We hebben de Marantz AV7706 8K Ultra HD AV Surround processor getest!

Marantz AV7706 processor review

Het merk Marantz staat garant voor uitstekend geluid en hoge kwaliteit. Het technische team van het bedrijf, dat audioapparaten met een geschiedenis van 68 jaar vervaardigt, heeft het altijd erg belangrijk gevonden om te voldoen aan de behoeften van zowel eigenaars van thuistheaters als muziekliefhebbers. Het motto van het bedrijf weerspiegelt ook deze gedachte: “Omdat muziek ertoe doet.”

Voorpaneel van de Marantz AV7706 processor

De Marantz AV7706 11.2-kanaals voorversterker met XLR- en RCA-pre-outs, ELNA-condensatoren heeft 3 RCA-componenten en 4 RCA-composietvideo, evenals 2 optische Toslink- en 2 digitale coaxiale connectoren. Er zijn 8 HDMI-ingangen (waarvan 1 op het voorpaneel) en 3 HDMI-uitgangen op de processor. Functies omvatten zowel USB-connectiviteit als Bluetooth en ingebouwde draadloze dual-band Wi-Fi-connectiviteit, evenals FM / AM-radio. De speciale voorversterkerkaart levert echte breedbandprestaties en een maximaal dynamisch bereik dankzij de Marantz Hyper Dynamic Amplifier Module (HDAM) -technologie. De AV7706 kan ook 8K / 60 Hz- en 4K / 120 Hz-signalen verzenden dankzij een speciale 8K HDMI-ingang.

Marantz AV7706 achterpaneel

Het Enhanced Audio Return Channel verzendt ook surround- en objectgebaseerde audioformaten. Voor fans van vinylplaten was het toestel ook uitgerust met een Phono EQ-ingang.

Audyssey kamercorrectiesoftware corrigeert fouten die te wijten zijn aan de akoestiek van de kamer. Natuurlijk zijn ook muziekstreamingservices zoals Spotify, Amazon, Tidal en internetradio beschikbaar. Griffin Lite DSP werd gebruikt voor het 3D-geluid, de processor kan Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS: X, DTS Virtual: X, IMAX Enhanced en Auro-3D-formaten verwerken.

Marantz AV7706 afstandsbediening

Precisie, breed dynamisch bereik en minimale vervorming worden gegarandeerd door 32-bits AKM D / A-converters. De stabiele behuizing reduceert resonanties aanzienlijk. De voorversterker heeft een strakke, moderne uitstraling met een verlicht display op het aluminium frontpaneel.

Vallen en opstaan ​​! We hebben gekeken wat de Marantz 7706 weet!

De basisvoorwaarde voor een perfecte akoestiek is de akoestische behandeling van de gegeven ruimte. On-site en online akoestische metingen kunnen worden gebruikt om het juiste type, de hoeveelheid en de ideale locatie van geluidsabsorberende en diffuse elementen te bepalen. Wil je echt perfect geluid bereiken in je bioscoopkamer of geluidsopname- / mengstudio, zorg dan voor de akoestische behandeling van de wanden, het plafond en glas- of vloeroppervlakken. De Marantz-processor is getest in een bioscoopkamer met een uitstekende akoestiek. Wij raden alleen geluidwerende gordijnen aan voor de ramen. Speciale materialen met een hoge dichtheid voorkomen onaangename reflecties, dempen geluid van buitenaf en met deze gordijnen kan tot 99% verduistering worden bereikt, wat een belangrijk aspect is voor bioscopen.

Rocketman filmposter

We beginnen een repetitie met de muziekfilm Rocketman, uitgebracht in 2019, over het leven van Elton John. Marantz produceerde een gedetailleerd, ruimtelijk en helder geluid, en de zang en dialogen waren begrijpelijk. De processor zorgde voor een ruisvrije en levensechte ervaring, gecombineerd met de Marantz MM8077 externe versterker en JBL speakers.

In 2009 werd een 3D-gebaseerde sci-fi film, Avatar, geregisseerd door James Cameron, uitgebracht in bioscopen en werd al snel een wereldwijd succes. We hebben perfecte geluiden, fantastische effecten en precisie ervaren. Ook wij konden ons tijdens het kijken naar de film als leden van de blauwe avatarmensen voelen.

We bleven testen met de film Rise of the Planet of the Apes. Elk geluid in de film uit 2011 klonk onberispelijk, en de opwinding van de scènes werd verder versterkt door het echte geluid.

We hebben vinylplaten geselecteerd om naar muziek te luisteren. We luisterden eerst naar Mozarts Symfonie nr. 39, vertolkt door de Berliner Philharmoniker. Vroegere en moderne technologieën waren perfect op elkaar afgestemd en de prachtige muziek op de draaitafel klonk foutloos. De muziek omringde ons, het leek alsof de band vlak voor onze ogen en oren speelde.

Het album uit 1969 van de iconische legende Frank Sinatra kwam in onze handen. Terwijl we naar het nummer My Way luisterden, werden we ondergedompeld in de uitvoering van de diepe, zoemende zangeres en de ritmes van de zachte, delicate muziek.

Samenvatting

De Marantz AV7706-voorversterker kan een waardig lid zijn van een thuistheatersysteem, gecombineerd met de juiste externe versterker en monitoren. Gemaakt door fabrikanten van kwaliteitsonderdelen, via een zorgvuldig en nauwkeurig ontwikkelingsproces. Intense dieptes, optimale en heldere hoge en middentonen kenmerken dit fantastische apparaat. Marantz heeft ons er nogmaals van overtuigd dat hun ontwikkelingsingenieurs hun business echt begrijpen. We raden de AV7706 ten zeerste aan aan iedereen die waarde hecht aan uitstekend geluid en eersteklas kwaliteit. Als we zouden scoren, zouden we deze processor maximaal 5 van de 5 punten geven.