Geluidsisolatie:

Ruis bestaat uit geluiden met verschillende intensiteiten en trillingen. Door de effecten op het lichaam kan het zelfs schade toebrengen aan onze gehoororganen of het zenuwstelsel. De mate van slechthorendheid hangt ook af van de intensiteit van het geluid. Andere factoren kunnen ons gehoor beïnvloeden:

  • het volume,
  • de toonhoogte,
  • de duur
  • de tijdsverdeling van geluid
  • het geslacht en de leeftijd van de persoon

GEVOLGEN VAN BLOOTSTELLING AAN GELUID

Lawaai, zelfs als het binnen het toegestane bereik valt, kan ernstige problemen veroorzaken. Afhankelijk van leeftijd en geslacht, gezondheidstoestand, kunnen zelfs kleine geluiden het lichaam negatief beïnvloeden. Laagfrequente, aanhoudende geluiden zijn buitengewoon schadelijk in een ruimte en de negatieve gevolgen zijn meestal niet onmiddellijk maar geleidelijk in de tijd. Natuurlijk worden niet alle mensen op dezelfde manier beïnvloed door een bepaalde stem, maar door verschillende dingen. Met geluidsisolatie en akoestische isolatie kunnen we de schadelijke effecten van geluid verminderen.
Gebruik voor geluidsisolatie en akoestische isolatie ook isolatie platen voor de muur en plafonds.
Het is belangrijk dat het isolatiemateriaal ook luchtgeluid en contactgeluid absorbeert. Daarom isoleren we ook de vloer.
Dankzij de akoestische isolatie van de vloeren kan het meest lucht- en contactgeluid worden verminderd.
Gebruik voor scheidingswand en plafonds platen van isolatiemateriaal.

Soorten geluiden:

Luchtgeluid: geluiden verspreid door muren zonder geluidsisolatie

Contactgeluid: geluiden die van de vloer naar de buren beneden worden gestuurd

Akoestische geluiden: deze weerkaatsen tegen het oppervlak van de wand en het plafond

Is er perfecte (retrospectieve) geluidsisolatie?

Helaas is er geen perfecte (retrospectieve) isolatie. Perfecte isolatie is achteraf niet beschikbaar in woning, huizen of andere ruimte. Daarom moeten we compromissen sluiten en accepteren dat hoewel geluidsreductie een aangenamere en gezondere omgeving en een goede akoestiek kan creëren, we geen perfecte stilte krijgen.

Wat is er mis met zelfgemaakte, doe-het-zelf geluidsisolatie?

Om geluiden echt effectief te kunnen verminderen, kan het geen kwaad om wat akoestische kennis en fysieke geluidstesten te hebben. Geluid is eigenlijk energie, dus geluidsisolatie is de opname van geluidsenergie. Het is zeker aan te raden om het onderwerp te bespreken voordat de vele nutteloze producten die worden gekocht nutteloos onze zenuwen en rijkdom verslinden in plaats van de geluiden! In plaats van ‘slim’ advies van online chatforums en niet-experts te accepteren, kunt u zich wenden tot akoestische professionals die kunnen helpen met nauwkeurige metingen, nuttig advies en suggesties, of het nu gaat om een ​​nieuw gebouwd of oud pand of een gebruikt huis. Het hoog geluid wordt geabsorbeerd door gewone objecten, maar het laag geluid kan niet worden geabsorbeerd door de muur en meubels.

Geluids- en geluidsisolatie:
Geluids- en geluidsisolatie

Bij het kopen van een gebruikte woning moeten we voorbereid zijn op de mogelijkheid dat psychische aandoeningen en stoornissen kunnen optreden als gevolg van voortdurende blootstelling aan lawaai. Peuters en baby’s zijn zelfs nog gevoeliger voor schadelijke geluidseffecten, en in hun belang moeten we meer aandacht besteden aan het ontwerpen van een goede geluidsisolatie. Het is belangrijk om een ​​materiaal te gebruiken dat is ontwikkeld voor isolatie, zodat we geluiden goed kunnen isoleren. Binnenin de geluidsisolatie platen zit glaswol, wat erg goed is voor geluidsisolatie.
U kunt geluid verminderen met geluidsisolatie.
Tussen de muren kaatst het geluid heen en weer, waardoor een onaangename echo ontstaat.
In open kantoren raden we ook geluidsisolatie platen aan voor de behandeling van geluid dat direct rechtstreeks naar het oppervlak van de muren komt. Het gebruik van akoestische wandpanelen is essentieel in lege ruimtes.

“Slechte buurt is een Turkse vloek”

Geluids- en geluidsisolatie:
Geluids- en geluidsisolatie

Als onze buren de neiging hebben om tot het ochtendgloren te feesten, of ’s nachts thuis te komen van hun werk, of als hun appartement kan resoneren met luide argumenten, hebben we geen andere keuze dan te verhuizen vanwege de geluidsoverlast … of de ruimte geluiddicht te maken! Informeer bij nieuwbouw appartementen en huizen voor aankoop naar de geluidsisolatie van het gebouw. In de meeste gevallen zijn we teleurgesteld als we geconfronteerd worden met het veranderen van hun mooie en zorgvuldig ontworpen huis in een astronomisch onbewoonbare hel vanwege een slecht geluiddichte wand of plafond. Bij oudere woningtypes is geluidsisolatie met materialen vaak beter dan in modernere huizen, maar in gebouwen zijn verouderde deuren en ramen een probleem voor isolatie. Het vervangen van deuren en ramen helpt dus veel bij de geluidsisolatie. Het ideale geluids isolatie materiaal is meerlaags. Kunststof plaat is niet geschikt voor akoestische isolatie.Houd bij het sorteren van het isolatie materiaal rekening met de dichtheid van het materiaal. Steenwol of glaswol is bijvoorbeeld een goed geluidsisolerend materiaal, muren bedekt met piepschuim of gipsplaat dienen helemaal niet als geluidsisolatie. Ze zijn minder effectief dan isolatieplaat en product die tegen geluidsoverlast zijn ontwikkeld. We moeten ook rekening houden met het type geluids isolatie materiaal dat aan de wand of het plafond wordt gehangen. Scheidingswanden of een voorzetmuur zijn niet sterk geluiddicht, de situatie is vergelijkbaar met het plafond. Bij het ontwerp van de geluidsisolatie moet erop worden gelet dat de geluidsabsorberende materialen tijdens hun beweging geen ongeval veroorzaken. Moeten we de geluidsisolatie achteraf oplossen, dan kan met behulp van specialisten naar een optimale oplossing worden gezocht. Het is duidelijk dat geluidsisolatie achteraf een veel grotere uitdaging is.

Welke methoden kunnen we in dergelijke gevallen gebruiken?

Om geluid te absorberen, is het niet voldoende om de muren te bedekken met behang, vezelisolatie, eierdoosjes en piepschuimplaten als we het geluid effectief willen verminderen. Deze alleen doen niets en hebben vaak het tegenovergestelde effect. Het materiaal en de structuur van het gebouw zijn ook belangrijk en moeten in overweging worden genomen bij het ontwerpen van geluidsisolatie. Zullen we beginnen met het afbreken van de muren? Geluidsisolerende stenen kunnen een oplossing zijn voor nieuwe wanden. Als u nieuwe muren in uw huis plant, is het aan te raden om speciaal voor dit doel ontworpen keramische of kalk-kalk metselelementen te gebruiken. Fabrikanten geven altijd aan welk metselelement een geluidsisolerend werking kan hebben. Bij het gebruik van geluidsabsorberende steen zijn nauwkeurige berekeningen nodig om te bepalen of een bepaald pand deze veelvoudige belastingen kan weerstaan. De situatie is anders als bestaande slecht geïsoleerde wanden of deuren voldoende geluiddicht moeten worden gemaakt.

We raken muren

Als het isoleren van bestaande muren de taak is, moeten we de geluidsisolerende stenen vergeten. Hoe pak je dit aan? Zorg ervoor dat u meerlaagse bekledingen kiest die structureel zijn samengesteld uit een framesysteem van luchtspleten en geluidsisolerende materialen. Gebruik vezelige isolatie, steenwol of glaswol of akoestisch katoen om geluid te absorberen. (Gebruik geen piepschuim of schuim!) Wat
u kunt bij gespecialiseerde fabrikanten informatie krijgen over welk type luchtspleten u moet aanbrengen. Aanzienlijke verbetering is al mogelijk met een isolatiedikte van circa 10 cm, waardoor er ruimte blijft tussen de wand en het isolatie materiaal.
Geluidsabsorberende platen kunnen worden gebruikt om de geluidsisolatie op te lossen. Het gebruik van een geluidsisolerend plaat verbetert ook de akoestiek in onze thuisbioscoop ruimte(home cinema).

Let ook op de vloerisolatie, want ook het vloeroppervlak moet geïsoleerd worden. Gebruik een geluidsabsorberende mat als vloerisolatie tegen galm. Met behulp van het tapijt kunnen we ook het geluid van buiten af verminderen en is het voorkomen ook decoratief. Vloerisolatie is mogelijk door het hele huis.Door het contactgeluid te absorberen, kan een veel rustiger en stillere omgeving worden gecreëerd. 

Bent u zorgt in akoestiek, dan vindt u op onze pagina een gedetailleerd overzicht. Bekijk hier ons ​​assortiment voor een goede prijs. Neem bij vragen contact op met de klantenservice. Als je een aangepast product wilt bestellen, schrijf dan naar de klantenservice.Bekijk ons ​​uitstekende assortiment tegen een betaalbare prijs. Bekijk de voorwaarden privacy. We hebben geen nieuwsbrief. Bekijk op onze site voor nieuwe artikelen en producten. Wij helpen u wanneer en welke producten u moet kiezen.

Categorieën: Tutorial