Klipsch R-120SW actieve subwoofer review

Klipsch-R-120SW subwoofer recensie

We hebben de Klipsch R-120SW actieve subwoofer een paar weken geleden getest. De tests vonden plaats in een gerenoveerd familiehuis in Telki, Pest County. Een van de terugkerende klanten van ons bedrijf was nieuwsgierig naar de prestaties van de Klipsch-subwoofer die vers voor zijn bioscoop was gekocht, dus nodigde hij ons uit bij hem thuis om te testen. Tamás Szikszai-Horváth, de eigenaar, ontwikkelt voortdurend zijn thuisbioscoopsysteem. Hoek-bass traps, aan het plafond en aan de muur gemonteerde akoestische frontpanelen met diffusor zorgden voor het ideale geluid voor de kamer. Om een echte filmische ervaring te bereiken, hebben we voorgesteld om akoestische gordijnen voor grote raamoppervlakken te plaatsen – zodat de akoestiek verder kan worden verbeterd en zelfs volledige verduistering kan worden bereikt met speciaal geweven huishoudtextiel.

Laten we dus naar de subwoofer kijken

Subwoofer Klipsch

Klipsch maakt al luidsprekers sinds 1946, dus ze zijn niet voor beginners op dit gebied. De zijkant van de 120SW-luidsprekerkast is ongeveer een halve meter lang en de subwoofer van 30 cm is messingkleurig. De MDF-luidsprekerbehuizing is bedekt met zwart, glanzend vinyl, dat krasbestendig is en ook vingerafdrukken weghoudt, wat een zeer aangename verrassing is, omdat het het nog gemakkelijker maakt om de luidspreker schoon te houden. De versterkte doos vermindert onaangename resonanties bijna volledig. Rubberen voetjes beschermen het parket tegen krassen. De stijve, lichtgewicht, concave, met koper verdampte membraan (IMG-Injection Molded Graphite) subwoofer wordt aangedreven door een 400 watt digitale versterker. Gebruik de LED op het voorpaneel om te zien of de subwoofer aan of uit staat.

Terugkeer van Klipsch

Er is een zeer grote reflexopening aan de achterkant van de doos die turbulentie en vervormingen aanzienlijk vermindert. Aan de achterkant bevinden zich frequentieregeling, aan / uit en andere modusknoppen, evenals een fase-wisselaar. De L / R-lijn voor stereoversterkers en de LFE-connectoren voor AV-versterkers bevinden zich ook aan de achterkant. De snijfrequentie kan ook worden aangepast. De frequentieoverdracht is 29-120 Hz, het vermogen is 200/400 Watt, de maximale geluidsdruk is 116 dB. Grote zwarte spikes garanderen volledige isolatie van de vloer. Het minimalistische ontwerp is opvallend en past gemakkelijk in vrijwel elke kamer met elke stijl en inrichting. De speaker weegt 14 kg, waardoor hij misschien wat zwaar aanvoelt. We zouden duidelijk 5 van de 5 punten geven voor zijn uiterlijk.

De repetitie

Opéra Carmen

We zijn begonnen met bas testen met klassieke muziek. We luisterden naar het nummer Torreádor van Bizet: Carmen’s 3/4 act opera. De Klipsch-subwoofer presteerde geweldig. We konden een volle, krachtige en heldere bas horen, de wind en andere instrumenten klonken ook perfect, we ervoeren ongelooflijk echt geluid, maar tegelijkertijd werd de bas gecontroleerd, waardoor de andere frequentiebereiken ook niet verslechterd. Daarna gingen we verder met andere genres en tijdperken, klonk de huidige hit van Dua Lipa, Pysical. In dit geval waren we ook niet teleurgesteld, de bas die door de subwoofer werd uitgestraald was indringend, natuurlijk en het geluid was niet vervormd bij hoog volume. Subwoofers spelen een zeer belangrijke rol in bioscopen, dus het is de moeite waard ze zorgvuldig te kiezen. Met in de hoofdrol Jason Momoa, het matine-idool, speelden we de film Aquaman uit 2018. De geluiden van de subwoofer van Klipsch gaven een perfect echt gevoel, de waterspetters klonken zo levensecht alsof het personage in onze directe omgeving in het water was neergestort. De muziekinserts en geluidseffecten waren ook absoluut duidelijk en gedetailleerd.

Tomb Raider filmposter

Tijdens het kijken naar de actiefilm van Tomb Raider uit 2018, werden we ook actieve personages in het verhaal, de diepe hier waren ook erg mooi en evenwichtig. In 2009 gingen Harry Potter en de Halfbloed Prins naar de bioscopen. Elk geluid van de film, gekleurd met prachtige muziek, werd kristalhelder en stevig door de subwoofer overgebracht. De bas onderdrukte ook de midden en hoge tonen niet.

Voor-en nadelen

De Klipsch R-120SW subwoofer heeft verschillende voordelen in zijn prijsklasse:

-heldere, vervormingsvrije bas

-creëert een echte filmische ervaring

-perfect om ook naar muziek te luisteren

– prachtig vakmanschap

-schroef en vingerafdrukbestendig

De enige nadelen zijn de relatief grote massa en het feit dat geluiden onder de 29 Hz wat moeilijk te horen zijn.

Samenvatting

Over het algemeen is de Klipsch-subwoofer een zeer aantrekkelijk, krachtig en eerlijk accessoire voor thuisbioscopen. De bassen zijn vol, realistisch en gecontroleerd, zodat ze de andere frequenties niet beschadigen. De prijs absoluut waard. Als het zou worden geëvalueerd, zouden we het 4,9 punten geven op een schaal van 1-5.

Similar Posts