Marshall Kilburn II Bluetooth-luidsprekerrecensie

Woordvoerder van Marshall Kilburn II

Het merk Marshall staat bekend om zijn gitaarversterkers en de buitenkant van de Kilburn II-luidspreker doet het meest denken aan een gitaarversterker. Ondanks de merknaam is deze Bluetooth-luidspreker vervaardigd door Zound Industries uit Zweden.

Rock voor altijd!

Marshallweiß

De luidspreker van 2,5 kg heeft een zwarte of grijze kunstleren behuizing, verzonken hoekklemmen, een luidsprekerrooster van zilvergaas (het was goud in eerdere Kilburn-modellen, het was een goed idee om het te vervangen door zilver) en een riem in gitaarstijl geeft een rotsachtige blik naar de spreker. Het witte Marshall-logo is behoorlijk opvallend, misschien een beetje overdreven opzichtig.

 

 

Boutons Kilburn II

Aan de bovenkant van de luidspreker bevinden zich in plaats van de gekoppelde en bronschakelaars 3 knoppen om het volume, de hoge tonen en de bassen te regelen, evenals het Bluetooth-verbindingspunt en de LED-indicator voor de batterijlading.

 

 

 

Marshall-K achterwand.

De 3,5 mm AUX-poort bevindt zich aan de achterkant van de luidspreker. Er is helemaal geen netwerkverbinding en ook geen spraakassistent of wifi-verbinding. Hij heeft een bluetooth 5.0 verbinding, dankzij de multi-host functie kun je gemakkelijk 2 bluetooth apparaten aansluiten en schakelen.

IPX 2-certificaat

De Marshall speaker is licht waterdicht, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor opspattende regen of beschadiging door vloeistof. Laat u echter niet in het zwembad vallen.

Extra lange levensduur

Marshallgrau

De batterijduur van de Kilburn is 20 uur. Het is niet mogelijk om het apparaat op te laden met een usb kabel, maar met een standaard kabel duurt het 2,5 uur om volledig op te laden, maar als iemand haast heeft kan een oplaadbeurt van ongeveer 15 minuten leiden tot 3 uur gebruik.

De versterkers

De speaker is voorzien van 2 “D” klasse versterkers, de tweeter wordt aangedreven door een 8 watt versterker en de subwoofer door een 20 watt versterker. Het frequentiebereik is 52 Hz – 20 kHz.

Luistertest

Kilburn-burgundy

We raden de Kilburn Bluetooth-luidspreker voornamelijk aan voor computers en mobiele telefoons vanwege de grootte en draagbaarheid. We hebben de luidspreker getest in een kamer die is omgebouwd tot een audiostudio van ongeveer 20 vierkante meter. De wanden van de thuisstudio zijn behandeld met geluidsabsorberende, geprinte elementen en diffusorfrontpanelen. De amateur-muzikant-eigenaar is een echte rockfan, dus bestelde hij de bedrukte absorberende panelen met prints van afbeeldingen met een gitaar en posters van rockbands.

Aangezien de Marshall-speaker een rock-design heeft meegekregen en de eigenaar ook van rockmuziek houdt, zijn we met deze stijl begonnen. We gebruikten de Spotify-muziekstreamingservice die beschikbaar is op onze mobiele telefoon. We waren de eersten die luisterden naar het nummer Numb van Linkin Park, een alternatief hardrockgenre. We ervaarden sterke en dynamische geluiden, de stereo-ervaring was perfect, maar het 360 graden-geluid bleek luidruchtig te zijn. De bassen waren intens, maar de laagste tonen waren al zwak. De hoge tonen waren scherp en schoon.

We gingen verder met Depeche Mode, we genoten van strakke, duidelijke bas terwijl we luisterden naar Enjoy the Silence, hoewel de laagste frequenties deze keer ook zwak waren. Zelfs op hoog volume bleef de helderheid van de geluiden behouden, maar het geluid was minder luchtig en ruimtelijk dan we hadden verwacht. Er waren ook tekortkomingen met de rijkdom aan details, die het duidelijkst naar voren kwamen in de instrumentale delen.

Samenvatting

Het Kilburn II Bluetooth-geluidssysteem viel meteen op door zijn rockachtige look. De lange batterijduur is ook opmerkelijk, net als de 2 “D” klasse versterkers. Door de versterkers vult het geluid de kamer, kunnen we genieten van een krachtig, helder geluid, met scherpe, mooie hoge tonen, strakke bassen. Helaas zijn de laagste bereiken zwak. Ook het luchtige en ruimtelijke geluid ontbreekt, net als het detail dat te wensen overlaat. Het stereo-effect is uitstekend, maar het 360 graden geluid is al luidruchtig. Aangezien dit apparaat in de eerste plaats een stereoluidspreker is, hoeft dit ook niet per se een probleem te zijn, hoewel er Bluetooth-luidsprekers zijn die een geweldig 360-graden geluid kunnen produceren. Zoals de Ultimate Ears Megaboom 3 speaker, en die is nog betaalbaarder. Helaas heeft Marshall ook geen wifi-verbinding, ook het relatief hoge gewicht en de prijs kan als een nadeel worden beschouwd. Het rockontwerp compenseert deze minpunten echter, hoewel niet iedereen deze stijl leuk vindt, is het voor hen de moeite waard om luidsprekers te kiezen met een meer verfijnde uitstraling.