas het geluid. De muren zijn van baksteen, maar op enkele muurschilderingen na zijn de muurvlakken leeg. Er is een akoestische meting uitgevoerd, naar aanleiding waarvan wij de eigenaar hebben aangeraden om diffusorfrontpanelen en bedrukte geluidsabsorberende panelen op de wanden en het plafond te plaatsen. Voor de ramen en de glazen terrasdeur adviseerden we geluiddichte, akoestische gordijnen om de ideale akoestiek te creëren.

Conclusie

Moderne functies elimineren geluidsvervorming en resulteren in een helder, dynamisch en gebalanceerd geluid. Helaas is de versterker niet compatibel met IMAX en heeft hij geen Chromecast-ondersteuning. Het ziet er leuk uit, maar een beetje saai. Het is een krachtige versterker die de meest veeleisende beeld- en geluidskwaliteit biedt met de meest geavanceerde technologie die beschikbaar is. Dit middenklasse product is zeker de moeite waard om te kopen.

Geschreven door Robert Polgár