Review van de Epson EH-TW 7100-projector

Epson-EH-TW-7100-projector

Epson vervaardigt verschillende soorten audioproducten en hun projectoren worden voortdurend ontwikkeld. Op verzoek van onze klant hebben we de laatste kans gehad om de EH-TW 7100 mid-range home cinema projector uit te proberen. Dit type is ondanks de relatief hoge prijs enorm populair bij eigenaren van een thuistheater.

Kenmerken:

Het Epson-model, een 3LCD, 4K-projector met een helderheid van 3000 lumen, de levensduur van de lamp wordt door de fabrikant gespecificeerd op 4-7 jaar. (Dit hangt natuurlijk af van het gebruik.) Dit betekent ruwweg dat de levensduur bij normaal gebruik ongeveer 3.000 uur is, wat kan oplopen tot 5.000 uur in de milieuvriendelijke ECO-modus.

EH-TW-7100 in- en uitgangen

Het zoombereik is 1,62: 1, de contrastverhouding is 2 HDMI 2.0 en 2 USB 2.0 ingangen. Eén USB-poort is vereist voor Google Chrome en de andere is vereist voor Epson Wi-Fi. Met de laatste functie kunt u het beeld vanaf een telefoon of computer op de projector projecteren. Het 6,9 kg zware, compacte, witte, mooi gewelfde apparaat past in elke bioscoopzaal. Het enige kleine ding aan het exterieurontwerp dat voor sommigen verwarrend kan zijn, is de witte kleur, die niet altijd praktisch is in een verduisterde bioscoopkamer als we volledige duisternis willen bereiken. De 1080p LCD-projector is HDR-compatibel met pixelverschuiving voor UHD-effect. Het ondersteunt ook HDR10 en HLG. Het geluidsniveau is met 32 ​​decibel erg laag, wat helemaal niet storend is. Het is ook in staat om geluid te leveren via de ingebouwde luidspreker van 20 watt. Een Bluetooth-verbinding kan worden gebruikt voor audio-uitvoer. We ontdekten ook een 3,5 mm analoge audio-uitgang op het apparaat. Hij heeft geen ingebouwde streamingopties, maar je kunt hiervoor een Epson ELPAP10 ongecontroleerde LAN-adapter aanschaffen.

EH-TW-7100 glijrail

Dankzij de verticale of horizontale objectieflensverschuiving kan hij zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd, wat de installatie vergemakkelijkt. De lens was gemakkelijk en nauwkeurig af te stellen, en de handmatig verstelbare optiek maakte het gemakkelijk. Voor een beeld met een diameter van 2-2,54 meter, wordt aanbevolen de projector op een afstand van ongeveer 2,95-4,77 meter te installeren. Hierdoor kan het worden gebruikt in ruimtes van verschillende afmetingen.

EH-TW-7100 afstandsbediening

De afstandsbediening is transparant, gemakkelijk te bedienen met sneltoetsen en de oranje achtergrondverlichting is erg handig in een donkere filmkamer. Door de 3 LCD-technologie is de kleurhelderheid van de projector veel hoger dan die van DLP-projectoren met 1 chip. De contrastverhouding is 100.000: 1. U kunt uw apparaat ook gebruiken met een Bluetooth-headset.

Laten we beginnen met de filmvertoning!

Het testen vond plaats in een kamer van 28 vierkante meter in de bioscoopzaal van een gezinswoning uit souterrain. We hebben de Epson-projector gekoppeld aan uitstekende Dali Epicon-luidsprekers en Onkyo TX-SR393-ontvangers, die ongeveer 1 meter van het plafond verwijderd waren. Het was echt extreem snel en gemakkelijk te installeren.

We keken voor het eerst naar de 3D computeranimatiefilm The Grinch uit 2018 in Blu-Ray 1080p-kwaliteit. Er zijn verschillende instelmogelijkheden: Dynamic, Bright Cinema, Cinema en Natural Mode. We kozen voor de natuurlijke modus. Getint, uitgebalanceerd kleurenpalet, uitstekend contrastbeheer kenmerkten de beeldkwaliteit. We hadden een gedetailleerde, scherpe en nauwkeurige ervaring. Er zijn geen frame-interpolatie-opties voor 4K HDR-inhoud, 4K-bewegingsverwerking ontbrak enorm.

Bedieningsknoppen EH-TW-7100

We bleven kijken naar de film Horror en vertoonden het angstaanjagende werk The Prodigy, gepresenteerd in 2019. De kleuren waren natuurlijk, net als het bewegingsbeheer. Er was wat verkleuring in de huidtinten, de kleuren in de close-ups waren niet zo verbluffend als in een echt 4K-beeld, en de zwarttinten hadden dieper, intenser kunnen zijn. Maar afgezien hiervan zagen we mooie en gedetailleerde foto’s, de kleuren waren ook harmonieus. Op Blu Ray zouden zwarttinten mooier kunnen zijn, de huidskleur roder en gladder dan op UHD Blu Ray. Voor UHD Blu Ray-schijven is het beter om een ​​lagere kleurresolutie te kiezen.

Selecteer Bright Cinema Mode wanneer u de projector bij helder daglicht gebruikt, en Cinema Mode is ideaal in volledige duisternis. De Dynamic Cinema-instelling kan beter worden vermeden omdat het effect te helder en oververzadigd is.

Kan gebruikt worden in een matig verlichte woonkamer, maar sterk licht en lampverlichting wordt niet aanbevolen. In een bioscoop is een goede verduistering belangrijk, niet alleen voor een echte filmervaring, maar ook voor de ideale werking van projectoren. Je kunt de kamer verduisteren met verduisteringsgordijnen, maar als je volledige duisternis wilt, is het aan te raden om dikke, dichtgewoven akoestische gordijnen met geluidsisolerende en verduisterende eigenschappen voor de ramen te plaatsen. Dit huishoudtextiel houdt niet alleen licht buiten, maar ook extern geluid. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor het verbeteren van de akoestiek dankzij hun geluidsabsorberende stof.

Naast praktische bruikbaarheid is hun grote voordeel dat het ook esthetische, mooie woonaccessoires zijn. Het is raadzaam om een ​​gordijn met dubbele breedte over de breedte van het raam te naaien als u een zacht vallende, opzichtige raamdecoratie wilt.

De voorganger van de projector, de Epson EH-TW 7000, werd door onze klant vervangen voor het nieuwere model, dus we konden de twee projectoren vergelijken. Beide 3 LCD-apparaten hebben 4K-technologie, objectieflensverschuivingsmodus, 3D-effect, 1,6x zoom. De diagonaal van 2-2,5 meter kan worden genoten op een afstand van 2,6-4,3 meter, waardoor het ideaal is voor kamers van verschillende afmetingen. De TW 7100 heeft een hogere contrastverhouding van 100.000: 1, wat resulteert in mooiere, helderdere en rijkere kleuren, vergeleken met de TW 7000, die een contrastverhouding heeft van 40.000: 1. De Epson EH TW-7000 heeft minder aansluitingen en de trigger- en RS232-connectoren ontbreken ook. Het Creston-systeem vergemakkelijkt de integratie. De 7000 heeft ook geen speaker. Hoewel de prijs (ongeveer 890-1030 EUR) goedkoper is dan die van de 7100-projector (1390-1500 EUR), raden we toch het nieuwere model aan als je scherpe, heldere en evenwichtige kleuren wilt.

Overzicht

De Epson-projector heeft 2 ingebouwde luidsprekers van elk 10 watt (verwacht niet veel van filmmuziek) en is gemakkelijk te bedienen met de afstandsbediening. In normale modus was het geluidsniveau 32 decibel, in ECO-modus was het teruggebracht tot 21 decibel, dus het is een absoluut stille projector. De installatie en instellingen zijn heel eenvoudig en produceren heldere, mooie, gedetailleerde en harmonieuze kleuren. Zwarten kunnen mooier en dieper zijn, in Blu Ray-films kregen de huidtinten een beetje rare tinten. Hij kan niet concurreren met de prestaties van echte 4K-projectoren, maar de EH-TW7100 is een absolute topper in deze prijsklasse.

Geschreven door Róbert Polgár