We hebben de JBL Clip 3 Bluetooth-speaker getest!

Enkele decennia geleden bestonden draadloze en draagbare luidsprekers alleen in onze verbeelding. Draagbare, compacte en draadloze luidsprekers zijn nu echter eenvoudig en voor iedereen toegankelijk geworden.
Wil je een speaker die je mee kunt nemen naar het strand of de badkamer, dan is de JBL Clip 3 wellicht de beste keuze.

Kenmerken van JBL Clip 3

De JBL Clip 3 is een draagbare en praktische Bluetooth-speaker. De in de speaker geïntegreerde karabijnhaak hang je eenvoudig aan je broek of tas en je bent klaar om te gaan. Het is een van de krachtigst klinkende Bluetooth-luidsprekers die beschikbaar zijn voor deze prijs en dit formaat.

Ontwerp

Clip_3 kleurenDe kwaliteit en het design van de speaker is indrukwekkend. Het is ook esthetisch mooi en klinkt uitstekend.
Verkrijgbaar in 12 kleuren, bijna iedereen kan een tint vinden die hem aanspreekt.
De luidspreker heeft een platte, ronde vorm die hem een aangename uitstraling geeft. De karabijnhaak loopt om de rand van de luidspreker, waardoor deze volledig deel uitmaakt van de luidspreker. Er is een stevige stoffen hoes aan de voorkant en een siliconen hoes aan de achterkant.

Clip 3 luidsprekeringangen

Op de voorkant is het JBL-logo zichtbaar en aan de bovenkant zitten drie knoppen. Een middelste knop regelt het afspelen, gespreksafhandeling en andere functies, terwijl je met een plus / min-knop het volume kunt aanpassen. Je kunt de speaker ook liggend neerzetten omdat het geluid uitsluitend via het frontpaneel wordt weergegeven.

De aan/uit- en Bluetooth-verbindingsknoppen bevinden zich aan de zijkant van het apparaat. De jack- en USB-aansluitingen bevinden zich onder een klein klepje aan de onderkant van de luidspreker.
Dankzij de ingebouwde microfoon kun je ook bellen. Met één druk op de knop bel je handsfree en verwacht je heldere en storingsvrije communicatie dankzij het ingebouwde ruis- en echofilter.

Geluidskwaliteit

Vergeleken met Clip 2 ziet dit model er qua geluidskwaliteit beter uit. Biedt een rijk geluid. Het heeft luidsprekers van 3,3 watt en enkele akoestische verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.
Clip 3 bestrijkt frequenties tot 120 Hz en 20 kHz. De basklanken zijn aangenaam, hoewel ze door het formaat van de speaker geen dreunende percussie zijn.

Buiten presteerde de speaker absoluut goed, we hebben geen gekraak of vervorming ervaren, ook niet bij hogere volumes.
De resulterende geluidsniveaus zijn echter volledig ideaal voor de doeleinden waarvoor u ze misschien wilt gebruiken. Als je echter een intense bas wilt, moet je meer geld uitgeven aan een grotere luidspreker. Deze luidspreker benadrukt hoge en middentonen, zodat de zang helder en duidelijk is, maar iedereen die niet tevreden is met de bas, moet op zoek naar een ander product.

We hebben de JBL Clip 3 ook binnenshuis geprobeerd, in een kleiner kantoor. De akoestiek van het kantoor was ideaal, met breedband geluidspanelen op de muren en het plafond en diffusorfrontpanelen die de echo elimineerden, en er werd een akoestisch tapijt op de vloer gelegd. Een van de belangrijkste onderdelen van het beheer van kantoorakoestiek is het elimineren van echo als u een prettige werkomgeving wilt creëren.
Als je een perfecte geluidservaring wilt, zorg dan voor de akoestische behandeling van de kamers.

De Clip 3 presteerde ook prima binnenshuis, hoewel we de geluiden op hoog volume een beetje te oorverdovend vonden, maar het kon niet anders met zo’n kleine luidspreker. De basgitaar kon tijdens de repetitie niet echt opvallen, maar het is een acceptabel compromis voor zo’n compacte, draagbare luidspreker.

Waterbestendigheid:

Waterdichte clip 3Dit is een van de handigste eigenschappen van de Clip 3 omdat hij bestand is tegen elk type water, inclusief barre weersomstandigheden. U hoeft zich absoluut geen zorgen te maken dat de luidsprekers doorweekt en beschadigd raken. Deze speaker is de perfecte keuze als je hem meeneemt naar het strand, op reis of zelfs om naar muziek te luisteren onder de douche.
Dankzij de IPX7-classificatie kan hij tot een diepte van 1 meter in water worden ondergedompeld. Als het in het water valt, zinkt het niet, maar drijft het.

Draagbaarheid

Het is een van de kleinste Bluetooth-luidsprekers op de markt, maar deze keer levert de JBL een legendarische geluidskwaliteit. Dankzij de sterke, waterdichte constructie en duurzame metalen gesp weegt hij ongeveer een halve pond.
Het garandeert 10 uur afspeeltijd met de 1000 mAh oplaadbare lithium-ionbatterij van de fabrikant.

samengevat

Zoals eerder vermeld, is de ontwerp- en montagekwaliteit van dit product buitengewoon uitstekend. U hoeft zich geen zorgen te maken over beschadiging van de luidspreker als gevolg van een klap, en dankzij de waterbestendigheid zullen noch het zwembadwater, noch de hevige regen hem schaden.

De geluidskwaliteit is zeer lovenswaardig in vergelijking met de grootte van de luidspreker. Met zoveel kleurvariaties kan iedereen het stuk vinden dat ze leuk vinden. De geïntegreerde metalen karabijnhaak is robuust, beschermt de speaker en kan eenvoudig aan je kleding of tas worden bevestigd. Het bereik is ca. 10 meter.

Het nadeel is de zwakke bas en de ietwat hoge prijs. Soms verliest het contact met bepaalde apparaten (dit is vooral het geval bij goedkopere mobiele telefoons) en mist het de oplaadindicator.
Over het algemeen is dit een van de beste kwaliteit en klinkende Bluetooth-luidsprekers die we voor deze prijs kunnen krijgen.

Geschreven door Robert Polgár