IK Multimedia iLoud Micro actieve studiomonitor review

Het Italiaanse IK Multimedia heeft de afgelopen jaren haar assortiment uitgebreid met synthesizers, drummachines en studiomonitors. Van de twee is de grotere IK Multimedia iLoud MTM een close-upmonitor voor het middenbereik die zich richt op nauwkeurige geluidsweergave en neutraal geluid. We hebben eerder de iLoud MTM studiomonitor getest.

Kenmerken van IK Multimedia iLoud Micro

IK-Multimedia-iLoud-Mico-studio-monitor-test

MTM’s hebben ook een broertje; IK Multimedia iLoud Micro Monitor. Dit model beschikt over twee kleinere actieve luidsprekers, elk met een 3 “subwoofer en een ¾” tweeter, evenals een subwooferpoort op het voorpaneel en een kalibratie-EQ. Een stereo RCA en een 1/8” TRS stereo-ingang zijn beschikbaar voor aansluiting. Ook stream je muziek of een film met een bluetooth verbinding.

Monitor Micro iLoud sul retro

MTM iLoud-monitoren zijn erg populair. Het kleinere formaat van de iLoud Micro zal zich waarschijnlijk op een andere markt richten vanwege het gebrek aan Bluetooth-connectiviteit en XLR- of ¼ ”TS-ingangen.
IK Multimedia iLoud Micro-monitoren zijn erg klein van formaat. De XLR- en ¼ ”TS-jackuitgangen ontbreken, dus voor sommige verbindingen moesten we een aparte kabel krijgen. Voor het afspelen van basisinhoud, zoals het kijken van een film, hebben we gewoon de hoofdtelefoonuitgang van onze laptop op de luidsprekers aangesloten en u bent klaar om films te gaan kijken.

Toets

De iLoud Micro Studio-monitor verschilt van de MTM-luidspreker doordat slechts één voeding beide luidsprekers bedient. Het is waarschijnlijk dat vanwege de draagbaarheid zowel stroom als geluid naar de ene luidspreker komen, die vervolgens het geluid en het vermogen naar de andere luidspreker verzendt.

Ongeacht de grootte van de studio’s, we kunnen de speakers in beide richtingen plaatsen en zijn ook uitgerust met uitklapbare voetjes die het gemakkelijk maken om ze los te maken van het bureau of de plank. Aan de onderkant van beide luidsprekers bevindt zich een connector voor een microfoonstandaard, zodat u hem zelfs helemaal van de tafel kunt halen.

Het opgegeven frequentiebereik is ook beter dan gemiddeld, richting het 55 Hz-bereik. De schakelaars aan de achterkant van de luidspreker zorgen voor verschillende EQ-instellingen die bij uw kamer passen.

Kalibratie-EQ-systemen alleen zijn niet voldoende om de ruimteakoestiek te verbeteren. Voor een goede ruimteakoestiek hebben we akoestische geluidsabsorberende panelen en akoestische diffusers nodig. In studio’s is het nog belangrijker dat de opgenomen of gemixte muziek perfect is. De wanden en het plafond reflecteren geluid, en alleen panelen die zijn ontworpen voor akoestische doeleinden kunnen worden gebruikt om echo te elimineren.

De IK Multimedia iLoud Micro-luidspreker is ontworpen met de behoeften van studio- en muziekproductiemakers in gedachten. Van het kalibratie EQ programma tot de koppelvoeten; ze helpen je om hoogwaardig studiowerk te creëren met praktische oplossingen. We raden deze speaker vooral aan voor kleinere studio’s.

Dankzij de Bluetooth verbinding maak je ook gebruik van streamingdiensten. Je kunt Netflix kijken of naar Spotify-afspeellijsten luisteren. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor het maken en mixen van muzikale mixen.
Helaas raken de speakers snel oververhit. De DSP zou dit moeten regelen.

Ontwerp

Helaas kunnen de speakerroosters niet worden verwijderd. Hoewel deze metalen roosters worden gebruikt om de luidsprekers te beschermen, hebben ze een negatief effect op de geluidskwaliteit. Het is waar dat een van de belangrijkste voordelen van iLoud Micro-studiomonitoren draagbaarheid is, maar het zou beter zijn als de luidsprekerroosters zouden kunnen worden verwijderd.

Aan de voorkant van de tweeter bevindt zich een kleine golfgeleider. De plaatsing van de tweeter voorkomt dat de spreiding in de bovenste bereiken te breed wordt. De smalle baffle elimineert diffractieproblemen, wat ook nodig is omdat de tweeter dicht genoeg bij de luidsprekerbox zit.

Afmetingen: 180 mm x 195 mm x 90 mm, gewicht: 1,7 kg. Frequentie transmissie: 45Hz tot 22kHz.

Samenvatting

Een van de belangrijkste voordelen van deze actieve studiomonitor is de draagbaarheid, het compacte formaat en de Bluetooth-connectiviteit. Dankzij DSP-correctie zijn zelfs lage bereiken duidelijk. We raden het vooral aan voor kleinere studio’s.

Het is een ideale referentiemonitor vanwege het nauwkeurige, dynamische geluid. Het zendt geluiden helder en gelijkmatig uit, ongeacht uw luisterpositie. Geweldige keuze voor muzikale mixen.

Minpunten zijn onder meer het ontbreken van XLR- of ¼ ”TS-ingangen en vroege oververhitting. EQ-instellingen zijn niet optimaal. Het luidsprekerrooster is niet erg esthetisch en verslechtert ook de geluidskwaliteit een beetje.

Geschreven door Robert Polgár