JBL Flip 4 Bluetooth speaker review

JBL flip 4 kleuren

Het merk JBL is bij veel mensen bekend en geliefd. Het JBL Flip 4 Bluetooth-geluidssysteem met een cilindrische draagbare luidspreker van 515 gram past ook in een tas en kan aan de pols worden bevestigd met een schoenveterachtig touw.

De draagbare kracht

JBL donkerblauw

De cilindrische, solide speaker heeft aan 2 kanten een decoratief plastic blad. Hij kan eenvoudig naar de zijkant worden versteld. De duurzame mesh-hoes laat de stroom van geluiden toe, maar beschermt het apparaat niet tegen vuil en puin. De knoppen zijn gevoelig genoeg, groot van formaat en gemakkelijk in gebruik. Het heeft afspeel- / pauze- en volumeknoppen.

Rode JBL-verbinding

De Connect knop kan gebruikt worden om meerdere (tot 100 stuks !!) Flip 4 speakers aan te sluiten. Dit klinkt geweldig, maar houd er rekening mee dat je alleen verbinding kunt maken met apparaten die ook Connect + connectiviteit hebben. Het maakt binnen enkele seconden verbinding met uw mobiele telefoon via een Bluetooth-verbinding. Het bereik is erg opmerkelijk: 10-15 meter! Het functioneert ook als een luidsprekertelefoon. Aan de achterkant wordt de batterijlading aangegeven door 5 LED’s. De 3000 mAh lithium-ion batterij gaat tot wel 12 uur mee. Maar luisterend op vol volume heeft het niet meer zoveel, tot wel 4 uur. Indien ingesteld op 50-75% lager volume, is 12 bedrijfsuren realistisch. Onder de poortafdekking bevinden zich de oplaadconnector, de micro-USB-aansluiting en de AUX-ingang. Het vermogen is 2×8 Watt, de frequentieoverdracht is 70 Hz-20 kHz, de signaal-ruisverhouding is 80 dB. Verkrijgbaar in 6 kleuren.

IPX7-certificaat

Rood onder water

Hij is IPX 7 gecertificeerd, wat betekent dat hij volledig waterdicht is. Zo kan het worden gebruikt in de regen, bij het zwembad of aan het water, of zelfs onder de douche, zonder te worden aangetast door vocht. De Flip 3 was gewoon morsbestendig, dus dat is een behoorlijk serieuze verandering. Althans volgens de fabricage …… Onze nieuwsgierigheid liet ons niet rusten, dus aan het einde van de test dachten we aan een stoutmoedigheid en vulden we een emmer water waarin we de JBL Flip ongeveer 10 seconden dompelden. Na het bad droegen we de luidspreker naar beneden en probeerden het uit. Het produceerde geluid, maar het kraakte al luid bij hogere volumes. Laten we zeggen dat hij morsbestendig is, maar als je niet wilt dat de speaker kapot gaat, neem hem dan niet mee in het zwembad of tijdens het duiken …

Luistertest

We hebben de JBL Flip 4 speaker op kantoor getest. Het kantoor is rechthoekig, ongeveer 20 vierkante meter, de akoestische behandeling werd eerder door ons bedrijf hier uitgevoerd. Geluidsabsorberende panelen, geluidsisolerende matten en gordijnen zorgen voor een ideale akoestiek. We sloten de Flip 4 aan op een smartphone, afgestemd op de teambuilding op kantoor en feestelijke bedrijfsfeesten.

We speelden zijn recente hit Medusa: Lose Control. Dankzij de DSP-geluidskwaliteit kregen we een gebalanceerd, helder, dynamisch geluid op alle volumes. Volgens de specificatie is 70 Hz de ondergrens. We hoorden de bas minder luid bij een hoog volume. De middentonen werden een beetje naar de achtergrond geduwd en leken te compact. (Dit is trouwens een typische fout van de voorgangers van JBL Flip, hoewel ze probeerden het op dit type te repareren.) De hoge tonen waren helder en scherp.

We bleven testen met een echt feestsfeerlied. We hebben Bruno Mars: Treasure gedownload. In het middengebied ontdekten we ook hier de fout, de zangpartijen waren niet nadrukkelijk genoeg. Maar afgezien daarvan hebben we een product gevonden met een sterke, zuivere en nauwkeurige dynamiek.

Samenvatting

De JBL Bluetooth-luidspreker won onze smaak met zijn draagbaarheid en helder en krachtig geluid. De waterbestendigheid is slechts kers op de taart, laten we deze eigenschap met wat bedenkingen door een hersenfabrikant laten behandelen. Dankzij zijn betaalbare prijs kan het een populair audioapparaat zijn voor de jongere generatie. De JBL Flip 5 heeft een grotere, grotere accu (dit model heeft echter ook een maximale gebruiksduur van 12 uur), we kunnen intensere diepten ervaren, maar de prijs is ook hoger in vergelijking met de Flip 4.

Similar Posts