JVC DLA-RS3000 home theater projector testen

De DLA-RS3000 is ‘s werelds eerste 8K-thuisbioscoopprojector met een resolutie van 8192 x 4320, een lens van echt glas met een hoge resolutie, een diameter van 100 mm en een aluminium lenspunt.

LCOS-technologie

D-ILA of Direct Drive Image Light Amplification is een technologie ontwikkeld door JVC die een ongeëvenaarde beeldkwaliteit, natuurlijke kleurweergave en heldere en levendige kleuren biedt. De eerste D-ILA-projector werd gelanceerd in 1997 en sindsdien is deze geavanceerde technologie gebruikt, die het helderste, scherpste en meest nauwkeurige beeld geeft. Dit is eigenlijk een liquid crystal-technologie die heel anders is dan de liquid crystal display in andere producten, d.w.z. LCD-technologie, omdat het vloeibare kristal dat in de DLA-technologie wordt gebruikt, op silicium gebaseerd is, LCOS-Liquid Crystal on Silicon-technologie die de voordelen van LCD en DLP combineert.

Afbeelding van LCOS-technologie.

Bij LCOS wordt het vloeibare kristal tussen een reflecterende basisplaat en een lichtdoorlatende laag geplaatst. Afhankelijk van de polarisatie van het kristal, wordt het lichtpad dat al dan niet reflecteert van het spiegeloppervlak geopend of gesloten. Een van de belangrijkste voordelen van LCOS-technologie is dat het beeld dat het produceert volledig pixelvrij is, aangezien deze technologie een zo hoge resolutie biedt dat de afstand tussen de pixels minimaal is. LCOS-afbeeldingen zorgen voor een natuurlijker, vloeiender uiterlijk. Deze technologie is gebaseerd op drie chips, de drie basiskleuren, groen, blauw en rood, worden gelijktijdig geprojecteerd. Dit verbetert de kleurverzadiging en voorkomt het vervelende regenboogeffect van het roterende kleurenwiel van DLP. De relatief korte levensduur van de lamp en de dure lampvervanging kunnen alleen maar een nadeel zijn van LCOS-technologie.

Kenmerken JVC DLA-RS3000-projector

Proiettore JVC-DLA-RS3000-Zwart

De krachtige lamp van de native 4K D-ILA-projector heeft een helderheid van 2200 lumen, de native contrastverhouding is 100000: 1, hij is gemaakt van met de hand geselecteerde componenten, er zijn 2 18 Gbps, HDCP 2.2 compatibele HDMI-ingangen op het apparaat. De projector, HDR10 is compatibel dankzij de Auto Tone-Mapping-functie.

Poster is DLA-RS3000

Verbeterde Clear Motion Drive- en Multiple Pixel Control-functies, evenals Low Latency-modus, verbeteren beelden verder en verminderen vervorming. Nieuwe installatiemodus vereenvoudigt instellingen en onthoudt 10 beeldinstellingen. Het heeft ook LAN-, RS232-, 12V-triggeruitgangen en 3D-synchrone uitgang.

Het biedt echte 4K-resolutie en kan getrouw alle 8,8 miljoen pixels in 4K-inhoud reproduceren. De geschatte levensduur van de lamp in de lage stand is 4500 uur. Zelfs in de lage modus kan de projector voldoende licht produceren voor een thuistheater of auditorium.

rs-3000-projector-8k_eshift-technologie

JVC’s eigen 8K Shift-technologie zet ongeveer 0,5 pixels om in pixels. Hoewel het geen 8K-signalen kan ontvangen en niet is uitgerust met HDMI 2.1-ingangen, kan het 4K-inhoud converteren naar 8K.

Functies en instellingen

Het levert extreem rijke, levendige kleuren en kan volgens de fabrikant 100% van de DCI P3-kleurruimte (Color Gamut) reproduceren, zelfs als het Cinema Filter is ingeschakeld. Een echte glazen lens zorgt voor een scherp beeld met een hoge resolutie op volledig scherm. De combinatie van Adaptive HDR Sound Map en Theater Optimizer elimineert het probleem van gebrek aan helderheid, aangezien deze functie dynamisch de helderheid van HDR10-inhoud meet en deze automatisch aanpast voor het beste HD-beeld. Het contrast en de zwartwaarden zijn gewoonweg perfect.

Als we een concurrent noemen, zou de Sony VPL-VW915ES-laserprojector dezelfde 4K-resolutie uitlichten, maar jVC met een hoger native contrast en betere optiek is beschikbaar voor een betere prijs. HR presteert ook beter, maar Sony heeft bijna geen onderhoud nodig omdat het een laserlamp heeft. We zouden de JVC 8K-projector duidelijk als overwinnaar uit de concurrentie halen omdat hij verbluffende beelden produceert, vooral dankzij verbeterde optica die de helderheid en het contrast verhoogt, wat resulteert in een veel realistischere, meer natuurlijke kleurweergave.

Als negatief kunnen slechts een paar kleine dingen worden genoemd. Wanneer het apparaat in volledige modus werkt, is het een beetje luidruchtig gebleken. De levensduur van de lamp is echter eindig en het vervangen van de lamp kan erg duur zijn of het door de projector geprojecteerde beeld is beperkt.

voor RS3000 bedieningspaneel

Het is ook compatibel met het hybride log Gamma-apparaat, biedt draadloze transmissie-opties en een 6-assig matrixcontrolesysteem voor 3D-weergave. Extra instellingen kunnen worden gemaakt met behulp van de automatische kalibratiefunctie, de optionele sensorsonde en software. De lage vertraging verbetert het beeld en versnelt de bediening, waardoor de game- of pc-framevertraging wordt verminderd. En Motion Enchants-technologie vermindert onscherpte.

De kwiklamp heeft een vermogen van 265 watt, elektrische focus en zoom en weegt 21,8 kg. Het uiterlijk van de projector is eenvoudig, esthetisch brengt geen enkele innovatie met zich mee. De afstandsbediening heeft de stijl van standaard JVC projectoren meegekregen, simpel, logisch transparant en gebruiksvriendelijk.

Foto-test

De testlocatie was een goed uitgeruste thuistheaterkamer in de kelder van een gezinswoning.

De projector projecteerde zelfs onder lamplicht scherpe beelden en levendige kleuren, maar aangezien we het over een bioscoop hebben, is totale verduistering het meest ideaal, wat kan worden opgelost met dikke, dicht geweven gordijnen. Bij het ontwerpen van onze thuisbioscoopruimte kunt u de akoestische behandeling van muren en plafonds overwegen met geluidsabsorberende en diffusorpanelen die eventuele reflecties verminderen. Als we de vloeroppervlakken bedekken met dikke, dicht geweven tapijten, kunnen we niet alleen een huiselijk en comfortabel effect bereiken, maar met hun hulp ook de akoestiek verbeteren. We keken naar de avonturenfilm The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Trader 2010 in 3D. De projector leverde indrukwekkende prestaties, zowel het zwartniveau en de kleuren als het contrast waren onberispelijk, met een beetje luidruchtige werking. De plaatsing en instellingen waren relatief snel en gemakkelijk uit te voeren, zonder enige moeite.

Onze mening
JVC-RS3000-lens

De premium home cinema-projector van JVC is de beste projector op de markt. Ten opzichte van laserprojectoren is het nadeel dat de levensduur van de lamp eindig is en lampvervanging niet goedkoop leuk is, laserprojectoren vrijwel geen onderhoudskosten hebben, maar de kwaliteit van de geprojecteerde beelden lager is dan die van een JVC D-ILA projector met echte glazen lens of optiek van echt glas. in vergelijking tot. Het zwartniveau, het contrast en de kleuren zijn onberispelijk en kunnen verder worden verbeterd dankzij fijne aanpassingen. Het geeft natuurlijke en realistische kleuren en afbeeldingen terug, de prijs is vrij hoog.

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts