Emotiva RMC-1 high-end thuisbioscoopprocessortest

We hebben onlangs de AV-thuisbioscoopprocessor van het Amerikaanse Emotiva getest. De 16-kanaals RMC-1 is ontworpen voor state-of-the-art formaten. Het heeft veel functies en is verder uit te breiden dankzij de 3 uitbreidingskaarten. Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken:

-HDR, Dolby Vision, 4K UHD

-HDMI 2.0b, Dolby Atmos, met DTS: X-ondersteuning

-8 HDMI-ingangen, 2 uitgangen

-USB, IR-ingang, 4 trigger-uitgangen

-PCM, kan ook DSD-signalen decoderen

-32-bits A / D- en D / A-converters

-AM / FM-ontvanger

-HDCP 2.2, ARC en CEC-ondersteuning

-Ethernet-verbinding

Kamer EQ

De basinstellingen kunnen worden uitgebreid tot maximaal 3 subwoofers, het crossover-punt kan worden aangepast en ook het dynamisch bereik kan worden geregeld. Met de Room EQ Wizard-functie kunt u het geluid optimaliseren voor uw kamer. Dirac Live-software voert automatisch metingen uit en corrigeert timing- en frequentiefouten. Analoge audiosignalen gaan door een circuit van topkwaliteit.

Emotiva RMC 1 recensie

Met een gewicht van 10 kg is hij vrij stevig van formaat, het display is blauw met LED / OLED-licht. De processor, gemaakt in de Amerikaanse staat Tennesse, is ontworpen om de perfecte oplossing te zijn voor zowel filmfans als muziekliefhebbers.

Emotiva-processor testen

We hebben de Emotiva RMC-1 getest in een bioscoopzaal van ongeveer 20 vierkante meter. Vergeet nooit dat als je het perfecte geluid wilt, of het nu film of muziek is, de eerste en belangrijkste stap altijd moet zijn om de akoestiek van je kamer of studio te verbeteren! Als u de akoestische behandeling verwaarloost, kunt u, zelfs als u eersteklas audioapparaten koopt, geen onberispelijk geluid bereiken. Op de Emotiva-testlocatie zorgden diffusorfrontpanelen aan de wanden van de kamer en bas-traps in de hoeken voor het ideale surround-geluid. Akoestische problemen door glasoppervlakken werden opgelost met geluidwerende gordijnen voor de ramen. Niet alleen dat, met dit speciale stoffen woontextiel, kan ook de volledige verduistering die in bioscopen wordt verwacht, worden bereikt!

Emotiva afstandsbediening

De RMC-1 heeft een esthetische uitstraling, maar de afstandsbediening is te groot voor een lompe look. Achtergrondverlichting is ook weggelaten, wat essentieel is in een donkere bioscoop bij gebruik van de afstandsbediening. Aan de andere kant is het uiterst eenvoudig te hanteren, zeer transparant en praktisch.

Affiche de film X-Men-Days-of-Future-Past

We begonnen films te kijken met de avonturen van mutanten. De X-Men – Days of the Future Past-fantasiefilm uit 2014 zit echt vol spanning en avontuur. De Emotiva produceerde een natuurlijk, ruimtelijk geluid, hoewel het middenbereik op sommige plaatsen iets te onbelast was. De dialogen vielen zeker op, net als de verschillende effecten en de soundtrack. We gingen toen zitten voor Resident Evil 3. Extinction – sci-fi horror. We ervoeren precieze, heldere geluiden en uitstekende dynamiek. Toen we de mensen zagen en horen die in zombies veranderden en de onheilspellend brullende kraaien, versnelde onze hartslag en waren we zeker geschokt van schrik. Na het stripverhaal en de horrorgenres ontspanden we ons voor een filmmusical. Hugh Jackman, ontsnapt aan de wolfskin, excelleerde in de rol van Jean Valjean in de musical Les Miserables. RMC zorgde ook voor mooi en foutloos geluid voor de muziekfilm.

Omdat Emotiva deze processor niet alleen aanbeveelt voor thuistheatersystemen, heeft hij bij het ontwerpen ook rekening gehouden met de maximale luisterervaring voor muziek. Daarom klonk Adele’s zeer succesvolle hit Rolling In the Deep. Elk bereik klonk met de juiste intensiteit en kwaliteit, en de zang en muzikale begeleiding waren duidelijk herkenbaar en te scheiden.

Onze mening

De Emotiva RMC-1-processor wordt gekenmerkt door helder, natuurlijk en dynamisch geluid. Zijn uiterlijk, strak en aantrekkelijk, alleen de extra grote, lelijke afstandsbediening viel niet in de smaak. Een ander voordeel is de uitbreidbaarheid en het feit dat het een uitstekende keuze is voor zowel het luisteren naar muziek als het kijken naar films. Helaas hebben we nogal wat minpunten gevonden. In feite is het ontwikkeld voor de modernste formaten, maar het detecteert oudere typen niet goed, er zijn problemen met de HDMI-aansluiting, het klinkt niet goed op sommige nummers, het verliest zijn prestaties, dus het moet opnieuw worden opgestart vaak, wat vrij traag is, verbergen tal van instelmogelijkheden en is de communicatie tussen de afstandsbediening en het apparaat erg omslachtig en traag.