JAMO S 807 vloerstaande luidspreker review

In 1966 begon Preben Jacobsen in een vissersdorp in Glyngøre, Denemarken, met het bouwen van timmermansluidsprekers in zijn kippenhok. Twee jaar later kreeg hij gezelschap van zijn zwager, Julius Mortensen. Jacobsen en Mortensen zijn de oprichters van JAMO. In 1978 had het bedrijf al een miljoen JAMO-luidsprekers geproduceerd.

JAMO S 807 kenmerken

jamo-s-807-spreker-criticus

Frequentie overgang. 42Hz – 26kHz (+/- 3dB), gevoeligheid: 90dB, vermogen: 100W / 200W, impedantie: 8 Ohm, luidsprekerbehuizing van MDF, basreflexluidspreker, Dolby Atmos-geluid, 2 aluminium polymeervezel subwoofers, afmetingen: 915 x 191 x 252 mm, gewicht 11,8 kg. Door zijn compacte formaat is hij geen probleem om te plaatsen.

Luidsprekerdak S-807

JAMO heeft tijdens de productie een stijlvol uiterlijk en kwaliteitsgeluid gecombineerd, hoewel het exterieurontwerp niet in de luxe of premium categorie valt. De speakerbehuizing is gemaakt van MDF-platen en is gecoat met matte folie, wat voordelig is omdat er geen vingerafdrukken op te zien zijn. Verkrijgbaar in zwart, wit of walnoot. De luidsprekerbox is voorzien van passende verstijvers, de componenten die bij de productie worden gebruikt zijn van hoge kwaliteit en ook binnen in de luidspreker is gezorgd voor resonantiedemping. Dankzij zijn hoogte van slechts 92 cm kan hij gemakkelijk in elke kamer worden geplaatst. Verwacht geen dubbele connectiviteit, maar dat is niet verwonderlijk in deze prijsklasse. Correct, opzichtig in exterieurontwerp, maar het is niet de mooiste luidspreker die we hebben gezien.

s-807 voet

Platte stalen zolen zijn inbegrepen om een ​​ideale koppeling te garanderen, hoewel ze een vrij industriële look geven. Als stereospeaker past hij heel goed, maar als je een Dolby Atmos-module (S 8 ATM) op de speaker aansluit, kan hij ook als home theater systeem fungeren. Er zitten 2 polyfiber subwoofers en 1 zijden dome tweeter in de speaker. Aan de voorkant van de speaker zit een grote, ovale reflexopening, waardoor de basstraling niet wordt beïnvloed door hoe ver je de speakers van de muur plaatst. De luidsprekers waren uitgerust met magnetisch monteerbare stoffen roosters die er vrij ruw en eenvoudig uitzagen. Ze voeren natuurlijk de taak uit waarvoor ze waren voorbereid. De speaker richt het geluid niet naar de luisteraar toe, maar naar boven, dus wees voorzichtig bij het plaatsen ervan. Als we niet voor de akoestische behandeling van de wanden en het plafond zorgen, kunnen reflecties van het grote, gladde en harde plafond het geluid aantasten. Zorg er daarom voor dat u akoestische panelen aanschaft die geluidsdefecten zoals echo elimineren. De frontpanelen van de diffusor zijn hiervoor uitstekend geschikt en bovendien een uiterst opvallende woninginrichting.

Geluid

Een ca. We hebben het Jamo S 807-luidsprekerpaar getest in een bioscoop van 18 vierkante meter en gekoppeld aan een Denon AVR-S750 AV-ontvanger. De akoestiek van de ruimte was niet helemaal perfect, al zullen er wel geluiddempende matten op de harde tegelvloer moeten worden gelegd om goed te kunnen klinken. We luisterden ook naar verschillende muziekstijlen en keken films om de S 807 op elk gebied op de proef te stellen.

In de 5.0-configuratie zullen deze luidsprekers vooral goed werken in kamers die niet groter zijn dan ongeveer 25 vierkante meter, omdat in een grotere kamer het bereik en de diepte van de bas ernstig worden beperkt, ongeacht het vermogen van de gekoppelde AV-receiver. Het S807-luidsprekerpaar presteerde ook goed bij het creëren van stereogeluid en surround-effecten.

De luidspreker produceerde vervormingsvrije prestaties, zelfs bij hoge volumes, dankzij stabiele en robuuste beugels. We ervaarden een dynamisch en realistisch geluid, de hoge en middentonen klonken het beste, de bassen waren een beetje zwak, hoewel hun dynamiek prima was. De hoge tonen waren soms onnauwkeurig, het surroundgeluid had gedetailleerder kunnen zijn. Tijdens onze muzikale test waren de instrumenten een beetje wazig, de zangpartijen klonken subtiel (misschien te subtiel). De zwakke diepten waren het meest merkbaar bij het kijken naar een film, wanneer we naar een explosieve botsingsscène keken. Als je van muurverpletterende, echt krachtige bas houdt, is het een goed idee om naast het Jamo S 807-luidsprekerpaar een subwoofer aan te schaffen.

Conclusie

Deze tweeweg vloerstaande luidspreker van het basreflextype is verkrijgbaar voor een betaalbare prijs, maar helaas betekent de lage prijs in dit geval ook een slechtere geluidskwaliteit. Het ontwerp van de luidsprekers is esthetisch aantrekkelijk, met voldoende verstevigingen, maar blijft qua stijl ver achter bij de duurdere, premium categorie luidsprekers. Door zijn grootte kunnen we hem in een kleinere kamer huisvesten, en het wordt zelfs aanbevolen om dit model te kiezen voor kamers die niet groter zijn dan 25 vierkante meter. De dynamiek en surround sound dankzij de Dolby Atmos-module waren prima, maar de hoge tonen bleken soms onnauwkeurig.

De diepe zijn extreem zwak en we waren ook niet blij met de details. Over het algemeen is de Jamo S 807-luidspreker niet onze favoriet geworden, en hoewel de prijs betaalbaar is, zijn we terughoudend om dit type aan te bevelen voor mensen die op zoek zijn naar perfect geluid en echte, diepe bas.

Geschreven door Robert Polgár