JBL Boombox 2 bluetooth-luidsprekertest

De JBL Boombox 2-luidspreker is de perfecte metgezel voor buitenfeesten.

Functies:

Frequentiebereik: 50Hz – 20kHz, uitgerust met 2 10,6cm midrange/subwoofers, 2 x 2cm tweeters, batterijduur op een enkele lading: 24 uur, gewicht 5,9 kg, luidsprekervermogen: 80 watt. Hij levert helder, vervormingsvrij geluid, zelfs bij hoge volumes, en heeft een IPX7-classificatie, wat betekent dat hij waterdicht is.

Deze draagbare luidspreker is speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis, met een krachtige bas die in staat is tot zeer serieuze geluidsprestaties.

JBL Boombox 2 ontwerp

Dit ontwerp van de JBL Boombox 2 is bijna identiek aan het vorige model. Daarvoor ontdekten we enkele kleine verschillen. Aan de ene kant van het JBL-logo staat een uitroepteken, aan de onderkant van het handvat zit een extra kleurtje. Het formaat en het gewicht van de Boombox 2 is nagenoeg gelijk aan zijn voorganger.

 

boombox-2-speakerMet twee passieve radiatoren, dubbele 20 mm tweeters en twee 10,6 cm subwoofers onder de motorkap om intense basgeluiden te produceren. De knoppen zijn op vrijwel dezelfde manier gerangschikt als het vorige model, met uitzondering van een paar kleine wijzigingen. JBL heeft de Bluetooth-knop naar een andere locatie verplaatst, met de PartyBoost-knop op zijn oude plek. Het heeft ook afspeel- / pauze- en volumeknoppen, en LED’s aan de onderkant geven de levensduur van de batterij aan. Dubbelklik om afspelen/pauzeren over te slaan.

De achterste poorten behielden ook dezelfde lay-out als de vorige Boombox. Hier vindt u de AC-adapter, de 3,5 mm Aux-In en de USB-poort voor het opladen van telefoons en andere kleine apparaten, evenals de microUSB-poort. Behalve de AC-adapter zitten er geen kabels in de doos.

Connectiviteit en functies

Dit model had een knop genaamd Connect + die, in combinatie met andere JBL-luidsprekers, dezelfde muziek tegelijkertijd afspeelde – of in stereo. Helaas is deze functie niet meer beschikbaar en kan alleen worden gekoppeld met een andere Boombox 2-luidspreker, de PartyBoost-knop.

Deze keer verliet de JBL ook de gescheiden binnen- en buitenmodi van het vorige model. De fabrikant vond dat de geluidskwaliteit in beide omgevingen geweldig klonk en dat er niet tussen moest worden geschakeld. Helaas is er geen equalizer om het speakergeluid aan te passen.

Hoewel de Boombox 2 een Bluetooth-speaker is, ondersteunt hij niet de twee beste codecs: aptX en AAC. Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat de meeste Bluetooth-luidsprekers niet beide ondersteunen, maar deze luidspreker is vrij duur, dus het zou te verwachten zijn.

Geluid

 

JBL-Boombox-2-reviewDe JBL Boombox 2 heeft een IPX7-classificatie, waardoor hij ideaal is voor gebruik in de buurt van opspattend water en regen. Hij kan tot 30 minuten in helder water worden ondergedompeld en kan zelfs op het wateroppervlak drijven.

Het biedt een zeer serieus volume en prestaties in vergelijking met zijn grootte, en het geluid heeft zijn helderheid niet verloren, zelfs niet als het volume is verhoogd. De bas is uitstekend, waar we ook naar luisteren.

Zoals alle luidsprekers heeft de Boombox 2 een punt waar het geluid al vervormd is en we hebben geconstateerd dat de vervorming begint te stabiliseren rond 80-90%. Houd er echter rekening mee dat dit al erg luid is, dus je hoeft waarschijnlijk alleen zo’n hoog volume te gebruiken als veel mensen zich in een groter gebied verzamelen.

We hebben Boombox 2 ook geprobeerd in een kleinere studio en buitenshuis. Vergeleken met een kleine, draagbare luidspreker, leverde hij behoorlijk wat geluidsprestaties. De akoestiek van de studio was optimaal, aangezien de tijdens het akoestische ontwerp aanbevolen geluidsabsorberende en diffusorpanelen op de wanden en het plafond werden geplaatst. In de hoeken zijn door de studio-eigenaar Giga geluidsabsorberende membraanpanelen gemaakt, waardoor het geluid absoluut ideaal is. De akoestiek van het interieur heeft een grote invloed op het geluid, dus het is erg belangrijk om met de akoestiek van de studio om te gaan!

Het klonk praktisch precies hetzelfde als zijn voorganger. De toon is in wezen hetzelfde en vult de grotere ruimtes heel goed.

De levensduur van de batterij was ook vrijwel hetzelfde als voorheen. De 24-uurs schatting voor JBL is alleen nauwkeurig als we ons aan het standaardvolume houden, maar zelfs bij 60% kunnen we gemakkelijk 20 uur bereiken. Het zoemende geluid dat we bij de vorige Boombox hoorden toen de batterij bijna leeg was, verscheen niet op dit apparaat, dus JBL lijkt dit probleem te hebben opgelost.

Conclusie

Ondanks zijn kleine formaat levert deze draagbare Bluetooth-luidspreker zeer krachtige en serieuze geluidsprestaties. De geluidskwaliteit is uitstekend, zelfs buiten, het klinkt helder, zelfs bij hogere volumes. Vergeleken met het vorige model zijn er noch qua uiterlijk noch qua prestaties veel veranderd, maar dat is ook geen probleem. Waterdichtheid is ook een groot voordeel, aangezien noch regenwater, noch water dat uit het zwembad spat de luidspreker zal beschadigen. Het nadeel is dat het alleen kan worden gekoppeld aan een andere Boombox 2-luidspreker, niet aan eerdere JBL-modellen. De prijs is best pittig, niet iedereen gaat zoveel geld uitgeven aan een speaker voor een vakantie of een feestje. Als iemand echter investeert in een JBL Boombox 2-luidspreker, zul je er geen spijt van krijgen, want je zult fantastisch geluid hebben, zelfs in luidruchtige buitenruimtes.

Geschreven door Robert Polgár