McIntosh MC462 stereo eindversterker review

MCINTOSH-MC462 versterker

In ons laatste artikel schrijven we over het testen van de McIntosh MC462 eindversterker. McIntosh is vandaag niet begonnen met het ontwerpen en produceren van audioapparatuur, ze werken er al sinds 1949 aan om hun producten aantrekkelijk te maken voor alle hifi-liefhebbers.

Laten we de McIntosh-eindversterker eens nader bekijken

De MC462 eindversterker heeft 2 kanalen en het uitgangsvermogen is 450 Watt bij 2,4 of 8 Ohm. Autoformer-technologie zorgt voor een stabiele werking en 450 watt vermogen per kanaal. In vergelijking met zijn voorganger zijn de prestaties niet veranderd, maar is de filtercapaciteit met 50% vergroot, wat resulteert in een nauwkeuriger en helderder basbereik. Rode LED-lampjes geven automatische stand-by aan. Als de versterker gedurende 30 minuten geen signaal detecteert, schakelt hij over naar de automatische stand-bymodus, wat een energiebesparende en milieuvriendelijke functie is. De versterker kan zelfs de meest complexe luidsprekers aan.

Veelzijdige bescherming en veel functies

Achterversterker MCINTOSH-MC462

Als bodyguard beschermt de Power Guard-functie de speakers tegen vervorming. Sentry Monitor beschermt de eindversterker tegen overbelasting en kortsluiting. Quad Balanced dooft ruis. Met Power Control-ingangen en -uitgangen kunt u meerdere McIntosh-apparaten tegelijkertijd bedienen. Massief Chinch vergulde luidsprekeraansluitingen zijn ook geschikt voor een banaanstekker, vork en directe kabel.

Aantrekkelijk, strak ontwerp

Het toestel kenmerkt zich door een modern, minimalistisch design. De behuizing is gemaakt van RVS, het glas in lood frontpaneel is voorzien van LED achtergrondverlichting, een groen verlicht logo, aluminium handgrepen, 2 bedieningsknoppen en powermeters met blauwe achtergrondverlichting. Achter het frontpaneel bevinden zich de 2 Autoformer en de nettransformator. De halfgeleiders zijn rechtstreeks verbonden met het grote koellichaam, waardoor warmtegeleiding zeer efficiënt is. De eindversterker is voorzien van symmetrische en asymmetrische in- en uitgangen. Het apparaat staat op 4 rubberen voetjes. Het gewicht van de eindtrap is vrij zwaar, 52,3 kg. Het is de moeite waard om een ​​beetje te versterken in de sportschool om dit zware apparaat te weerstaan.

“AB” klasse versterker

Het combineert de voordelen van de “A” en “B” -klassen, d.w.z. het niveau van vervorming blijft laag met een goede efficiëntie.

Laat het feest beginnen!
MCINTOSH-MC462-front

Gevolgd door de beslissende luistertest, die plaatsvond in een oud, stenen condominium. De eigenaar wilde zijn nieuwste lid, de McIntosh MC462-eindversterker, testen om zijn thuistheatersysteem uit te breiden, dus nodigde hij ons uit bij hem thuis. B&W Diamond 802 wordt geassocieerd met de versterker. De ruimte is akoestisch bijna helemaal ideaal, we hadden zoveel observaties na de akoestische meting dat er iets meer diffusors op de muren hadden kunnen worden geplaatst.

Op verzoek van onze klant zijn we begonnen met het testen met de uitvoering van 3 tenoren. De namen Luciano Pavarotti, Jose Carreras en Placido Domingo staan ​​garant voor prachtige aria’s. De O Sole Mio kwam naar voren en we dachten al aan de zonnige landschappen van Italië. Elk van de nummers uitgevoerd door de 3 geweldige zangers klonk perfect, helder en dynamisch. We hoorden geen ruis of vervorming, zelfs niet toen we het volume aanpasten.

We luisterden daarna naar een van de mooiste aria’s in Puccini’s opera The Madame Butterfly. De Grand Aria werd gezongen door Maria Callas, natuurlijk fantastisch en onovertroffen. De versterker schaamde zich niet, elk bereik klonk mooi, duidelijk, we kregen een levendig, duidelijk geluidsbeeld. De onbegrensde dynamiek was nog steeds verbazingwekkend.

In 2018 ging de musical Mamma Mia-Here we go again, geschreven voor de hits van de band ABBA, naar de bioscopen. De MC462 was geweldig en we konden genieten van extreem gedetailleerde, ruimtelijke, volle en realistische geluiden. De bas was intens, het geluid bleek contrasterend, authentiek te zijn. Het apparaat leverde nauwkeurige en vervormingsvrije prestaties.

Samenvatting

Toen we leerden over de McIntosh MC462-eindversterker, waren we niet teleurgesteld over de mogelijkheden van het audioapparaat. Eerlijk gezegd waren we niet erg verrast omdat we eerder het andere product van de fabrikant hadden getest, dus we hadden al een idee van de verwachte kwaliteit. De onbeperkte dynamiek is gewoonweg verbluffend en verbluffend. Er is geen fout gevonden in het geluid. Het geluidsbeeld was helder, gedetailleerd en ruimtelijk. Dit type is de meest gespierde versterker van McIntosh. Als negatief punt noemen we het nogal omvangrijke formaat en de hoge prijs. Vanwege zijn respectabele gewicht en grootte, moet hij bij voorkeur niet op een lichte, Scandinavische plank worden geplaatst.

Similar Posts