Wij hebben het Denon CEOL-N10 mini hifi systeem uitgeprobeerd!

De Denon CEOL-N10 is de vierde generatie in de CEOL-productfamilie. Dit toestel ondersteunt een multiroom-systeem. Het biedt ook state-of-the-art Wi-Fi-technologie, Alexa-ondersteuning en AirPlay.

Denon CEOL-N10 recensie

Denon Mini HiFi-testrapport N10 CEO (1)

CEOL is een mini HiFi-systeem dat samen met luidsprekers eenvoudig in elke kamer kan worden geïntegreerd. U kunt het systeem zonder luidsprekers kopen en met uw eigen luidsprekers gebruiken. Als het mogelijk is, kunt u echter kiezen voor het volledige pakket. Speciale luidsprekers zijn voorzien van geoptimaliseerde, passieve crossover-regeling en een zachte dome-tweeter die speciaal is ontworpen voor de N10.

Het ontwerp van de Denon CEOL-N10 is vergelijkbaar met sommige eerdere CEOL-systemen, hoewel iets geavanceerder. Het heeft een krasvaste acrylplaat en een hard gecoat oppervlak. De bovenklep van het apparaat heeft ook verlichte, LED-aanraakgevoelige bedieningselementen. Aan de voorkant van het product vind je een OLED-display. Het OLED-scherm geeft nuttige informatie over waar we naar luisteren. Daarnaast maakt de grote afstandsbediening de bediening eenvoudig. Je kunt het hifi-systeem zelfs op de tv aansluiten met de beschikbare connectoren of een platenspeler toevoegen. De USB-poort aan de voorkant van het apparaat is compatibel met vrijwel elk USB-station, zodat u uw eigen inhoud kunt afspelen.

Functies

Een enorme bonus van Denon CEOL is de geweldige versterkermodule. De klasse D eindtrap kan enorme hoeveelheden energie leveren zonder het geluidsspectrum te verstoren.

Laten we eens kijken welke functies deze tool biedt:

Wi-Fi, Airplay en Bluetooth-verbinding, toegang tot muziekdiensten (Spotify, Pandora, etc.), eenvoudige instellingen, Alexa spraakbesturing compatibiliteit, AM / FM-tuner, cd-speler, USB-aansluiting, twee optische ingangen, ondersteuning voor verschillende audioformaten , HEOS multiroom systeem , afstandsbediening, tweelaags, krasvast design.

MUSIC-N10-ingangen

Huidige formaten zoals FLAC (24 bit / 192 kHz), WAV (24 bit / 192 kHz), AIFF (24 bit / 192 kHz) en ALAC (24 bit / 96 kHz) kunnen worden afgespeeld. Ondersteuning voor het WMM-protocol garandeert hoogwaardige draadloze audiotransmissie over het netwerk. De ingebouwde digitale versterker is 65 watt per kanaal (4 ohm).

De nieuwste AirPlay 2-functie is beschikbaar voor draadloze audiostreaming vanaf iOS-apparaten en het creëren van meerdere kamers. De ingebouwde Bluetooth-module heeft een NFC-functie (Near Field Communication) voor snelle communicatie met Bluetooth-apparaten.

Op het frontpaneel bevindt zich een aan/uit-/standby-knop met een weergave van de bedrijfsmodus. De andere bedieningselementen (bronkiezer, volumeregeling, joystick voor menunavigatie en afspeelbediening) bevinden zich op het bovenste acrylpaneel. Het voorpaneel heeft een ingebouwde USB-poort die het opladen van de iPod / iPhone in stand-bymodus ondersteunt, evenals een mini-jack-connector voor hoofdtelefoons. Ingangen op het achterpaneel: Lineaire RCA, twee optische en LAN. De subwoofer heeft een RCA-uitgang.

De Denon CEOL N10 maakt gebruik van een nieuwe Texas Instruments TAS5142 versterkerchip waarvan het signaal digitaal wordt gevoed zonder tussentijdse DA/AD-conversie, waardoor eigen ruis en vervorming onvermijdelijk zijn.

Voor eenvoudige bediening heeft CEOL Amazon Alexa-compatibiliteit. Het enige wat je hoeft te doen is de HEOS-app downloaden om aan de slag te gaan. Met de HEOS-app koppel je verschillende muzieksystemen via wifi. Dit betekent dat er maximaal 32 HEOS-compatibele apparaten tegelijkertijd kunnen worden aangesloten. Zodra het systeem is ingesteld, stream je eenvoudig muziek en bedien je alles met de HEOS-app. De applicatie geeft u ook toegang tot internetradiodiensten en streamingdiensten.

Met zowel AirPlay als ingebouwde Bluetooth is het aansluiten van apparaten heel eenvoudig. De Denon CEOL-N10 heeft ook wifi en internetradio. Je hebt toegang tot nog meer muziek via de ingebouwde cd-speler en AM/FM-tuner.

Uitvoering

Muziek n10 kleuren

Als het op prestaties aankomt, is een van de dingen die we hebben gewonnen aan de Denon CEOL-N10 het gebruiksgemak. Hoewel het boordevol functies zit, is het helemaal niet ingewikkeld om te gebruiken en levert het nog steeds een geweldige kwaliteitservaring.

De CEOL-N10 is ongelooflijk eenvoudig te bedienen dankzij de gebruiksvriendelijke knoppen of de meegeleverde afstandsbediening.

We hebben het toestel getest in een grotere woonkamer. De ruimteakoestiek was nog niet optimaal vanwege de kale muren en het parketvloeroppervlak, de reflecties resulteerden in akoestische defecten. Op basis van onze akoestische metingen op locatie hebben we bepaald waar, welk type en aantal akoestische panelen geplaatst moeten worden voor een optimale akoestiek. We raden breedbandgeluidspanelen en diffusorfrontpanelen aan voor wanden en plafonds, en basstraps in de hoeken.

Voor de vloer hebben we een akoestisch vloerkleed voorgesteld, dat dikker en dichter geweven is dan de gemiddelde vloerkleden. Door ze te gebruiken, kan een aanzienlijke verbetering van het geluid worden bereikt.

We hebben de CEOL-N10 ook getest in verschillende muziekstijlen. Denon hoeft zich ook niet te schamen voor geluidsprestaties. De percussieve versterker van 60 watt zorgt voor een ongelooflijk volume en een fantastische geluidskwaliteit op elk niveau. De middelste delen waren uitzonderlijk schoon, hoewel ze soms een beetje verstikt leken, terwijl de lange mooi en scherp klonken. Er waren geen extra bashoogtepunten, we hoorden het geluid niet altijd perfect perfect vanwege de resonantie die door de bas werd gegenereerd.

Vonnis

Het compacte mini hifi-systeem kan in elke ruimte worden geplaatst. Het geeft een heel mooi geluid, al kan het niet perfect genoemd worden. Dit toestel biedt een aantal moderne features, een van de grootste voordelen van het HEOS multiroom systeem en de andere van de high-performance versterker. De instellingen zijn verrassend eenvoudig en gemakkelijk te maken. Hij kan worden gebruikt met zijn eigen luidsprekers, maar kan ook worden gekoppeld aan andere luidsprekers. Het nadeel van Denon CEOL-N10 is de vrij hoge prijs.

Geschreven door Robert Polgár

Similar Posts