Denon AVR-X1700H Review door een beginnende pen.

Een leek, mijn bioscoopgast, testte de Denon AVR-X1700H:

Dus het leven heeft me zoveel gebracht dat toen de pandemie begon, ik plotseling veel extra vrije tijd had en omdat ik niet veel naar de film kon gaan, begon ik mijn filmvaardigheden thuis te verdiepen. Ik wilde geen filmcriticus worden, ik wilde gewoon nieuwe gebieden verkennen. Mijn financiële situatie was niet best, dus ik keek films op een laptop. Twee jaar zijn verstreken en mijn situatie is zo verbeterd dat ik een grotere tv heb kunnen kopen. De films waren goed, maar het geluid van de tv-speakers liet te wensen over. Ik stelde een paar dagen geleden de vraag: wil ik echt voor altijd naar dit soort films kijken? Natuurlijk niet.

Hoe kunnen we de filmervaring verbeteren?

Denon-AVR-X1700H-1-300x145

De wereld van thuisbioscoopsystemen was compleet nieuw voor mij. Ik geef toe, ik heb nog nooit films van vergelijkbare kwaliteit buiten de bioscoop gezien. Omdat ik al een tv had, stortte ik me in de wereld van geluidssystemen. Ik was met hem dat de prijs slechts een secundaire overweging was. Heb er een die een bijna bioscoopgeluid geeft. Misschien heb ik hier de eerste fout gemaakt?

Na een paar dagen research heb ik gekozen voor de recent uitgebrachte Denon AVR-X1700H home theater versterker. Ik was bij hem om iets te kopen dat de nieuwste technologie belooft. Ik vroeg me af wat de thuisbioscoopindustrie de koper momenteel te bieden heeft. Het doel was om een ​​5.1-systeem op te zetten, en ik kreeg de luidsprekers al eerder via een vriend. Ik plaatste mijn bestelling online en wachtte toen, maar gelukkig kon ik de volgende dag mijn frisse en heldere thuisbioscoopversterker krijgen.

Denon AVR-X1700H uitpakken

Ik had hoge verwachtingen van het product, want het was niet de topcategorie, maar het was ook niet goedkoop. Het werd geschreven “sinds 1910” in het Hongaars sinds 1910. Nou, de aantrekkingskracht van de verpakking lijkt die tijd te zijn gebleven. Nou, ik was met hem dat het niet de verpakking is die ertoe doet, het is de inhoud.

Doos is niet erg mooi

Toen ik de doos opendeed, zag ik meteen de afstandsbediening, de gebruiksaanwijzing en de ontvangstantenne voor de radio. Je weet wel, de typische dingen die een persoon opzij zet om toegang te krijgen tot de hoofdattractie. De fabrikant is sowieso een goede kop, hij heeft zelfs twee potloodbatterijen aan de afstandsbediening toegevoegd. Het is een interessant idee dat er ook zulke schattige stickers in het pakket zitten om de mogelijke configuraties van het luidsprekersysteem te tonen, we kunnen ze plakken waar we maar willen. Waarom is dit goed? Vraag niet.

Onder de stickers zit een papieren standaard waarop de microfoon van het apparaat kan worden geplaatst voor geluidskalibratie. Ik zal daar later nog een paar woorden over zeggen, maar de standaard had echt van plastic of metaal kunnen zijn. Een beetje deprimerend. Nadat ik mezelf door de accessoires had geprikt, bleef alleen de thuisbioscoopversterker over in de verpakking. Ik pakte het zelfs uit, legde het voor me neer en bekeek het. En ik keek. Ongeveer 10 minuten. Toen dacht ik, is dit echt minimalistische ontwerp nu echt cool? Misschien is het gewoon mijn smaak.

Denon AVR achterkant van achterkant

Aan de voorzijde van de versterker bevindt zich een digitaal paneel dat als display fungeert. Ik gaf hem wat elektriciteit, en toen de inscripties er voor het eerst op verschenen, had ik het gevoel alsof ik net 20 jaar terug in de tijd was gereisd. Ik zag deze pixelletters voor het laatst op mijn Sony VHS-cassettespeler. Ik kreeg plotseling mijn hart omdat ik dacht, zou ik echt zo oud zijn?

Het hele frontpaneel heeft een uiterst eenvoudig ontwerp, een heel groot deel ervan wordt ingenomen door dit digitale display, waar ik echt niet graag naar kijk, en er zijn een paar knoppen eronder. Ik las de bijschriften eronder en geen van hen vertelde me echt veel. Misschien een, de afstemknoppen op de radio, maar ik ga er niet veel naar luisteren. Er zijn twee grote scroll-knoppen aan de twee randen, zoals op klassieke hifi-apparaten. Regelt de rechter natuurlijk het hoofdvolume en de linker de bron? Het is in ieder geval hieronder te lezen. Het is een interessante oplossing, maar daarvoor zal de afstandsbediening er zijn.

Ingangen
Denon-AVR-X1700H--300x150

Wat ik op prijs stelde, is dat er een USB-ingang aan de voorkant zit, zodat iedereen in het gezelschap er snel muziek op kan zetten en geen last hoeft te hebben van RCA-kabels aan de achterkant, waarvan er sowieso 2 ingangen zijn! Interessant is dat de meeste thuisbioscoopversterkerbedrijven niet uit RCA-connectoren durven stappen, wat ik niet begrijp omdat niemand meer een cd-speler zal aansluiten.

Toen ik naar de achterkant van de versterker keek, herkende ik het punt eigenlijk al snel. De uitgangen voor de luidsprekers bevinden zich aan de onderkant van het paneel en zijn mooi gelabeld als “Front R”, “Front L”, “Center”, enz. Als men de configuratie van een 5.1-systeem begrijpt, zijn alle luidsprekers in feite op de juiste uitgang aangesloten en klaar. Aan de positieve kant heeft de versterker 6 HDMI-ingangen, dus we kunnen de schoonvader van de gaming-pc op de oude tablet aansluiten op de 10 jaar oude laptop van de bigfater. Ik was echter een beetje teleurgesteld omdat het maar 1 4K / 8K-uitgang heeft, die bijvoorbeeld aan de tv of de gamingmonitor wordt gegeven. De andere connectoren, zoals de optische, coaxiale uitgangen, zeiden me niet zoveel.

Opstelling

Na het bewonderen van de buitenkant van de versterker, was het tijd om de tv en speakers aan te sluiten. De achterkant bleek in dit opzicht goed te zijn omdat de verbindingen gemakkelijk te navigeren waren. Maar toen de tv het signaal vastlegde, kwam het retrogevoel terug dat ik zag toen het digitale display op het voorpaneel informatie begon weer te geven. Toen ik het extreem gepixelde configuratiemenu zag, had ik het gevoel dat ik een nieuwe applicatie op mijn oude Windows XP-machine aan het installeren was. Sterker nog, zelfs de herinnering aan de Playstation-menu’s flitste door mijn hoofd. Ik verkruimelde een traan, maar alleen omdat ik nog eens nadacht over hoeveel ik voor het product had betaald.

denon-avr-x1700h-dab_4-300x225

De helper laat je een paar tips zien voor het instellen van je luidsprekers, en adverteert vervolgens een beetje van je eigen geluidstechnologie, Audyssey MultEQ XT-software, die in principe het geluid van de luidsprekers kalibreert op basis van de kenmerken van de kamer. De microfoon die in het pakket zat, is daar sowieso voor. De slogan: In 15 minuten klinkt het systeem zoals het hoort! Nou, ik heb deze functie later geprobeerd, maar ik moet de grap maken, ik hoorde geen verschil.

Na de tips maakt het apparaat automatisch verbinding met het wifi-netwerk en kan de pret beginnen. Oh nee, want er ontvouwt zich weer een retro-menu voor ons, waar we nog een heleboel moeten opzetten. HDMI formaat, HDMI upscaling, screensaver, 4K/8K signaal formaat, HDCP configuratie, TV formaat. Ik moet toegeven, ik ben er helemaal in verdwaald. Ik gaf het na een tijdje zelfs op, het enige wat ik hoefde te doen was een film in te voeren en me eindelijk te laten genieten van thuisbioscoop.

Denon filmt, functies

Loewe-Picture-i-55-dr-OLED-TV-300x225

Ik had hoge verwachtingen van het geluid omdat ik weet dat ik goede luidsprekers heb gekocht, dus de schijnwerpers stonden op de versterker. In de productbeschrijving stonden alle “buzzwords” die in principe indruk maken op klanten: Dolby Atmos, DTS:X, Dolby Atmos Height Virtualization, 4K, 8K, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma en meer. Ik zette zelfs mijn favoriete film in en begon ernaar te kijken. Het gevoel dat wordt vastgelegd kan worden omschreven als “oké”. Maar dat is het. Niets extra, niets bijzonders. Het werkt. Eerlijk gezegd had ik er iets meer van verwacht. Ik heb mijn kamer gekalibreerd met de microfoon, alle coole functies ingeschakeld, want mijn tv is hier ook compatibel mee. Ik las veel over akoestiek, dus ik probeerde mijn kamer goed te bouwen en in te richten. Er werd een akoestisch tapijt op de vloer gelegd met een akoestisch gordijn voor het raam en ik kocht zelfs een kamerdeurgordijn op de deur. In totaal 6 akoestische panelen sieren de muren van de kamer, die ik bij Perfect Acoustic kocht. Daarna kon de test beginnen.

Het was geen slechte filmervaring, maar dat had ik niet helemaal verwacht.

wandpaneel art-300x225

Aan het eind van de dag merkte ik dat ik niet wist waar ik het product moest plaatsen. Het is te duur voor een simpele home theater versterker. Ik realiseerde me dat ik de verkeerde beslissing had genomen, maar niet omdat het product zo slecht is, maar de prijs / waarde-verhouding is niet goed voor mijn doeleinden. Hij heeft 3 HDMI-ingangen met een verversingssnelheid van 120 Hz in 4K-kwaliteit of een verversingssnelheid van 60 Hz in 8K-kwaliteit. Deze thuisbioscoopversterker is eerder het soort platform waarop je de nieuwste Xbox, gaming-pc en tv aansluit en alles op dezelfde tv zet met de nieuwste technologie. Het is echter te duur om alleen voor thuisbioscoop te gebruiken.

Dag des oordeels:

Over het algemeen is de Denon AVR-X1700H een zeer peperig geprijsd apparaat dat het alleen waard is als ik het voor elk doel gebruik dat de fabrikant toestaat. Een gewone thuisbioscoopversterker is een beetje duur en veel van zijn functies blijven ongebruikt. Uiteindelijk kan ik de geluidskwaliteit als gemiddeld beoordelen ondanks veel coole technologie, en de retro-configuratie-interface en het digitale display hebben de situatie niet veel verbeterd. Ik heb het gevoel dat ik geen lang leven bij me zal hebben.

Similar Posts