Geluidsisolatie:

Ruis bestaat uit geluiden met verschillende intensiteiten en trillingen. Door de effecten op het lichaam kan het zelfs schade toebrengen aan onze gehoororganen of het zenuwstelsel. De mate van slechthorendheid hangt ook van de intensiteit van het geluid af. Ook andere factoren kunnen ons gehoor beïnvloeden:

  • het volume,
  • de toonhoogte,
  • de duur
  • de tijdsverdeling van geluid
  • het geslacht en de leeftijd van de persoon

GEVOLGEN VAN BLOOTSTELLING AAN GELUID

Lawaai, zelfs als het binnen het toegestane bereik valt, kan ernstige problemen veroorzaken. Afhankelijk van leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand, kunnen zelfs kleine geluiden het lichaam negatief beïnvloeden. Laagfrequente, aanhoudende geluiden zijn buitengewoon schadelijk in een ruimte en de negatieve gevolgen zijn meestal niet onmiddellijk maar geleidelijk in de tijd. Natuurlijk worden niet alle mensen op dezelfde manier beïnvloed door een bepaald geluid, dat hangt ook van andere omstandigheden af. Met geluidsisolatie en akoestische isolatie kunnen we de schadelijke effecten van geluid verminderen.
Gebruik voor geluidsisolatie en akoestische isolatie ook isolatie platen voor de muur en plafonds.
Het is belangrijk dat het isolatiemateriaal ook luchtgeluid en contactgeluid absorbeert. Daarom isoleren we ook de vloer.
Dankzij de akoestische isolatie van de vloeren kan het meest lucht- en contactgeluid verminderd worden.
Gebruik voor scheidingswanden en plafonds platen van isolatiemateriaal.

Soorten geluiden:

Luchtgeluid: geluiden verspreid door muren zonder geluidsisolatie

Contactgeluid: geluiden die van de vloer naar (de buren) beneden worden gestuurd

Akoestische geluiden: deze weerkaatsen tegen het oppervlak van de wand en het plafond

Bestaat eigenlijk een perfecte (retrospectieve) geluidsisolatie?

Helaas is er geen perfecte (retrospectieve) isolatie. Perfecte isolatie kan achteraf niet bereikt worden in woningen, huizen of andere ruimtes. Daarom moeten we compromissen sluiten en accepteren dat hoewel geluidsreductie een aangenamere en gezondere omgeving en een goede akoestiek kan creëren, we geen perfecte stilte krijgen.

Wat is er mis met zelfgemaakte, doe-het-zelf geluidsisolatie?

Om geluiden echt effectief te kunnen verminderen, kan het geen kwaad om wat akoestische kennis en fysieke geluidstesten te hebben. Geluid is eigenlijk energie, dus geluidsisolatie is de opname van geluidsenergie. Het is zeker aan te raden om het onderwerp te bespreken voordat de vele nutteloze producten die zomaar gekocht worden, onze zenuwen en budget verslinden in plaats van de geluiden! In plaats van ‘slim’ advies van online chatforums en niet-experts te accepteren, kunt u zich tot akoestische professionals wenden, die u met nauwkeurige metingen kunnen helpen, nuttig advies en suggesties geven, of het nu om een ​​nieuw gebouw of oud pand of een gebruikt huis gaat. Het hoog geluid wordt geabsorbeerd door gewone objecten, maar het laag geluid kan niet geabsorbeerd worden door de muur en meubels.

Geluids- en geluidsisolatie:
Geluids- en geluidsisolatie

Bij het kopen van een woning of appartement, moet men er rekening mee houden dat psychische aandoeningen en stoornissen kunnen optreden als gevolg van voortdurende blootstelling aan lawaai. Peuters en baby’s zijn zelfs nog gevoeliger voor schadelijke geluidseffecten, voor hen moeten we meer aandacht besteden aan het ontwerpen van een goede geluidsisolatie. Het is belangrijk om een ​​materiaal te gebruiken dat voor isolatie is ontwikkeld, zodat we geluiden goed kunnen isoleren. Binnenin de geluidsisolatie platen zit glaswol, wat erg geschikt is voor geluidsisolatie.
U kunt dus geluid het beste met geluidsisolatie verminderen.
Tussen de muren kaatst het geluid heen en weer, waardoor een onaangename echo ontstaat.
In open kantoren raden we ook geluidsisolatie platen aan voor de behandeling van geluid dat direct rechtstreeks naar het oppervlak van de muren komt. Het gebruik van akoestische wandpanelen is essentieel in lege ruimtes.

“Dikke muren, goede buren”

Geluids- en geluidsisolatie:
Geluidsisolatie

Als je buren de neiging hebben om tot het ochtendgloren te feesten, of ‘s nachts thuis te komen van hun werk, laat staan hun appartement van heftige ruzies resoneert, heb je geen andere keuze dan te verhuizen vanwege de geluidsoverlast … of de ruimte geluiddicht te maken! Informeer in geval van ankoop van nieuwbouw appartementen en huizen naar de geluidsisolatie van het gebouw. Vaak is men zwaar teleurgesteld als je geconfronteerd wordt met de metamorfose van je mooie, zorgvuldig ontworpen en peperdure huis, dat vanwege slecht geluiddichte wanden of plafondeen een onbewoonbare hel wordt . Bij oudere woningtypes is geluidsisolatie vanwege de gebruikte materialen vaak beter dan in modernere huizen, maar in ouedre gebouwen betekenen de verouderde deuren en ramen wel een probleem voor isolatie. Het vervangen van deuren en ramen helpt dus veel bij de geluidsisolatie. Het ideale geluidsisolatie-materiaal is meerlaags. Kunststof plaat is niet geschikt voor akoestische isolatie. Houd bij het uitkiezen van het isolatiemateriaal rekening met de dichtheid van het materiaal. Steenwol of glaswol is bijvoorbeeld een goed geluidsisolerend materiaal; muren met piepschuim of gipsplaat bedekken werkt helemaal niet als geluidsisolatie. Ze zijn minder effectief dan isolatieplaat en andere producten die speciaal tegen geluidsoverlast zijn ontwikkeld. Men moet ook rekening houden met het type geluidsisolatie-materiaal dat aan de wand of het plafond wordt gehangen. Scheidingswanden of een voorzetmuur en ook plafond zijn niet sterk genoeg om zware materialen te dragen. Bij het ontwerp van de geluidsisolatie moet erop worden gelet dat de geluidsabsorberende materialen tijdens hun beweging geen ongeval veroorzaken. Moeten we de geluidsisolatie achteraf oplossen, dan kan met behulp van specialisten naar een optimale oplossing gezocht worden. Het is duidelijk dat geluidsisolatie achteraf een veel grotere uitdaging is.

Welke methoden kunnen we in dergelijke gevallen gebruiken?

Om geluid te absorberen, is het niet voldoende om de muren met behang te bedekken, evenmin met vezelisolatie, eierdoosjes en piepschuimplaten, als we het geluid effectief willen verminderen. Deze werken niet, en hebben vaak het tegenovergestelde effect. Het materiaal en de structuur van het gebouw zijn ook belangrijk en moeten in overweging worden genomen bij het ontwerpen van geluidsisolatie. Zullen we beginnen met het afbreken van de muren? Geluidsisolerende stenen kunnen een oplossing zijn voor nieuwe wanden. Als u nieuwe muren in uw huis plant, is het aan te raden om speciaal voor dit doel ontworpen keramische of kalk-zand metselelementen te gebruiken. Fabrikanten geven altijd aan, welk metselelement een geluidsisolerend werking kan hebben. Bij het gebruik van geluidsabsorberende stenen zijn nauwkeurige berekeningen nodig om te bepalen of een bepaald pand deze veelvoudige belastingen kan weerstaan. De situatie is anders als al bestaande, slecht geïsoleerde wanden of deuren moeten voldoende geluiddicht gemaakt worden.

“Tegen de muur lopen” 

Als het de taak het isoleren van bestaande muren is, vergeet maar de geluidsisolerende stenen. Hoe pak je dit dan toch aan? Zorg ervoor dat u meerlaagse bekledingen kiest die structureel zijn samengesteld uit een framesysteem van luchtspleten en geluidsisolerende materialen. Gebruik vezelige isolatie, steenwol of glaswol of akoestisch katoen om geluid te absorberen. (Gebruik geen piepschuim of schuim!) Graag
bij gespecialiseerde fabrikanten informeren, welk type materialen in luchtspleten is het beste aan te brengen. Een aanzienlijke verbetering is al mogelijk met een isolatiedikte van circa 10 cm, waardoor er ruimte blijft tussen de wand en het isolatiemateriaal.
Geluidsabsorberende platen kunnen gebruikt worden om de geluidsisolatie op te lossen. Het gebruik van een geluidsisolerend plaat verbetert ook de akoestiek in onze thuisbioscoop ruimte(home cinema).

Let ook op de vloerisolatie, want ook het vloeroppervlak moet geïsoleerd worden. Gebruik een geluidsabsorberende mat als vloerisolatie tegen galm. Met behulp van het tapijt kan men ook het geluid van buitenaf verminderen en is het nog ook decoratief. Vloerisolatie is mogelijk door het hele huis.Door het contactgeluid te absorberen, kan een veel rustiger en stillere omgeving gecreëerd worden. 

Hebt u interesse in akoestiek, dan vindt u een gedetailleerd overzicht op onze pagina . Bekijk hier ons ​​assortiment voor een goede prijs. Neem bij vragen contact met de klantenservice op. Als je een aangepast product wilt bestellen, mail dan naar de klantenservice.Bekijk ons ​​uitstekende assortiment tegen een betaalbare prijs. Bekijk de voorwaarden privacy. We hebben geen nieuwsbrief. Bekijk onze site voor nieuwe artikelen en producten. Wij helpen u, wanneer en welke producten u moet kiezen.

K.I.

Similar Posts