Harman Kardon Citation 100 luidsprekerrecensie

De Harman Kardon Citation 100 is een slimme speaker met een optimale geluidskwaliteit en compact formaat. (Afmetingen: 27,5 x 17,2 x 16,3 cm, gewicht 2,7 kg). Extreem eenvoudig te gebruiken, gemakkelijk te gebruiken, gedetailleerd, delicaat geluid. Je hebt toegang tot meer dan 300 muziekservices en high-definition streams via je Chromecast. Spraakbesturing is ook ingeschakeld met Google Now.

Harman Kardon heeft eerder een aantal spraakmakende en innovatief ogende luidsprekers geproduceerd, waaronder transparante SoundSticks, maar met het tijdperk van slimme luidsprekers past de fabrikant zich aan aan nieuwe behoeften.

Harman Kardon Citaat 100

Harman Kardon Citation 100 luidsprekerrecensie

Het uiterlijk van het nieuwste model van het bedrijf, de Harman Kardon Citation 100, wordt gekenmerkt door een minimalistisch, strak design. Naast het gemakkelijk en zonder problemen streamen van onze favoriete muziek, zelfs bij hoog volume, was de bas ongewoon krachtig en uitstekend, hoewel hij soms een beetje onevenwichtig leek.

Verschijning

De Citation 100 wijkt niet veel af van het standaard ontwerp. De stoffen rasters van wolmix zijn iets donkerder dan de producten van andere merken, maar er zijn tal van stilistische overeenkomsten tussen dit en Google Home Max, inclusief LED’s onder de stof aan de voorkant die aangeven dat de ingebouwde Google Assistent wacht op onze instructies.

De Citation is kleiner dan een Home Max en lijkt qua vorm meer op de Sonos One. Grootte is hier sowieso minder belangrijk, aangezien de Harman Kardon Citation 100 geen draagbare speaker is. De hele luidspreker heeft een stoffen bekleding van hoge kwaliteit die niet alleen esthetisch is, maar ook geweldig aanvoelt. Het merklogo van Harman Kardon is mooi geplaatst op de middenonderkant van de luidspreker, wat een elegante en subtiele oplossing is.

Quote-100-hieronder

Het netsnoer bevindt zich aan de onderkant van de luidspreker en heeft een sleuf waardoor de kabel de luidspreker op een vlakke ondergrond niet kan hinderen. Er zijn 4 LED’s aan de voorkant in het midden van de luidspreker die het volume en de activering van de Google Assistent aangeven.

De aanraakknoppen bevinden zich aan de bovenkant van de luidspreker. Touchscreen-bediening zou iets gevoeliger kunnen zijn. Het volume verhogen en verlagen kan een uitdaging zijn omdat de bedieningselementen de aanraking soms niet goed voelen. Dit is echter niet zo’n groot probleem omdat we de speaker ook met spraak kunnen bedienen via Google Assistant. Touchscreen-bediening is dus niet echt nodig.

Functies

Citation heeft ook geen aux-ingang of USB-poort. Dit is een van de zwakke punten van de tool. Dit is echter niet alleen een digitale assistent-luidspreker. Het heeft ook Bluetooth-mogelijkheden, wat geschikt is voor streaming met applicaties die Google Cast niet ondersteunen.

De speaker werkt overigens volledig samen met het Google Home draadloze systeem. De instelling gebeurt ook met de Google Home-app, die ook multiroom-services beheert. Hij kan ook worden aangesloten op andere Google Home-speakers.

Luister naar je stem met Google Assistant, een microfoonsysteem. Het is echter niet duidelijk hoeveel microfoons er zijn – meestal zijn 6 microfoons gebruikelijk voor slimme luidsprekers, maar hier worden er slechts twee weergegeven. De beschrijving van Harman Kardon onthult niet of er nog meer microfoons achter het raster verborgen zijn.

De Citation 100 detecteert geluid op normaal volume en de microfoons zijn gevoelig genoeg om op afstand met het apparaat te spreken.

Geluid

We hebben de speaker getest in een kleinere ruimte. Omdat we eerder op verzoek van de klant een online akoestische meting hadden gedaan, vond de akoestische behandeling ook in de ruimte plaats. De akoestiek van de kamer was dus voldoende, er werden geluidsabsorberende panelen op de muren gedrukt en er werd een Soft Melody-tapijt op de vloer gelegd, zodat de eigenaren het echo-probleem met succes hebben geëlimineerd. Naast geluidsabsorptie is het erg belangrijk om diffusors op de muren te plaatsen om niet in de fout te vallen van overmatige vochtigheid. In de relatief kleine ruimte zorgden enkele Art houtdiffusors voor de ideale geluidsverdeling.

Quote-100-inside

De Harman Kardon Citation 100 heeft een tweeter van 20 mm en een subwoofer van 10 cm. De belangrijkste drijvende kracht is een grote passieve radiator aan de achterkant van de luidsprekerbehuizing.

Bas is een bepalend kenmerk van Citation 100. De lage frequenties zijn extreem krachtig en de laagste subwoofers zijn absoluut ideaal voor een compacte luidspreker. Deze speaker is in staat tot gedetailleerd, vol geluid, al vonden we dat de bassen soms wat uit balans waren. Er waren delen van de muziek waar de bas te veel werd benadrukt, wat behoorlijk verwarrend voor ons was. De middentonen waren rijk en de hoge tonen waren helder, en de gespierde bas overweldigde ze slechts af en toe.

De Citation 100 is zelfverzekerd op hoog volume, veel meer dan de Sonos One. Opwindende, intense bas maakt de Harman Kardon de ideale partyspeaker. Het zou echter mooi zijn om de geaccentueerde bas van de Citation eventueel aan te kunnen passen, en zo een evenwichtiger alternatief te bieden waarbij de bas niet constant benadrukt zou worden.

Gemakkelijk te gebruiken

Een van de schoonheden van Google Assistant-tools is de eenvoudige installatie en de Harman Kardon Citation 100 is geen uitzondering op dit gebied. Het enige wat je hoeft te doen is de speaker aan te sluiten, de Google Home-app te downloaden en het nieuwe apparaat in de app in te stellen.

Met de Google Home-app stel je je speaker eenvoudig in via een wifi-verbinding. Eenmaal verbonden met wifi, verschijnt de luidspreker in de Google Home-app-werkbalk en kunnen we alle Google-bewerkingen erop uitvoeren. Dit omvat natuurlijk weer, muziek, nieuws en vrijwel alles wat Google te bieden heeft.

samengevat

De diepten van de luidspreker zijn te krachtig om als gebalanceerd te worden beschouwd, maar verder is het een smaakvol klinkende, intelligente luidspreker die voldoende geluidsschaal heeft om de ruimte in de meeste kamers te vullen. Het exterieurontwerp is modern en strak, een echt opzichtig stuk dat is gemaakt met hoogwaardige componenten. Door zijn compacte formaat is hij geen probleem om te plaatsen. Het heeft echter ook geen aux- en USB-ingangen. De prijs van de Citation 100 is vrij hoog, dus niet iedereen zal zeker voor dit model kiezen.

Geschreven door Robert Polgár