We hebben de Marantz NR-1200 stereo receiver geprobeerd!

Marantz NR-1200 versterker

Saul Bernard Marantz, muzikant en fotograaf, wordt geassocieerd met het bedrijf Marantz, opgericht in 1953, dat sinds het begin een niet te stoppen doorbraak op de markt voor audioproducten heeft gemaakt. Voor de ontwerpingenieurs van Marantz zijn de belangrijkste overwegingen een uitstekende geluidskwaliteit en het gebruik van hoogwaardige componenten. De NR-1200 geïntegreerde radio versterker weegt 7,9 kg en heeft een gracieus, elegant design.

Kenmerken:

NR-1200 zilver

De Marantz-versterker heeft veel extra functies die hem bijna als een thuisbioscoopapparaat maken. De eerste keer dat je hem aanzet, wil je meteen verbinding maken met de televisie, je moet hem weg van de afstandsbediening richten. Er zijn standaardknoppen op het voorpaneel onder het grote display en grote bedieningsknoppen aan de linker- en rechterkant van het display. Op de achterkant vind je RCA-, Ethernet-, optische en coaxiale ingangen, evenals 4 paar luidsprekeruitgangen.

Veel features!

Marantz achterwand

Naast de gebruikelijke audio-ingangen heeft de NR-1200 ook 5 HDMI-ingangen die HDCP 2.3 ondersteunen, 4K Ultra HD 60 Hz video, 4: 4: 4 Pure Color sub-sampling, HLG, High Dynamic Range (HDR10) 21: 9 VIDEO-, 3D- en BT.2020-signaaloverdracht. Het ondersteunt ook het 24 bit / 192 kHz audioformaat, DSD-compatibel, tot een resolutie van 2,8 of 5,6 MHz. Blu-ray-spelers, settopboxen en gameconsoles kunnen ook op de versterker worden aangesloten. De ARC (Audio Return Channel) maakt ook de overdracht van audio van de tv mogelijk, waarvoor slechts 1 HDMI-kabel nodig is. Het mixt surround-formaten tot 2 kanalen. Ook luister je naar digitale radiostations met de ingebouwde DAB + tuners. Dankzij de MM phono-ingang kunnen ook vinylplaten worden afgespeeld en de HDAM-phono-eenheid van Marantz zorgt voor een helderder, gedetailleerder geluid. Met de HEOS-module is er geen belemmering voor het streamen van muziek, via Spotify, Amazon Music, Tidal of zelfs Tuneln Internet Radio-services.

NR-1200 afstandsbediening

Uiteraard mogen Bluetooth, Wifi en Apple AirPlay 2 aansluitingen niet ontbreken in de functies van de versterker. Met Bluetooth Out kun je je vrij bewegen in de woonkamer terwijl je naar muziek luistert. Er zijn ook verschillende spraakbesturingsfuncties beschikbaar, zoals Amazon Alexa, Google Assistant of Apple Siri.

Hoge geluidskwaliteit, breed dynamisch bereik

N° 1200-interieur

Geoptimaliseerde DAC-circuits vergroten het dynamische bereik en resulteren in een betere signaal-ruisverhouding. Bij de fabricage van de NR-1200 werden uitstekende onderdelen gebruikt. Met 75 watt (8 Ohm) vermogen per kanaal produceert hij geluid in nog grotere kamers. De symmetrische rechter en linker eindversterkers worden centraal gevoed, dus bepaalde functies hebben onafhankelijke spoelen, de stroomtransformator is gescheiden van de versterkercircuits, voorversterker, draadloze module en display op het voorpaneel, waardoor de kanaalscheiding aanzienlijk wordt verbeterd, overspraak wordt verminderd, de resolutie en de helderheid worden verminderd. beter.

Luistertest

We bezochten een nederzetting in Pest County, in de woonkamer van een gezinswoning, waar eigenaren van rockmuziekfans ons bedrijf vroegen om de Nr-1200 radioversterker te testen. We hebben hier ook akoestische metingen gedaan, op basis waarvan we de akoestische behandeling van de wanden en het plafond hebben aanbevolen met geluidsabsorberende en diffusorpanelen, en het plaatsen van bass-traps in de hoeken is absoluut noodzakelijk.

We begonnen de muziektest met de concertfilm Bon Jovi: Live at Madison Square (2009). We hebben de ontvanger gekoppeld aan Dali Epicon 8-luidsprekers. Het bracht een nauwkeurig, scherp, helder en vol geluid over met een extreem breed scala aan dynamiek. Het realiteitsgevoel was daarentegen niet echt, we voelden ook niet elk moment dat we in de gelederen van het concertpubliek zouden staan. Dit is natuurlijk niet zo’n vergissing, vooral niet als je bedenkt dat het geen thuistheater is, maar een radioversterker, hoewel het bijna misleidend is vanwege zijn talloze functies.

We gingen verder met nog een concertfilm. In 2007 bracht de Nirvana-band een 66 minuten durende dvd uit met de naam Unplugged. We hadden zuivere, volle geluiden, een gedetailleerde en intense, luchtige muzikale ervaring. Met het leven hebben we hier hetzelfde meegemaakt als in het geval van het Bon Jovi-concert, we hadden een gevoel van gebrek.

We kozen ook voor muziek van Spotify, luisterend naar de recente hit van Jason Derulo: Take you Dancing. Er was geen probleem met de helderheid, dynamiek en detail van de geluiden, maar we vonden de hoge en middentonen doffer, zwakker dan nodig was. We hebben dit ook geprobeerd met een ander gestreamd nummer en merkten hetzelfde symptoom op.

We hebben ook de romantische film Last Christmas getest. De film, met in de hoofdrol Emilia Clarke, werd in 2019 uitgebracht in Blu-ray-kwaliteit. Vergeleken met het feit dat de NR-1200, een radioversterker, als een positieve verrassing kwam qua geluid van de film. De dialogen waren duidelijk en begrijpelijk, we waren in staat om een ​​mooi en vol geluid te krijgen.

samengevat

Met zijn vele functies onderscheidt de Marantz-radioversterker zich van andere vergelijkbare categorie radioversterkers. Zowel de componenten als de behuizing zijn van hoge kwaliteit, de geoptimaliseerde schakelingen garanderen een helder geluid en brede dynamiek. Afgezien van een paar kleine “symptomen”, is dit audioapparaat absoluut een goede koop. Vanwege zijn goede prijs en vele functies kan de NR-1200 een favoriet van velen zijn.

Similar Posts