We hebben de Marantz SR6014 home cinema-versterker getest!

marantz-sr6014-2

Op verzoek van een van onze vorige klanten, Gábor Szalai, hebben we zijn nieuw aangeschafte versterker gemeten en getest. Aangezien we eerder op deze locatie akoestische metingen en behandelingen hebben uitgevoerd, is er geen probleem met de akoestiek van de thuisbioscoopruimte, door het plaatsen van de juiste hoeveelheid en type akoestische panelen is het geluid echt ideaal geworden. De eigenaar heeft ons gevraagd u te helpen bij het opzetten van uw nieuw aangeschafte thuisbioscoopversterker. We hebben dus gemeten, getest en hieronder is onze eigen, subjectieve indruk. (Natuurlijk, na aanpassingen en plaatsing op basis van instrumentele metingen.)

We kunnen zeggen dat we een zeer serieuze en professionele tool tegenkwamen. Naast een hoge geluidskwaliteit kent dit apparaat bijna alle nieuwe video- en audiotechnologieën! Daarom is het moeilijk op te sommen wat deze versterker kan doen. Marantz heeft een geschiedenis van 65 jaar en is een belangrijk merk in de markt van premium audioproducten.

De strakke buitenkant bedekt een sterk interieur

marantz-sr6014-2

De Marantz SR6014-box verbergt een uitstekend apparaat. Ondanks zijn gewicht van 12,7 kg heeft hij een echt modern, minimalistisch design. Het ronde display bevindt zich in het midden met twee grote draaiknoppen. De rechterknop wordt gebruikt om het volume aan te passen, terwijl de linkerknop wordt gebruikt om de ingang te selecteren. Onder de linkerknop bevindt zich de aan / uit-knop, terwijl bij de rechterknop een IR-sensor zit. Alle andere knoppen en de aansluitingen aan de voorkant zijn verborgen achter de centrale opening, die zich net onder het ronde display bevindt, dus het algehele uiterlijk van de SR6014 is erg schoon en netjes. Het stof ook knoppen en aansluitingen af, wat ook gunstig is.

De afstandsbediening

Home Cinema-ontvanger-zilver-goud-

De layout van de knoppen is erg goed, transparant. Bovenaan staan de invoerbronnen, in het midden zijn navigatieknoppen en enkele slimme selectieknoppen, en de onderste geluidsmodusknop. Een zeer eenvoudige en praktische lay-out, geen problemen bij het hanteren.

Ingangen, ingangen en ingangen …
Home Cinema-ontvanger-zilver-goud-

De achterkant van de SR6014 zit, in tegenstelling tot de voorkant, vol met ingangen, luidsprekeraansluitingen en uitgangen. Met uitzondering van de kleine koelventilator is alle beschikbare ruimte volledig benut. Voor sommigen is dit misschien een beetje ontmoedigend, maar als we het van dichterbij bekijken, kunnen we zien dat alles logisch en transparant is ontworpen en gelabeld. Als het gaat om instellen, bevat Marantz nauwkeurige informatie die u stap voor stap op uw tv-scherm kunt volgen, wat het proces vereenvoudigt. Naast de vijf analoge en twee digitale audio-ingangen heeft de Marantz sr 6014 ook een PHONO-ingang waarmee je vinylplaten kunt afspelen.

Draadloze verbinding

Het is ook uitgerust met een draadloze connector via een modern apparaat. Er is ook een Bluetooth- of Wifi-verbinding. Het levert audio van hoge kwaliteit met behulp van HEOS of Apple AirPlay 2, evenals uw smartphone of ander apparaat. Met deze methoden heeft iedereen toegang tot zijn favoriete streaming muziekservices voor abonnementen, waaronder Spotify, Apple Music en Tidal. U kunt de ontvanger onderdeel maken van een audiosysteem met meerdere units. Dankzij de wifi verbinding is het ook mogelijk om de stem van de SR6014 te bedienen met Siri, Google Assistant of Alexa.

Geluidskwaliteit

De SR6014 ondersteunt een breed scala aan audioformaten, van de oude Dolby Digital en DTS tot de nieuwste Dolby Atmos en DTS: X. Het ondersteunt zowel Dolby Surround als DTS Neural: X up-mixing-technologieën, en ze transformeren het mixen van eenvoudige stereo audiotracks naar volledig surround-geluid.Dankzij de Phono-ingang kan dit apparaat ook een ideale keuze zijn voor vinylplaatfans. Omdat het bewijs van de pudding in het eten zit, hebben we een paar uit de vinylplatencollectie van de eigenaar, Gábor, geselecteerd.

naamloos (1)

We luisterden eerst naar een klassiek muziekstuk, Beethovens Ode to Joy. We pompten het volume op en hadden een aangename verrassing! Zonder vervorming konden we duidelijk het werk van de grote componist horen. We voelden ons bijna in een concertzaal. Op de tweede plaats kwam de koning van de popmuziek, Michael Jackson. Tijdens het luisteren naar het nummer Bad werden we acteurs in de videoclip. We hebben een ongelooflijk scherpe, duidelijke en live muziekervaring ervaren.

naamloos (1)

Maar we konden de bioscoop ook niet missen tijdens het testen. Once Upon a Time was er een Hollywood-film geregisseerd door Tarantino, natuurlijk in Blue-ray-kwaliteit. Ook op dit gebied is de Marantz Sr6014 onberispelijk gebleken. Hij bracht ook perfect de subtiliteiten en details van de muzikale tactieken en geluidseffecten over. Deze fantastische versterker heeft ons eigenlijk naar Hollywood gevlogen!

 

Marantz SR6014 recensie

De Marantz SR6014 is een AV-ontvanger die is ontworpen als een centraal onderdeel van uw thuisbioscoopsysteem. Als we door het achterpaneel kijken, kunnen we zien hoeveel het kan doen. Het is uitgerust met acht HDMI-ingangen, elk geschikt voor 4K-video-opname met volledige HDCP 2.3-ondersteuning. Er zijn ook drie HDMI-uitgangen, waarvan er één volledige eARC-functionaliteit heeft. Luidsprekers met lage impedantie leveren een scherp, helder en harmonieus geluid. De Audyssey MultEQ XT32 ruimtekalibratie zorgt ervoor dat de kamers correct zijn ingericht. De meetmicrofoon die bij het product wordt geleverd, scant elke luidsprekeruitgang op maximaal 8 meetpunten en creëert digitale filters om elk kanaal aan te passen aan de ideale frequentie- en duurrespons. Audysessy Dynamic Volume corrigeert ook vervelende audio-bounces (zoals tv-commercials).

Bovendien zijn er de luidsprekerterminals! Ze ondersteunen 9.2-kanaals instellingen met 3D-geluid (hoewel het ook een 5.1-kanaals of 7.2-kanaals surroundsysteem kan aansturen). Ondersteunde videotechnologie kent ook de nieuwste technologieën: IMAX Enhanced, Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS: X en DTS Virtual: X. Er is ook een ALLM (Automatic Low Delay Mode) voor Xbox One-gamers.

Marantz AV-ontvanger SR6014

Top super stereoprestaties

We hebben de Marantz SR6014 ook geprobeerd als stereo-ontvanger. We hebben een paar luidsprekers aangesloten, een aantal Apple Music-nummers op AirPlay gestreamd en gelanceerd. We hebben heel plezierig naar muziek geluisterd. Bij het luisteren naar stereomuziek is de SR6014 in staat tot 110 watt per kanaal, met een vervorming van slechts 0,08%.

Is de Marantz SR6014 de prijs waard?

Naar onze mening duidelijk ja! Hoewel we diep in onze zakken moeten steken als we ons thuistheatersysteem nog professioneler en perfecter willen maken met deze uitstekende prestatie- en kwaliteitsversterker.

Enkele technische kenmerken – zonder aanspraak te maken op volledigheid:

3D-geluid (Dolby Atmos, DTS)

11-kanaals signaalverwerking

9.2-kanaals AV-ontvanger

185 W versterker per kanaal

Kan worden uitgebreid tot 11,2 kanalen

USB-audio-ingang

Ingebouwde HEOS-multiroom

Marantz Remote App-besturing

Eenvoudige installatie, bediening, intelligente energiebesparing in ECO-modus

Ondersteunt IMAX Enhanced, Dolby Atmos elevation virtualization-technologie, DTS: X en DTS Virtual: X

Elk van de 8 HDMI-ingangen heeft volledige HDCP 2.3-ondersteuning, 3 HDMI-uitgangen, waaronder een eARC

Ondersteunt 4K / 60Hz-video’s

5 analoge audio-ingangen, 2 digitale (optische) audio-ingangen, PHONO-ingangen (voor het afspelen van vinylplaten)

Vergulde luidsprekeraansluitingen

AM / FM-radio

Ondersteuning voor high-definition audiobestanden, inclusief ALAC, FLAC en WAV verliesvrije bestanden tot 24 bit / 192 kHz

Bluetooth, dual-band wifi

Audio- en multiroom-ondersteuning voor streaming via HEOS en AirPlay 2

Ondersteunt spraakbesturing Siri, Alexa en Google Assistant

LCD-scherm aan voorzijde

44 x 16,1 x 38,8 cm, gewicht 12,7 kg

Inclusief afstandsbediening, radioantenne en Audyssey-microfoon om de luidspreker te kalibreren

Similar Posts