Test van de Epson EH-TW9400-thuisbioscoopprojector

We zijn erg blij om te voldoen aan de verzoeken van onze klanten om thuisbioscoopprojectoren te testen. Als eigenaars en fans van een thuistheater is het testen van een nieuwe of ongekende projector altijd spannend. Dit keer heeft de Epson EH-TW9400 HDR Home Cinema Projector een groot aantal features zoals gemotoriseerde lensbediening, geheugen en lenskap, wat een aangename verrassing is in deze prijsklasse.

Laten we het hebben!

Net als andere Epson-projectoren heeft het drie Full HD LCD-panelen van 1920 x 1080 pixels, maar het is ook geschikt voor 4K Ultra HD-resolutie. Vergeleken met de EH-TW9300, die dit model voorafging, heeft de EH-TW9400 een intensere helderheid, 2.600 lumen, is de contrastverhouding verhoogd naar 1.200.000: 1 en zijn de 2 HDMI-ingangen in dit type HDCP 2.2. De witte Epson EH-TW9400 is niet alleen een ideaal accessoire voor thuisbioscopen, hij kan ook worden aangesloten op smartphones en kan ook draadloze HD-signalen verzenden. (Daarom is de prijs iets hoger dan het zwarte model.)

De matzwarte Epson-projector is absoluut optimaal in grootte, 520x450x193 mm en weegt 11 kg. De projector heeft een premium lens in het midden en 2 ventilatieopeningen aan elke kant om lucht naar binnen en naar buiten te laten. De gemotoriseerde lenskap beweegt automatisch uit de weg van de projector wanneer de projector wordt ingeschakeld, maar beschermt de lens tegen stof en andere schokken wanneer deze wordt uitgeschakeld. Stof kan ernstige problemen veroorzaken bij LCD-projectoren.

epson-EH-TW9400-beamer

Hoewel Epson een ingebouwde lensbescherming heeft om deze tegen stof te beschermen, moet u voorzichtig zijn wanneer u de projector in een minder stoffige omgeving plaatst. De beste oplossing is om hem op een statief of plafond te monteren. Met lensbedieningen kunt u ook eenvoudig de focus en zoom aanpassen en deze instellingen opslaan in het lensgeheugen. Afhankelijk van uw individuele behoeften, schermgrootte en vorm, kunt u beeldverhoudingen van 1,78: 1 en 2,40: 1 creëren.

De 3D radiator en afstandsbedieningssensor bevinden zich aan de voorkant van de projector, met de verstelbare pootjes kunnen we ze op de tafel of standaard op het gewenste niveau afstellen. Verborgen achter een kleiner paneel aan de linkerkant van de projector zijn verschillende handmatige knoppen, bijvoorbeeld om het menu te openen.

Epson EH TW9400 recensie

Er zijn connectoren in de uitsparing aan de achterkant van de projector om de kabels voor plafondmontage te helpen regelen. De eerder genoemde HDCP 2.2-ingang, een pc / VGA en een USB 2.0 type A en B-poort, evenals LAN- en RS232C-poorten bevinden zich hier ook.

Net als eerdere modellen ligt de afstandsbediening erg comfortabel in de hand en licht zelfs op bij gebruik in het donker.

De projector biedt 5 verschillende beeldaanpassingsmodi: Dynamic, Bright Cinema, Natural, Cinema en Digital Cinema. Bij het bekijken van inhoud met een normaal dynamisch bereik (SDR), wordt de natuurlijke modus het beste aanbevolen, hoewel deze iets nauwkeuriger kan zijn. De kleuren zijn helder en levendig, de helderheid is voldoende en het algehele kleurengamma kan naar wens worden aangepast.

Een bril moet apart worden aangeschaft voor de 3D-functie, maar dat lijkt me geen geweldige prijs voor de 3D-ervaring.

De projector is niet erg luid tijdens het gebruik, ongeveer. 20 dB is het gemeten geluidsniveau, dat helemaal niet storend is.

Kom op!

De testsite is een goed uitgeruste, professionele bioscoopzaal met een ideale akoestiek. Akoestische geluidsabsorberende panelen en kolomverspreiders versierd met bioscoopposterafdrukken werden op de muren geplaatst en dikke, fluwelen geluidsabsorberende gordijnen voor de ramen werden gebruikt om extern geluid te verminderen en de bioscoopervaring te verduisteren.

We hebben verschillende films geselecteerd om de projector te testen. Alle films zijn natuurlijk van Blue-Ray-kwaliteit.

Affiche de film Ford-V-Ferrari

Het eerste proefpersoon was een spannende film genaamd “Ford v Ferrari”, met in de hoofdrol Christian Bale en Matt Damon. Het hoofdthema van de film is autoracen, piepende wielen, zoemende motoren, het gevecht van de racers liet onze aandacht niet afnemen. De Epson-projector projecteerde een heel mooi, gedetailleerd beeld met verbluffende, levendige kleuren, elk klein detail was duidelijk waarneembaar. Misschien hebben we alleen wat fouten gemaakt toen hij de snelle bewegingen van de raceauto’s niet helemaal goed aankon. Maar dat was geen groot probleem, het bedierf de filmervaring niet.

De tweede film was de plaats delict “Knives out”. Naast Daniel Craig en Chris Evans verschijnen er nog veel meer wereldsterren in dit mysterieuze verhaal. We zagen fantastische beelden en een wereld aan kleuren, de projector presteerde erg goed.

De volgende artiest in het programma was de geanimeerde familiefilm “How to Train Your Dragon 3”. Hier konden we een echte cavalcade van kleuren hebben, ze trilden, de kleuren leefden bijna in het mooie verhaal.

Joker filmposter

De laatste die volgde was de duistere psychotriller “Joker”, gekenmerkt door de naam Joaquin Phoenix. Niet alleen de inhoud en boodschap van de film is duister en soms deprimerend, ook de picturale wereld wordt gekenmerkt door scènes die zich vaak in het donker afspelen.

De afbeeldingen werden hier ook gedetailleerd, maar de zwarte kleuren hadden iets duidelijker, dieper kunnen zijn.

Samenvatting

Epson

Als negatief zouden we bewegingsmanagement noemen. Hij verwerkt gemakkelijk 24 beelden per seconde, maar bij hogere snelheden, zoals sportscènes of gamen, heb je al moeite. Voor sportuitzendingen raden we aan frame-interpolatie te gebruiken, wat resulteert in een vloeiendere beweging, maar als u een film van een ander genre bekijkt of deze gewoon wilt afspelen, schakelt u deze functie uit.

Voor deze prijs krijgen we een projector met een verrassend aantal functies en een verbluffende beeldkwaliteit. Het is gemakkelijk te installeren en in te stellen, het menu en de afstandsbediening zijn duidelijk en gemakkelijk te gebruiken. Vergroting en algemene beeldverwerking, 3D-straling is uitstekend. Dankzij de SDR-inhoud levert het heldere, natuurlijke en gedetailleerde beelden op.

Voordelen:

– Uitzonderlijke beeldkwaliteit

-heldere en levendige kleuren

– motorlensafdekking

-geheugen van de motorlens

– HDR10-compatibel

– ISF ccc gecertificeerd

-redelijke prijs

Nadelen:

het pad van licht wordt niet geblokkeerd

zwart kan dieper, mooier zijn

maakt het moeilijk om snelle beeldbewegingen te beheren

Similar Posts