We hebben de JBL 4349 studiomonitor getest!

JBL heeft zijn hoofdkantoor in Northridge, Californië. De JBL 4349 studiomonitors zijn compact van formaat. De JBL 4349 studiomonitors zijn in staat tot heldere, duidelijke en diepe bassen. De 32 Hz basweergave is vrij laag, waardoor het gebruik van een subwoofer niet nodig is.

Eigenschappen van JBL 4349

JBL4349-studio-monitor-review-e1638440050441

Dit is een tweeweg basreflex studiomonitorspeaker die op een standaard of plank kan worden geplaatst. Aanbevolen ontvangervermogen: 25 – 200 WRMS. Frequentietransmissie: 32 Hz tot 25 Hz, crossover-frequentie: 1,5 kHz, gevoeligheid: 91 dB. Nominale impedantie: 8 Ohm.

De hoge en ultrahoge frequentiedelen kunnen ook onafhankelijk worden aangepast met behulp van de schakelaars op het voorpaneel.

4349 basluidspreker

De subwoofer van 300 mm levert een hoge output met weinig vervorming. De geluidsspoel van 75 mm garandeert maximale output met minimale vervorming.

studio monitor ingangen jbl

Het heeft een dubbele vergulde connector. De subwoofer is een 300 mm geperst papieren diafragma met een gegoten mand, de tweeter is de gepatenteerde D2415K D2415K dubbele 38 mm hoogfrequente compressieluidspreker van JBL.

Afmetingen: 736,6 mm x 444,5 mm x 317,5 mm, gewicht: 37,7 kg. Een aparte stand is beschikbaar voor aankoop.

Ontwerp

Deze compacte speaker is verkrijgbaar in walnoot of zwart. Ze zijn vrij zwaar, dus ze zijn niet zo gemakkelijk te verplaatsen. De behuizing is gemaakt van verstevigde 25 mm dikke MDF-platen. Het heeft een dubbele reflexpoort aan de voorkant. Door het formaat van de luidspreker past hij ook comfortabel met een 30 cm subwoofer, 2 reflexgaten en een hoorntweeter.

Er is een paar ringmembranen gemaakt van 38 mm Teonex-polymeer in het apparaat. De doorsnede van het membraan is V-vormig, wat volgens de fabrikant vervorming vermindert.

Deze karakteristieke hoornradiator is gemaakt van Sonoglass, een op glasvezel gebaseerde composiet, en is ontworpen om de vervorming veroorzaakt door een standaard hoorn aanzienlijk te vergroten.

De stijl van de luidspreker is retro, de klassieke blauwe baffle en grille van het bedrijf maken hem direct herkenbaar.

Test

Het testen vond plaats in een middelgrote studio. We hebben het paar monitoren getest met een NAD T758 V3-ontvanger. Op de wanden van de studio werden enkele absorptiepanelen met diffusors geplaatst en diep absorberende hoekelementen met membranen in de hoeken zorgden voor het juiste geluid. Op basis van onze metingen zal het plafond zelfs enkele breedband akoestische panelen nodig hebben voor een perfect geluid.

Bij het kiezen van speakers is een belangrijke overweging waar en voor welk doel je ze wilt gebruiken. Het maakt niet uit welk type luidspreker je kiest voor je studio of je thuisbioscoopsysteem. De JBL 4349 is in beide gevallen een goede keuze.

De JBL 4349 studiomonitor was verrassend scherp en produceerde dynamische diepten. We hoorden lange, heldere hoge tonen. We vonden veel beter geluid in vergelijking met de eerder geteste studiomonitoren. Het werd gekenmerkt door een breed toneelbeeld, nauwkeurige en gedetailleerde productie. Zijn open, neutrale geluid was geweldig. Als we toch een minpuntje zouden moeten vinden, dan zouden we het hebben over de lichte onscherpte in het laagste bereik, en het ontbreken van fijne details en een stabiel, helder geluid op sommige plekken bij het luisteren naar klassieke muziek.

De bas klonk zo dynamisch, snel en krachtig dat we helemaal niet de drang voelden om een ​​aparte subwoofer aan te schaffen. Basgeluiden zijn echter niet de grootste troeven van deze speaker. De midden- en hoge tonen waren helder en uitgebreid, met een feilloze dynamiek.

Voor een optimaal geluid plaatst u de speakers op een geschikte afstand van de muur, elkaar en de luisterpositie. Het is een goed idee om de monitoren op een standaard te plaatsen, want als u ze op een meubel, kast of boekenplank plaatst, kunt u te maken krijgen met een resonantieprobleem.

Vonnis

Deze compacte luidsprekers bieden een unieke en ongeëvenaarde helderheid, intense bas en dynamiek. Het is niet alleen perfect voor studiomonitoring, maar ook voor een thuisgeluidssysteem of muziekfeesten. Als je kiest voor de JBL 4349 mag je een realistisch, ruimtelijk geluid verwachten.
De bas is verbazingwekkend percussief, je kunt ook niet klagen over de midden- en diepe klanken, ze waren dynamisch en helder. De luidsprekerbox heeft een solide, resonantievrij ontwerp.
De prijs mag iets voordeliger.

Geschreven door Robert Polgár

Similar Posts