Denon AVR-X2700H AV-receivertest

Denon is uitgegroeid tot een van de beste fabrikanten van AV-receivers en razend populair. Deze keer hebben we de Denon AVR-X2700H getest. Het eerste dat onze aandacht trok, was het ontwerp, dat nauwelijks veranderde ten opzichte van de AVR-X2600H. Toch onderging het enkele wijzigingen ten opzichte van zijn voorganger. De X2700H ondersteunt 8K-resolutie, maar het aantal HDMI-ingangen is teruggebracht van acht naar zes. Het aantal HDMI-uitgangen bleef ongewijzigd.

Kenmerken van Denon AVR-X2700H

Denon AVR X2700H ontvanger testrapport

De kanaalconfiguratie bleef intact in vergelijking met het vorige model. Er zijn zeven kanalen en het uitgangsvermogen bereikt 95 W met 8-ohm-luidsprekers en 125 W met 6-ohm-alternatieven, dus de 7.2- en 5.2.2-kanaalsystemen werden geïmplementeerd. Ook PlayStation 5 en Xbox Series X gameconsoles kunnen op de receiver worden aangesloten.

Dit product van Denon klinkt erg prettig voor elk type film of muziek. De receiver brengt de geluiden meesterlijk van de ene speaker naar de andere en helpt je om helemaal op te gaan in die scene. Het is verbazingwekkend hoe de Denon AVR-X2700H de diepte van de twee subwoofers in het 7.2-kanaals systeem regelt en hoe helder het geluid was tijdens speciale effecten. Denon heeft de afgelopen jaren een leidende rol gespeeld in de categorie home theater receivers. Dat is helemaal niet verwonderlijk, aangezien de toestellen van het merk tot nu toe niet teleurstellen in onze tests.

Er is geen frontcover zoals bij de hogere specificatie Denon AVR’s, en een minder rijke selectie vinden we op het toestel uit de makkelijk bereikbare bedieningsknoppen. U kunt nog steeds van ingang wisselen, de radio afstemmen en een tweede luisterzone bedienen met de beschikbare bedieningsknoppen, maar de meeste installatie- en afspeelopties vereisen een volledige afstandsbediening.

backplane X2700H

Er is misschien maar één HDMI 2.1-gecertificeerde ingang, maar de andere vijf zijn niet genegeerd. Elk is compatibel met Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT) en Auto Low Latency Mode (ALLM) vertragingsminimalisatietechnologieën om te voldoen aan de behoeften van content van de volgende generatie.

Ook kunnen ze het volledige pakket aan HDR-standaarden aan, met HDR10+-, HDR10-, HLG- en Dolby Vision-technologieën. Beide HDMI-uitgangen zijn ook 2.1-gecertificeerd, dus gelukkigen die zowel een tv als een projector in hun thuisbioscoopsysteem hebben, kunnen genieten van 8K / 60Hz en 4K / 120Hz wanneer ze beide gebruiken. EARC (Enhanced Audio Return Channel) wordt ook ondersteund.

X2700H ontvanger binnen

De AVR-X2700H is niet zo standaard voor 3D-audioformaten als de high-end modellen, maar Dolby Atmos, Atmos Height Virtualization, DTS:X en DTS Virtual:X audioformaten worden ondersteund. Voor degenen die IMAX Enhanced- en Auro-3D-soundtracks willen decoderen, moeten ze de Denon AVR-X3700H kiezen, of een nog serieuzere AV-receiver.

Spraakbesturing is beschikbaar via Alexa, Google Assistant en Siri-a-compatibele apparaten, evenals AirPlay 2, HEOS, Spotify en Tidal.

Een van de geweldige nieuwigheden aan dit apparaat is dat Denon’s 2020 X-Series AVR’s al “Roon-geteste” apparaten zijn, wat betekent dat het afspelen van Roon-muziek ook mogelijk is.

Bluetooth-connectiviteit is ook vernieuwd, waardoor de AVR-X2700H audio tegelijk met zijn luidsprekers naar een draadloze hoofdtelefoon kan sturen.

Geluid

Een hele grote bioscoopzaal was de testlocatie, met akoestische panelen op zowel de wanden als het plafond. Zowel diffusorfrontpanelen als bedrukte panelen zorgden voor het juiste geluid. In de hoeken werden Cube akoestische geluidspanelen geplaatst. Akoestische gordijnen verbeteren niet alleen het geluid, maar fungeren ook als verduisteringsgordijn, wat een vrij belangrijke vereiste is voor een bioscoop. Hoewel de door ons geteste Denon-receiver een kamerkalibratiesysteem heeft, is dit niet genoeg voor een perfecte akoestiek alleen. Als de wanden en glazen oppervlakken van de ruimte niet akoestisch worden behandeld, kan een optimaal geluid niet worden bereikt. Kalibratieprogramma’s voor ruimtes zijn effectief wanneer ook akoestische behandelingen in de ruimtes worden uitgevoerd. Zodra dit is gebeurd, kan fijnafstemming met behulp van kalibratiesoftware resulteren in werkelijk onberispelijke geluiden. We hebben de receiver getest met een paar Fyne Audio F302 speakers.

Als lid van de 2020 Denon X-Series beschikt de AVR-X2700H ook over Audyssey-luidsprekerkalibratietechnologie, net als zijn grotere broers en zussen. De MultEQ XT-metingen vereisen echter slechts een paar kleine wijzigingen voordat we helemaal tevreden zijn met de instelling.

Als we een enkel woord zouden moeten gebruiken om het geluid van de ontvanger te beschrijven, zou het “zelfverzekerd” zijn. De AVR-X2700H probeert niet te veel indruk te maken als een versterker met een lager budget, er zijn explosies en beukende diepten geweest.

De twee subwoofers in het 7.2-systeem klinken wanneer dat nodig is en bederven nooit de kristalheldere helderheid van muziek of surround-effecten.n

We ervoeren ook een helder, rinkelend geluid tijdens het luisteren naar muziek, met een diepe, sterke bas.

Conclusie

Deze AV-receiver kan de trots van de fabrikant zijn. Er zijn veel goedkopere AVR’s, maar geen enkele is zoals dit apparaat. De fonetische verbeteringen zijn duidelijk in vergelijking met zijn voorganger. De ingenieurs van Denon blinken weer uit. Hij ziet er qua uiterlijk bijna anders uit dan zijn voorganger, maar ook dat is geen probleem. De gebruikelijke Denon-vorm heeft al de gunst van velen gewonnen. Het geluid is uitstekend, met voldoende dynamiek, helderheid, surround sound en de bas is intens genoeg. Geweldig apparaat, het enige nadeel is misschien dat het niet compatibel is met Sonos-producten.

Geschreven door Robert Polgár

Similar Posts