MCINTOSH MA6700 Geïntegreerde versterkertest

We hebben de McIntosh Ma 6700-versterker getest in de bioscoopzaal van een van de mooi ingerichte appartementen van een modern condominium in het 3e district van Boedapest. De ruimte heeft voldoende akoestiek, zacht, fijn geweven, grijs Silent geluiddicht tapijt, akoestische gordijnen, geluidsabsorberende en diffuse panelen hebben met succes reflecties en staande golven geëlimineerd.

MCIntosh MA 6700 versterker

McIntosh MA6700

McIntosh in de Verenigde Staten, sinds 1949 erkend als fabrikant van audioproducten. Dit merk, dat terug te voeren is op een lange tijd, kenmerkt zich door betrouwbaarheid, premium kwaliteit en helder geluid. Qua uiterlijk heeft de MA6700 enige innovatie ondergaan ten opzichte van eerdere modellen. De gepolijste zwarte glasplaat heeft 12 laklagen meegekregen, de karakteristieke groene en blauwe lichten van het display maken duidelijk met welk merk we te maken hebben, terwijl het dot-matrix display het toestel een modernere uitstraling geeft. Deze hoogwaardige high-end versterker combineert een combinatie van DAC, voorversterker, eindversterkersysteem en phono-ingang. Het vermogen van het tweekanaals apparaat is 200 watt per kanaal, de frequentiebeweging is 10 Hz-100 kHz en het gewicht is 34,1 kg. De luidsprekerimpedantie is 2, 4 of 8 Ohm. De 11 ingangen van de voorversterker en de 3 digitale connectoren ondersteunen audiosignalen tot 32 bits / 192 kHz.

Achterplaat-Mcintosh-MA6700

Met 2 speciale phono-ingangen (MM, MC) is het ook mogelijk om naar vinylplaten te luisteren. McIntosh heeft ook USB-, coaxiale en optische uitgangen. Dankzij de Home Theater Pass Through-functie kan het naadloos worden geïntegreerd in thuistheatersystemen. Autoformer-uitgangstransformatoren zorgen ervoor dat luidsprekers ongeacht hun impedantie 200 watt aan vermogen ontvangen en verbeteren ook het geluid. Power Guard, dwz bescherming van de eindversterker, voorkomt oversturen. De High Drive hoofdtelefoonversterker optimaliseert het geluid voor alle hoofdtelefoons. De MA6700 is ook uit te breiden met een AM / FM radiotunermodule. Uiteraard is het ook mogelijk om de treble en bass te regelen. Op het eerste gezicht past de moderne afstandsbediening van Japanse makelij helemaal niet bij de klassiek ogende versterker, maar hij is eenvoudig en gemakkelijk te bedienen.

We hebben geluisterd

American Beauty filmposter

We zijn begonnen met het testen van het geluid van de versterker met filmpjes. We vlogen terug naar 1999, toen twee wereldberoemde films wereldwijd in de bioscopen te zien waren. De uitstekende Kevin Spacey en Mena Suvari speelden geweldig in de dramafilm American Beauty. De MA 6700-versterker bracht op natuurlijke, schone en luchtige wijze de soms dramatische, soms komische sfeer over. Het produceerde een echt, levensecht effect. De dialogen waren duidelijk. Pierce Brosnan blonk uit in de rol van Agent 007 in de James Bond-film uit 1999. De film The World is Not Enough is vol humor en actie, en de prestaties van de versterker laten deze keer niets te wensen over. We kregen een zeer gebalanceerd geluid, dynamische bassen en een ruimtelijk podiumbeeld. We sprongen 20 jaar vooruit en stopten de actiefilm Rambo 5 – Last Blood, uitgebracht in 2019, in de dvd-speler.

Sylvester Stallone is, net als McIntosh, een legendarische en niet langer een jonge acteur, maar op een manier die zijn oude dag verloochende, vocht hij in deze bioscoop tegen de wrede criminelen van de Mexicaanse man en het drugskartel. Over de versterker konden we ook in dit geval ook niet klagen, de intense bas drong door tot ons lef, de opwinding werd gehandhaafd door het uitstekende geluid.

Vivaldi

Het eerste element van het luisteren naar muziek was het fantastische werk van Antonio Vivaldi, Storm. Omdat de versterker ook was uitgerust met een phono-ingang, hebben we geluisterd naar het prachtige werk op een vinylplaat. We hadden echt een indrukwekkende ervaring, de instrumenten klonken afzonderlijk, elke frequentie klonk vlekkeloos. De Mannheim Philharmonic voerde vervolgens de muziek uit voor de klassieke film The Godfather. We kunnen alleen maar positief reageren op de MA6700, ik voelde me zo realistisch dat het soms leek alsof de band vlak voor ons stond, de geluiden kwamen met volledige helderheid en onberispelijke dynamiek op ons af. Ook dit jaar hebben we met behulp van de versterker een nieuwe hit geslagen. Mamacita, het huidige nummer van de Black Eyed Peas-band. De McIntosh-versterker heeft ook met succes de moderne muziekwereld doorstaan, met rijke details, veeleisend geluid en duidelijk diepe geluiden.

Is het de moeite waard om een ​​McIntosh-versterker te kopen?

Naar onze mening wel! Het Amerikaanse bedrijf blijft goede kwaliteit en verfijnd geluid waarderen. Dit blijkt ook uit dit model. De hoge en lage tonen kunnen nauwkeurig worden afgesteld en nauwkeurig worden afgesteld, en de ontwikkelaars hebben de versterker ook uitgerust met High Drive, met aandacht voor de kleinste details, die het geluid van deze hoofdtelefoon optimaliseert. Als kritiek zouden we willen vermelden dat het apparaat helaas niet in staat is tot digitale opschaling, wat velen misschien missen. Anders dan dat, is het de prijs van de MA6700 waard. We beoordelen het 4,5 van de 5 punten.

Similar Posts