We vergeleken de Denon DJ-MCX8000 en Pioneer DJ DDJ-1000 Dj-controllers!

De Denon DJ-MCX8000 en Pioneer DJ DDJ-1000 dj-controllers werden vergeleken. De twee mixers zijn verkrijgbaar tegen vergelijkbare prijzen, beide met 4 kanalen en LCD-schermen.

Wat basisinformatie over mengcontrollers

Bij mixers voor DJ’s is de crossfade-functie essentieel, die ervoor zorgt dat de twee stereokanalen elkaar overlappen. U kunt kiezen tussen analoge en digitale sound mixing controllers. Digitale tellers hebben veel voordelen, je kunt de instellingen in het geheugen opslaan en de ingebouwde effecten maken het voor DJ’s makkelijker om te werken. DJ-mixers zijn gebaseerd op een stereokanaal waarop spelers kunnen worden aangesloten. Elk kanaal heeft een 3-bands equalizer met microfooningang en link cinche (RCA) ingangen.

Denon DJ-MCX8000

Besturing Denon-Dj-McX-8000

De 4-kanaals digitale mixer, Dj-controller en USB / mediaspeler hebben Engine 1.5-software.

Dj-MCX8000 terug

De USB sticks hebben 2 USB ingangen, 2 microfoons, 4 RCA en 1 gebalanceerde XLR / TRS combi ingang. De mixer is ook uitgerust met 2 gebalanceerde XLR (Master Out), 2 gebalanceerde XLR (Booth Out), 1 RCA, 2 USB-uitgangen.

MCX8000-afbeeldingen

De Denon Dj -MCX8000 heeft ook een ingebouwde geluidskaart en 2 hoge resolutie kleuren LCD displays. De displays worden handig als de Engine en Serato DJ draaien, en de 3 ingebouwde instant-effecten worden handig bij het gebruik van de Engine- en lijningang. De 4 decks, Serato DJ-software is ook geschikt voor DVS-accessoires. Licht en video kunnen worden bediend via de Stage LinQ-netwerkverbinding. De controller met metalen behuizing van 8,3 kg heeft aanraakgevoelige performance-pads en grote aluminium jogwheels van 13,3 cm (met LED-ringen). Filtereffecten per kanaal versterken ook de functies van het apparaat. In de standalone-modus kun je muziek afspelen vanaf 2 USB-ingangen zonder laptop, dankzij Denon DJ Engine.

Pioneer DJ DDJ-1000
Pioneer DDJ-1000 Contrôleur

De 4-kanaals mixer weegt ook 6 kg en vereist een laptop om te bedienen. Instelbare gevoeligheid Jogwheels van 20,2 cm hebben een ingebouwd LCD-kleurenscherm. De mixer heeft ook 2 USB, 2 Line (RCA), 2 Phono / Line en 2 microfooningangen, Master (XLR, RCA) en Booth uitgangen. LCD-schermen zijn vrij minimalistisch, maar bevatten voldoende informatie. Rekordbox DJ-software selecteert bijpassende nummers, zodat u bijpassende muziek kunt afspelen. De structuur van de controller is vergelijkbaar met de grote dj-bureaus die in grotere clubs worden gebruikt.

De 1000 yoga wielen

De Magvel is fader-nauwkeurig en licht van gewicht, en weerstaat tot 10 miljoen pulls. Er kunnen 4 Beat FX’s worden gebruikt: Enigma Jet, Mobius Saw, Mobius Triangle, Low Cut Echo. 16 performance-pads met achtergrondverlichting verbeteren ook de DJ-mixmogelijkheden van Pioneer. De frequentieoverdracht is 20-20.000 Hz en de signaal-ruisverhouding is 112 dB.

Welke DJ-mixer is het beste?

De Denon DJ-MCX8000 DJ controller kan dankzij Standalone mode onafhankelijk bediend worden zonder laptop, maar de meeste functies werken niet in deze mode, we kunnen maar 3 effecten verwachten. Het is beter om hem als DJ-controller te gebruiken. Het lcd-scherm van Denon bevat veel meer informatie, en we zouden hem op dit gebied tot een winnaar maken. De Pioneer DJ DDJ-1000 vereist een platenbox en laptop om te bedienen, maar de grote jogwheels, meerdere beats en toonregeling zijn een voordeel. De grote jogwheels en fantastische ingebouwde LCD-schermen zorgen voor een professionele uitstraling, en dat is het gevoel wanneer je ze gebruikt.

DDJ-1000-vs-MCX-8000

Pioneer is in dit opzicht duidelijk beter. De akoestische eigenschappen van de kamer waar we de mixing controllers gebruiken, zijn natuurlijk erg belangrijk. Een slechte akoestiek heeft een negatieve invloed op het geluid. Het eindresultaat van het werk van dj’s kan alleen perfect klinken als de nachtclub waar de muziek wordt verzorgd aan een akoestische behandeling wordt onderworpen. Plafonds en muren zijn niet in staat om diepere geluiden te absorberen, daarom wordt het aanbevolen om geluidsabsorberende en diffusor akoestische panelen op deze oppervlakken te plaatsen. Deze oplossing maakt niet alleen het geluid van de muziek ideaal, maar dempt ook de uitgefilterde geluiden, zodat de rust van de huizen nabij de nachtclubs niet wordt verstoord door de geluiden van degenen die op de muziek feesten.

Gevolgtrekking

Naar onze mening ontving de Pioneer DJ DDJ-1000 mixer van ons de gouden medaille. De jogwheels, ingebouwde LCD-schermen en dubbele USB-ingang maakten ons tot een winnaar, hoewel de laptopvrije, stand-alone mogelijkheid van de Denon-mixer erg handig kan zijn voor DJ’s vanwege de mobiliteit.

Similar Posts