We hebben de Marantz PM7000N netwerk stereo receiver getest!

Marantz-PM7000N

De Marantz PM7000N-stereoreceiver is in de eerste plaats ontworpen voor netwerkweergave. De metalen behuizing van 10,8 kg is extreem robuust, waardoor resonanties worden geminimaliseerd. Het uiterlijk vertegenwoordigt de stijl van het merk Marantz, het is verkrijgbaar in klassiek elegante, zilveren en zwarte kleuren. (Eerlijk gezegd, de gebruikelijke buitenkant lijkt ons al een beetje saai, misschien is het tijd voor Marantz om wat innovatie in het exterieurontwerp te brengen.)

Connectoren, ingangen, uitgangen …

Marantz PM7000N gevel

De informatie wordt weergegeven op een witte LED-display op het voorpaneel. Aan / uit, volume- en bronkeuzeschakelaar, directe ingangskeuzetoetsen en hoofdtelefoonaansluiting bevinden zich op het voorpaneel, samen met andere standaardknoppen. Plastic knopen lijken van mindere kwaliteit te zijn. Op de achterkant vind je Wifi- en Bluetooth-antennes, een Phono-ingang voor het afspelen van vinylplaten en een aantal connectoren en ingangen. Het heeft 1 digitale coaxiale, 2 optische, USB-A, Ethernet, 2 RCA-ingangen, 2 Recorder In-Out-connectoren (voor bandrecorders), 1 subwoofer-uitgang.

Marantz PM7000N achterpaneel

De messing speaker connectoren zijn voorzien van een dikke nikkel coating, wat zorgt voor een zeer stabiele verbinding. De fabrikant dacht ook dat het via de afstandsbedieningsaansluiting met andere Marantz-audioapparaten kon worden gekoppeld. Helaas werd de asynchrone USB-ingang door de makers weggelaten. De afstandsbediening is gemaakt van de gebruikelijke langwerpige, rechthoekige vorm, geborsteld plastic.

Prestatie

De Marantz-PM7000N is er

Als u in de versterker gluurt, ziet u een omvangrijke ringkerntransformator en wordt de koeling verzorgd door grote koellichamen. Hij is in staat tot 2 × 60 Watt bij 8 Ohm en 2 × 80 Watt bij 4 Ohm. Asahi – Kasei AK4490 EQ DAC-chip is geïnstalleerd, digitale connectoren en formaten worden afgehandeld door Cirrus Logic CS4398. Het HDAM-circuit (Hyper Dynamic Amplifier Module) voor de phono en voorversterkers garandeert een uitstekende geluidskwaliteit.

Marantz huidige feedback

Marantz Current Feedback-versterkers minimaliseren negatieve feedback, waardoor het signaalpad gemakkelijker wordt, en dankzij de hoge baudrate kunt u genieten van uitstekend geluid bij volledige bandbreedte en ook bestand tegen luidsprekerbelastingen.

Muziek is het antwoord!

Muziek streamen is ook mogelijk, met tal van opties: Tuneln, internetradio, Pandora, Spotify, SiriusXM, Amazon Prime Music, TIDAL, plus AirPlay2, Bluetooth en HEOS. De Marantz-stereoversterker is in staat om high-definition audio ALAC-, FLAC-, WAV-bestanden tot 24 bit / 192 kHz, DSD tot 2,88 MHz en 5,6 MHz te decoderen. U kunt verbinding maken met het netwerk met de Ethernet-kabel en hij is klaar voor inbedrijfstelling. Het kan zelfs worden bediend vanaf een telefoon met behulp van de HEOS-applicatie. (wat vaak beter en soepeler is gebleken in vergelijking met de afstandsbediening.)

Muziek luisteren test

De testen zijn uitgevoerd in een akoestisch ideale woonkamer van 25 vierkante meter. Geluidsabsorberende en diffusorpanelen aan de woonkamermuur zorgen voor een optimaal geluid. In de hoeken zijn bass traps geplaatst om de bas laag te houden.

We begonnen naar muziek te luisteren met de huidige pophit Midnight Sky van Miley Cyrus. We ervaarden een breed podiumbeeld, dynamisch geluid en het apparaat leverde gebalanceerde prestaties. We gingen verder met het nummer Swedish House Maffia Save the World. De versterker produceerde een heldere en gedetailleerde prestatie, hoewel de laagste bassen en hoge hoge tonen een beetje gedempt leken, klinken de mid-bass en mid-pitch enigszins prominent. Uiteindelijk kozen we voor een echt percussieve muziekstijl. We hebben geluisterd naar het live concert van de Metallica-band in 2019 in Manchester. Het toneelbeeld was weer volumineus, de instrumenten waren op hun plaats, ze klonken scheidbaar. In het geval van de onderste en bovenste bereiken hebben we ook enige terughoudendheid ervaren, maar dit lijkt misschien alleen voor audio-experts met holle oren. We ontmoetten een zeer goede dynamiek en detail, we waren absoluut blij met het stereogeluid.

Onze mening

De Marantz-stereoreceiver wordt aanbevolen voor degenen die de voorkeur geven aan netwerkweergave. De slanke behuizing van hoogwaardige materialen zorgt voor een resonantievrije werking. Zijn prestaties zijn ook voldoende, je kunt niet eens klagen over zijn geluid. Het podiumbeeld is breed, het geluid is dynamisch en rijk aan details. Als kritiek zouden we misschien alleen de buitensporige ‘bescheidenheid’ van de twee uiterste provincies noemen. Over het algemeen konden we een geweldig klein apparaat proberen, waarbij de Marantz-versterker 4,5 van de 5 punten kreeg.

Similar Posts