Review van de Epson EH-LS100 Home Cinema Projector

De Epson-laserprojector heeft een resolutie van Full HD, 1080p (native WXGA of 1920 x 1200 pixels), superclose-upoptica (UST) en kan dankzij dit beeld vanaf een minimale afstand tot 330 cm groot worden geprojecteerd. tot 6 cm! Hij kan aan het plafond, zijwand, horizontaal of verticaal worden geplaatst.

Epson-EH-LS100-projector

Het werkt met 3 LCD-technologieën en de helderheid (4000 lumen) kan tot driemaal die van DLP-projectoren met één chip zijn. De gladheid en scherpte van de beelden wordt verzekerd door de Detail Enhancement-technologie.

Het uiterlijk van de projector is naar onze mening niet erg opzichtig, maar het uiterlijk is misschien geen belangrijke overweging voor een projector, vooral niet bij gebruik in een verduisterde bioscoop.

Dit apparaat gebruikt voor projectie een laser in plaats van een traditionele lamp: de laser kan tot tien keer zo lang werken als een conventionele gloeilamp, de kleurintensiteit blijft constant gedurende de hele levensduur van de laserprojector en levert zeer scherpe beelden op. Het vereist weinig onderhoud gedurende een levensduur van 20.000 uur (in ECO-modus) – en er is geen vervanging van de lamp nodig.

Projecteert kleinere en grotere afbeeldingen, afhankelijk van de plaatsing. De meest ideale afstand tot de muur is ca. Het zou 50 cm zijn. De EH-LS100 heeft een volledige HD-resolutie maar geen 4K-resolutie. Er zijn drie HDMI-ingangen (waarvan één MHL-compatibel), een USB-poort, VGA aan / uit en composiet video-aansluitingen. U kunt er ook een gameconsole, mediaspeler en andere bronnen op aansluiten.

Controle

achterplaat epson-eh-ls100

De projector kan eenvoudig worden bediend met de iProjection-applicatie via het internet thuisnetwerk met een RJ45-connector of met een ELPAP10-adapter via een Wi-Fi-verbinding. 2.500.000: 1 dynamische contrastverhouding, geschikt voor het projecteren van JPEG-afbeeldingen via USB. De projector biedt ook bedieningsopties voor AMX, Control4, Extron en Creston.

Het is ook een vrij dikke, functionele afstandsbediening die redelijk goed werkt.

De installatie is relatief eenvoudig. De afmeting van de EH-LS100 is vrij groot – 188 x 494 x 437 mm en 11 kg – dus hij moet op een stabiel oppervlak worden geplaatst. Een ander voordeel van een laserprojector is de snelle opwarmtijd wanneer deze is ingeschakeld. U kunt het beeld verder verscherpen door de focusbediening te gebruiken die verborgen is onder de klep aan de zijkant van het apparaat.

Een hoge kleurhelderheid is belangrijk omdat kleuren een essentieel onderdeel zijn van de beeldkwaliteit, dus houd rekening met deze functie wanneer u een projector aanschaft.

DLP versus LCD-projectoren

DLP-technologie (“digitale lichtverwerking”) maakt gebruik van duizenden spiegels met de grootte van 1 pixel per onderdeel en gemaakt van een aluminiumlegering. Door de eigenschappen van het spiegeloppervlak heeft het materiaal een hoog reflectievermogen.

De DLP-projector maakt gebruik van digitale technologie, de grijze kleur is niet gevoelig voor verschillende omgevingsfactoren en de gradatie van de helderheid projecteert de kleurtinten stabiel en gelijkmatig over het hele oppervlak.

Digitale 3LCD-projectoren gebruiken technologie van Texas Instruments. De belangrijkste kenmerken van 3LCD-projectoren zijn dat ze drie kleuren van het spectrum op het scherm projecteren, een heldere kleurruimte creëren, geen “regenboogeffect” hebben en de grijstinten bijna volledig realistisch zijn.

Projectoren met DLP-technologie kunnen ook worden gebruikt voor breedbeeldschermen in bioscopen of tijdens uitzendingen. DLP-projectoren zijn ook beter voor thuisgebruik, met prachtige kleuren en hoge contrastverhoudingen en een zeer goede beeldstabiliteit. Digitale, draagbare DLP-projectoren zijn betrouwbaar en van hoge kwaliteit. Als u de voorkeur geeft aan nauwkeurige kleuren en zuiniger gebruik, kiest u LCD-projectoren.

Epson EH-LS100-test

eh-ls100-examen

De fantasiefilm The Seventh Boy werd tijdens het testen vertoond in een ong. In een bioscoopruimte van 12 vierkante meter waar het geluid werd verzorgd door een Magnat Transpuls-luidsprekersysteem. De kamer is ontworpen op de zolder van een oud huis, de akoestische behandeling heeft nog niet plaatsgevonden. Voor perfect geluid heb je geluidsabsorberende wandpanelen nodig, bass traps in de hoeken, compleet met diffusorpanelen. Voor het plafond adviseren wij diffusorfrontpanelen. Naast geluidsabsorptie is er dringend behoefte aan diffusers die door hun onregelmatige oppervlak geluiden over de hele bandbreedte verspreiden.

De helderheid van de laserprojector is ook opmerkelijk. In vergelijking met een traditionele projector kunt u met een Epson-laserprojector comfortabel een film kijken, zelfs bij vrij sterk omgevingslicht. Het levert natuurlijk de beste prestaties in donkere omgevingen. Het zorgt voor een mooi, scherp beeld met levendige kleuren en fijne details. De trilling en beweging van de haren was ook in detail te zien. Het kleurenpalet is ook verbluffend, levendig en natuurlijk.

Zoals typisch is voor laserprojectoren, is het beeld extreem helder, wat soms de subtiliteit en zachtheid van de helderste scènes mist. Als er bijvoorbeeld meer intens licht in een scène was, leek dit niet natuurlijk vanwege de overmatige helderheid van de projector.

Het zwartniveau is acceptabel, maar mist opnieuw de finesse van de beste traditionele projectoren (en zeker een 4K HDR-apparaat). Bewegingsverwerking is niet de beste, maar heeft geen invloed op het genieten van een film of sportevenement.

De EH-LS100 heeft een ingebouwde 16W speaker, waardoor je met de beamer een show of film kunt kijken zonder extra speaker, al kun je natuurlijk niet dezelfde geluidskwaliteit verwachten als een serieuzer geluidssysteem.

Het is vermeldenswaard dat deze projector tijdens het gebruik behoorlijk veel lawaai kan maken. Het geluidsniveau is 39 decibel in de normale modus en 30 decibel in de ECO-modus. Voor de helderste beelden is het ventilatorgeluid ronduit opdringerig. We kunnen dit verminderen door een lagere beeldinstelling te kiezen, maar als we een fatsoenlijke aparte geluidsbron, geluidssysteem hebben, kunnen we dit probleem sowieso oplossen.

Vonnis
EH-LS100 projectorverlichting

Het is een supergrote projector met super-close-optiek die flexibele plaatsingsmethoden biedt. Het heeft een zeer hoge helderheid en minimaal onderhoud. Het is niet nodig om voor hem een vaste, vaste plek te vinden, aangezien we door zijn grootte gemakkelijk elders kunnen verhuizen.

Dankzij de close-up optiek projecteert hij zelfs van dichtbij een scherp beeld, al loont het zeker de moeite om hem op een bepaalde afstand te plaatsen voor een optimale beeldkwaliteit.

Helaas is de EH-LS100 niet geschikt voor 4K-resolutie en bieden verschillende fabrikanten 4K-compatibele projectoren in deze prijsklasse.

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts