Wij hebben de Marantz SR7015 AV-receiver getest!

Bij het kopen van een AV-receiver is het de moeite waard om rekening te houden met de kenmerken en voordelen van de verschillende producten die op de markt verkrijgbaar zijn.

Belangrijkste kenmerken

De SR7015 met verbeterd vermogen heeft aparte versterkers. Het vermogen van de Marantz SR7015 is 200 Watt per kanaal. Het heeft ondersteuning voor 8K / 60Hz en 4K / 120Hz signaaltransmissie, zodat je kunt genieten van 8K-kwaliteit video-opnames van 8K-apparaten met HDMI-ondersteuning, of 8K-upscaling van Full HD- of 4K-bronnen.

Hi-Res-audio kan ook ALAC-, FLAC- en WAV-lossless-bestanden decoderen tot 24-bit / 192 kHz en DSD tot 2,8 MHz en 5,6 MHz-banden, zodat u naar individuele geluiden kunt luisteren zoals artiesten en muzikanten hebben gecreëerd. U kunt ook naar muziek luisteren via de USB-poort op het voorpaneel of netwerkbronnen.

Een van de meest voordelige eigenschappen van dit apparaat is dat het bestanden met een hoge resolutie op de meest optimale manier verwerkt en een dynamisch bereik biedt om een ​​uitstekende geluidskwaliteit te garanderen. Met zijn stabiele werking en gebruiksgemak is de Marantz SR7015 voor velen een populaire AV-receiver.

Structuur en ontwerp

De voorkant van het 2020-model is gemaakt van aluminium en geeft het apparaat een elegante en hoogwaardige uitstraling. Met zijn verlichte display geeft hij de z AV-receiver een modern en esthetisch design. Deze receiver heeft 11 luidsprekeraansluitingen. RCA, vergulde aansluitingen versterken ook het decoratieve uiterlijk van deze AV-receiver. De kwaliteit van de productie is eerste klasse. Bij de productie werden onderdelen van topkwaliteit gebruikt. Duurzaamheid en aantrekkelijke vorm werden door de fabrikanten in gedachten gehouden.

Andere kenmerken van de Marantz SR7015

De 9-kanaals discrete versterker levert 200 watt vermogen op alle kanalen. Het werkt perfect met alle soorten luidsprekers en zorgt voor een helder en gebalanceerd geluid.

De Auto Eco-modus brengt de nodige wijzigingen aan in de luidsprekeruitgang, afhankelijk van de ecometer en het volumeniveau.

Geavanceerde HDMI-ondersteuning en eARC-ondersteuning

Dit product biedt state-of-the-art ondersteuning voor multimedia-interfaces met hoge resolutie. Hiermee kunt u genieten van video’s van 8K-kwaliteit vanaf onze apparaten. Met twee uitgangen en een 8K ingang staat de Marantz SR7015 garant voor helder geluid. (Dankzij 8K- en 4K-verwerkingstechnologie.) Alle HDMI-poorten zijn 8K-compatibel.

achterpaneel sr7015

Een van de HDMI-uitgangen is eARC-compatibel, wat betekent dat je audio rechtstreeks van het apparaat naar de televisie kunt streamen. Alle HDMI-ingangen hebben de nodige ondersteuning voor verschillende HDR-formaten, (HLG, HDR10+, Dolby-Vision en BT.2020). Dankzij de compatibiliteit met HDCP 2.3-verwerking kunt u zonder onderbrekingen tegen kopiëren beveiligde inhoud bekijken. Dit apparaat heeft ook functies zoals QMS en Dynamic HD.

Game-ervaring

Als je een vertragingsvrije en plezierige game-ervaring wilt, is de Marantz SR7015 de beste keuze. Dankzij ALLM, QFT en 4K, 120 Hz functies, zullen we een leuk spel hebben. 4K / 120Hz gegevensoverdracht, variabele verversingssnelheid (VRR), automatische lage vertragingsmodus (ALLM) en snelle beeldoverdracht (QFT) garanderen een perfecte game-ervaring.

Deze AV-receiver werkt perfect met audio-assistenten zoals Google Assistant, Amazon Alexa, Josh.ai of Apple Siri. Met al deze geluidshulpmiddelen kan de SR7015 worden aangestuurd. Elke taak, zoals het wisselen van ingangen tussen verschillende mediaspelers, het wijzigen van nummers en het aanpassen van het volume, kan eenvoudig worden gedaan.

De beste 3D-audio-ondersteuning

Voor een ruimtelijke luisterervaring is deze receiver compatibel met de meest geavanceerde surroundformaten, waaronder Auro-3D, Dolby Atmos, IMAX Enhanced, DTS Virtual:X en DTS:X.

Dubbele subwooferuitgang

Dit toestel heeft twee subwooferuitgangen die onderbrekingen en highlights elimineren. De lage frequenties blijven in perfecte balans, deze subwooferuitgangen verbeteren effectief de gelijkmatige verdeling van de bas. Audyssey Sub WQ HT-technologie helpt om de aangesloten subwoofers onafhankelijk te kalibreren om ononderbroken basprestaties te garanderen. Er is ook een phono-ingang op het apparaat.

Opzetten

Er zijn vier slimme knoppen op het voorpaneel. Met deze knoppen kun je je favoriete instellingen opslaan. Je schakelt eenvoudig tussen mediaspelers, Blu-ray en tv-audio. U kunt deze taken ook uitvoeren met de Quick-knop op de afstandsbediening.

Bluetooth-verbinding

Met het dubbele antennesysteem kun je krachtige Bluetooth en dual-band wifi-streaming verwachten. Dit apparaat biedt draadloze toegang tot onze favoriete audiocontent van slimme apparaten.

Ingebouwde HEOS

Dankzij de ingebouwde HEOS-technologie kun je in meerdere kamers tegelijk naar een bepaald nummer luisteren. HEOS is ook compatibel met de gratis en premium TIDAL-, SiriusXM-, SoundCloud-, iHeartRadio-, TuneIn-, Amazon Music HD-, Pandora- en Spotify-services.

Geluidskwaliteit

Door gebruik te maken van 32-bit AKM AK4458 digitaal-naar-analoog-converters, biedt de SR7015 een uitstekend realistisch geluid en een indrukwekkend dynamisch bereik zonder vervorming. Via de ingebouwde phono-ingang kun je de platenspeler rechtstreeks op dit toestel aansluiten. De HDAM-component biedt uitzonderlijke snelheid en levert betere prestaties dan op-amp-oplossingen.

SR7015 afstandsbediening

Deze AV-receiver geeft een stabiel audiosignaal. Het achterpaneel heeft een infrarood afstandsbediening uitgang en ingang, zodat de afstandsbediening compatibel is met andere home theater apparatuur.

Audyssey MultEQ XT32 kamerkalibratiesysteem

Deze AV-receiver is uitgerust met een geavanceerde versie van het Audyssey kamerkalibratiesysteem.

audyssey multeq xt32-kalibratie

Deze software gebruikt de meegeleverde microfoon om de output van alle luidsprekers (inclusief subwoofers) in maximaal acht verschillende luisterposities te meten. Vervolgens past het de luidsprekeruitgang automatisch aan uw unieke luisteromgeving aan.

Het biedt een perfect uitgebalanceerd totaalbereik zonder enige verwarring te veroorzaken. Het biedt een indrukwekkende luisterervaring voor de gebruiker. Met de Auro-3D functie zorgt dit toestel voor een ware surroundervaring.

Met behulp van de Dolby Surround up-mixer biedt de Marantz SR7015 de beste ondersteuning voor Dolby Atmos.

De SR7015 past zich perfect aan de akoestiek van de ruimte aan. Deze AV-receiver produceert het meest nauwkeurige geluid in de meest complexe luidsprekerinstellingen. Houd er echter rekening mee dat het geluid ook afhankelijk is van de akoestiek van de ruimte. Hoewel het kamercorrectieprogramma het geluid verbetert, is voor een optimaal resultaat ook akoestische behandeling van de muren, het plafond, de ramen en het vloeroppervlak vereist. De Marantz SR7015 is getest in een grotere bioscoop, gecombineerd met een paar Focal Chora 826 vloerstaande luidsprekers en een SVS SB16 Ultra subwoofer. Optimale akoestiek is gecreëerd met diffusor front en diafragma akoestische panelen en Giga bass traps. We keken tijdens de test naar een van de afleveringen van de Netflix-serie, Blacklist, gevolgd door het luisteren naar muziek, de huidige hit van James Arthur Medicine, maar de vinylplaat mocht niet ontbreken tijdens de repetitie, we luisterden naar Béla Bartók’s Duke Bluebeard’s Castle . De SR7015 leverde in elk geval een fantastische productie.

Conclusie

De Marantz SR7015 heeft veel geavanceerdere functies en voordelen dan zijn voorganger, de SR7013. Enkele van de belangrijkste kenmerken van de receiver zijn een eersteklas 9-kanaals versterker, compatibiliteit met 3D-audioformaten, geavanceerde gamespecificaties, muziekgeluid, 8K high-definition multimedia-interfaceconnectiviteit met eARC, dubbele subwooferuitgangen en ingebouwde HEOS.

Geschreven door Robert Polgár

Similar Posts