Wat als de keuze werd bepaald door hoe het gekozen model presteert op het gebied van geluidsabsorptie? Klinkt als een raar idee? Toch kunnen met deze vastberadenheid niet alle positieve veranderingen worden bereikt. Zelfs het muziek- of thuisbioscoopsysteem klinkt veel beter in een ruimte waar een akoestisch vloerkleed onder je voeten dient. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de designlook kan worden omhuld, net als de uitstraling die de omgeving aankleedt. Het is dus de moeite waard om even naar de akoestische variaties te kijken, omdat de voordelen die ze voor de ruimte bieden, uw levenskwaliteit aanzienlijk kunnen verbeteren. Waarom?

Want geluidsoverlast is een van de onzichtbare maar zeer waarneembare “ziektes” van onze tijd. Deconcentratie, schijnbaar onredelijke vermoeidheid, gedeeltelijk of volledig gebrek aan focus kunnen zelfs worden toegeschreven aan geluidsoverlast en vroegtijdig gehoorverlies. Het is dus geen spel, maar het positieve nieuws is dat de geluidsabsorptie vergroot kan worden door het gebruik van huishoudtextiel.

Komt het echo-probleem bij de meeste mensen voor?

akoestische echoJa, veel mensen zijn zich hier niet van bewust. De waarheid is dat parket-, linoleum- of tegelvloeren slecht presteren op het gebied van geluidsabsorptie en dat elk geluid in een geconcentreerde vorm in één richting wordt weerspiegeld. De echo die op deze manier ontstaat, vermindert het juiste geluid aanzienlijk. Dit lijkt in eerste instantie misschien vreemd en ongelooflijk, maar het is de moeite waard om de resultaten van onderzoek te geloven. En deze hebben duidelijk aangetoond dat dit een reëel probleem is, een taak die in de moderne tijd moet worden opgelost.

En op dit punt komen akoestische matten in beeld, die dankzij hun geluidsabsorberende materiaal geluiden isoleren. Hun werkingsprincipe is zo eenvoudig en geweldig tegelijk. En zelfs hier houdt de reeks positieve punten daar niet op, want deze vloerkleden zien er goed uit op vrijwel elk type vloer. Het maakt niet uit of de woonkamer een parketvloer heeft, eventueel betegeld. Het maakt niet uit. Dit is de stof die gegarandeerd bijdraagt ​​aan de harmonie en uitstraling van de kamer. Het kan een waardevolle en nuttige aanvulling zijn voor elk huis, om nog maar te zwijgen van de bijdrage die het levert aan de geluidsabsorptie.

Is er een verschil met traditionele tapijten?

Waarin verschillen deze vloerkleden van traditionele alternatieven? In de eerste plaats omdat ze dicht geweven zijn en uit meerdere lagen bestaan. Ze zijn echter verkrijgbaar in talloze kleur- en maatvariaties, dus er is geen ruimte voor compromissen in het selectieproces. Uiteraard is het raadzaam om de investering aan te passen aan de parameters van de ruimte. Een te groot vloerkleed kan er soms ongunstig uitzien in een kleine kamer, zelfs als het zich in de woonkamer bevindt. Dat wil zeggen, het is een oogmeting, maar we zouden ook kunnen zeggen dat het bewaken en behouden van gezonde proporties zeker een lonende strategie is.

Zoals gezegd is de diversiteit aan geluidsabsorberende modellen zowel letterlijk als figuurlijk. Alternatieven in vele kleuren van de regenboog kunnen immers ook decoratieve accessoires voor de ruimte worden. Bovendien zullen degenen die niet begrijpen wat akoestisch textiel is, de multifunctionaliteit van het tapijt niet opmerken, alleen de schoonheid ervan. In zo’n geval is het mogelijk om te benadrukken wat het model, dat wordt geprezen om zijn uiterlijk, weet. Het wordt gegarandeerd een groot succes voor iedereen!

Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Hoewel we hierboven al hebben besproken wat akoestische tapijten zo geweldig maakt voor sterstoffen in huisdecoratie, volgt hier een samenvatting. Als je dit bekijkt, is het duidelijk waarom ze zo dol zijn op deze producten.

geluiddichte mat

Ze worden gekenmerkt door een hoge dichtheid, terwijl het meerlaagse ontwerp ook hun eigen is. Het bestaan ​​van deze twee kenmerken impliceert logischerwijs een significante geluidsabsorptie-eigenschap. Deze tapijten zijn onbrandbaar, dus zelfs roken mag in onze omgeving, uiteraard alleen als het individueel relevant is. Tegelijkertijd zijn ze gemakkelijk schoon te maken en eenvoudig, wat betekent dat al deze positieve parameters het gemak van immobilisatie niet beïnvloeden.

Deze modellen verminderen niet alleen geluidsoverlast, maar “snuiven” ook de kakofonie van voetstappen en spraakgeluiden. Bovendien klinkt het hifi-systeem of het thuisbioscoopsysteem in hun aanwezigheid heel anders. Waarom? Doordat de akoestiek van de ruimte sterk is verbeterd, zijn de bruikbare geluiden veel sterker.

Het is dus mogelijk om te leven zonder een akoestisch, geluidsabsorberend tapijt, maar de situatie is dat het het niet waard is. Want er is geen woonkamer waar bovenstaande voordelen niet aantrekkelijk en wenselijk zouden zijn. Tegelijkertijd mag de stijlvolle, trendy, kleurrijke, karaktervolle look ook niet worden opgegeven, want het is niet onvergetelijk om te vergeten dat het vloerkleed zich kleedt. En niet met enige effectiviteit. In het bijzonder kan een stralend model met de juiste afmetingen met een patroon een geheel nieuw medium creëren en het toch al bekende beeld van de woonkamer volledig hervormen. Want hoewel het echt geluiden kan absorberen, is het in de tussentijd absoluut bewijs in de expressie van stijl om op de voorgrond te treden!

Categorieën: Blog