Monitor Audio Silver 200 AV12 speaker review

silver_200-speaker-serie-nera

Monitor Audio is een Brits audiobedrijf dat al meer dan 40 jaar luidsprekers maakt die kunnen worden geïntegreerd in stereo- en meerkanaalssystemen, van instapniveau tot hoogwaardige, hoogwaardige producten. De Silver 200 AV12 2,5-weg basreflex vloerstaande luidspreker, de zesde generatie van de Monitor Audio Silver-serie, is met ca. 20 kg.

Kenmerken

monitor_audio_silver_200-AV12-luidsprekers-kleur-walnoot

Het aanbevolen versterkervermogen is 60 tot 150 watt, de frequentieoverdracht ligt tussen 38 en 35.000 Hz en een vergulde tweeter en C-CAM subwoofer / midrange zorgen voor indrukwekkend geluid. Keramisch gecoate aluminium-magnesium (C-CAM) aandrijfmotoren, edele metalen verdampte hoge radiatoren en speciale luchtstroomreflexpoorten zijn op maat ontworpen door Monitor Audio en richten zich op kwaliteitsgeluid. Voor het exterieur worden elegantie en minimalistische stijl gecombineerd met het karakteristieke compacte formaat. De ingenieurs van het bedrijf hebben eraan gewerkt om de luidsprekers zo af te stemmen dat er geen significant verschil in prestaties is, ongeacht hun situatie.

De verschillende afstemming van de subwoofers in de twee afzonderlijke akoestische kamers van de luidsprekerbehuizing en de optimale verdeling van de crossover-frequenties garanderen een efficiënte werking, zelfs in de lagere frequentiebereiken. Doordat alleen middenfrequenties de tonen van de tweeter kruisen, blijft het geluidsbeeld in alle situaties accuraat. De luidspreker levert de prestaties van driewegsystemen en levert, ondanks zijn kleine behuizing, een hoge efficiëntie en een uitgebreid laagfrequent geluid.

Drives met robuuste magnetische systemen zijn geschikt voor een breed scala aan basuitbreidingen. De Silver 200 levert ook uitstekende prestaties wanneer deze dicht bij een muur wordt geplaatst. De luidspreker kan ook worden gebruikt met The Cinema Designer-software die speciaal is ontworpen voor thuisbioscopen.
In het geval van de Silver 200 wordt het beste geluid verkregen wanneer ca. plaats 50 cm.

Het bedrijf gebruikte ook een precisie-laserscanner om de luidsprekerboxen te maken om resonanties te minimaliseren, en de interne verstijvers zorgen voor lage trillingen en stijfheid van het apparaat.

Het stralende goud is gemaakt van geanodiseerd, met keramiek gecoat aluminium, magnesiumlegering. De 25 mm tweeter is geüpgraded voor schonere, vloeiendere en vervormingsvrije hoge frequenties en er is een rooster voor geplaatst ter bescherming. Het DCF-schakelmechanisme tussen de geluidsspoel en de kegel is ontworpen om vervorming te verminderen en een helderder geluid te bereiken. De subwoofer is gemaakt van stevig, keramisch gecoat aluminium-magnesium met een diameter van 133 mm.

De leden van de Silver 200-serie hebben ook een paar reflexconnectoren aan de achterkant die de luchtstroom versnellen en turbulentie verminderen – waardoor lucht efficiënter en sneller wordt verplaatst, wat resulteert in een sterker basgeluid. Dankzij hun semi-zeshoekige ontwerp is hun plaatsing ook geen probleem. Ze produceren een uitgebreide geluidsruimte. Dubbele bekabeling is ook mogelijk.

Kracht en moderne technologie

Aangedreven door een 500 W Klasse D-versterker en een grote zwarte 75 mm audiospoel, zegt Monitor Audio dat het meer energiebeheer en minder vervorming biedt. De minimale frequentierespons is 20 Hz, de maximale frequentierespons is 120 Hz, het RMS-uitgangsvermogen is 500 watt, DSP werkt met digitale signaalverwerking. Het heeft ook een USB-aansluiting.

Het biedt ook drie EQ-instellingen, evenals een op de bovenkant gemonteerd bedieningspaneel waarmee het laagfrequente volume eenvoudig kan worden aangepast zonder dat het elke keer via de versterker hoeft te worden aangepast. Monitor Audio biedt de Silver 200 aan in vijf kleuren: zwart eiken, walnoot, roest hazelnoot, natuurlijk eiken en satijnwit, zodat iedereen een luidspreker kan vinden die bij zijn smaak past.

Monitor Audio Silver 200 AV12-test

silver_200av12-eiken kleur

We hebben het luidsprekerspaar geprobeerd in een middelgrote woonkamer. De akoestiek van de kamer was redelijk goed, maar het plafond zou nog steeds een paar diffusorfrontpanelen nodig hebben om het geluid echt perfect te maken.

Zilveren AV12-luidsprekers zijn getest met een Anthem-versterker. We hebben de speakers eerst getest op muzikaal geluid. We luisterden naar het duet Body & Soul van Tony Bennett en Amy Winehouse. De dynamiek had beter gekund en de hoge frequenties klonken niet met de verwachte helderheid. Nauwkeurigheid en detail waren daarentegen prima.

We wilden de spreker ook uitproberen tijdens het kijken naar een film. We keken naar de fantasiefilm, de Monster Hunter. We ervoeren duidelijke, sterke, dreunende bassen, nauwkeurig en gedetailleerd geluid en een uitstekend surroundeffect.

Conclusie

Zeer nauwkeurig en gedetailleerd geluid kenmerkt de Monitor Audio-luidspreker. Het is ook een goede keuze om naar muziek te luisteren en films te kijken. De bas klonk luid en duidelijk, ook de surround sound was ideaal. Tijdens onze luistertest hebben we enkele tekortkomingen in dynamiek en hoge tonen ontdekt. Het exterieurontwerp van de luidspreker is modern, strak en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Door zijn grootte kan hij in kleinere ruimtes worden geplaatst, zelfs dicht bij de muur, de geluidskwaliteit gaat niet achteruit. Bij de productie werden hoogwaardige componenten gebruikt en werden de modernste technologieën gebruikt. We raden het ook aan voor kleinere en middelgrote kamers en thuisbioscoopkamers.
Bij het kiezen van een luidspreker moet u bedenken hoeveel ruimte er beschikbaar is, voor welk doel u deze wilt gebruiken en welke akoestische kenmerken de kamer heeft. Als we ons niet bezighouden met akoestiek, kunnen zelfs de beste audio- en hifi-apparaten geen maximale prestaties leveren.

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts