We hebben de Neumann KH 120 actieve studiomonitor getest!

De Neumann KH 120 A is een actieve studiomonitor die we door zijn compacte formaat gemakkelijk in de meeste studio’s kunnen plaatsen.
Het belangrijkste voordeel van dit product is de nauwkeurige geluidsweergave waar Neumann terecht trots op is. Als je kwalitatieve studiomonitors wilt die een rijk geluid leveren, dan is de KH 120 A een van de beste keuzes. Niet alle studiomonitoren zijn hetzelfde; met de KH 120 A hoor je het geluid zoals jij het nodig hebt.

Het merk Neumann

Het bedrijf Neumann werd in 1928 opgericht door Georg Neumann. De klanten kennen het het beste als fabrikant van hoogwaardige microfoons. In 2019 lanceerden ze hun eerste hoofdtelefoon – de Neumann NDH 20.

Ze maken al hun producten met kwaliteit en precisie. Veel andere audiobedrijven zijn overgestapt op het automatiseren van belangrijke onderdelen van hun productieprocessen. Neumann blijft vertrouwen op vakmanschap en strenge tests van hun producten om een ​​perfecte kwaliteit te garanderen.

Neumann KH 120 – Specificatie

  • Type: Actief
  • Voedingsconfiguratie: Bi-amp
  • Frequentiebereik: 52Hz tot 21kHz, ± 3 dB
  • Crossover-frequentie: 2kHz, 24dB / okt
  • LF-aandrijving: 5,25-inch composiet sandwichconus (50 W, 80 W tip)
  • HF-drive: 1″ dome-tweeter van titaniumstof (50W, 80W-tip)
  • Totaal vermogen: 100 W (180 W piek)
  • Maximaal geluidsdrukniveau (SPL): 111,1 dB
  • Afmetingen: 277 x 182 x 220 mm
  • Gewicht: 6,4 kg

Functies

Na jarenlang de geluidsopname met microfoons te perfectioneren, is Neumann de uitdaging aangegaan om een ​​luidsprekermonitor te creëren die geluid zo nauwkeurig mogelijk weergeeft.

De Neumann KH 120 is een model van nauwkeurige Duitse geluidstechnologie. Het bedrijf heeft aandacht besteed aan elk klein detail tijdens de productie, alles heeft een functie, ze hebben een goed doordachte en nauwkeurig ontworpen monitor gelanceerd.
Ondanks zijn compacte formaat is de Neumann’s KH 120 in staat tot verbluffend geluid, wat ons tijdens de eerste repetities werd getoond.

Ook kunnen we de Neumann KH 120 A gebruiken als subwoofer of achterspeaker in meerkanaalssystemen. Het luidsprekersysteem maakt gebruik van de nieuwste elektronische en akoestische simulatie- en meettechnologieën. De actieve studiomonitor biedt een lage vervorming maar een hoge frequentieweergave.

Bi-amped tweewegmonitor

De KH 120 is een tweewegsysteem met een 5,25-inch composiet sandwichconus en een 1-inch titanium dome-tweeter die magnetisch is afgeschermd. De luidspreker bevat ook twee thermisch afgeschermde 80 W klasse AB-versterkers. Dit zorgt voor stabiliteit en een zelfverzekerd geluid en minimaliseert het risico op oververhitting.

Hoewel het “slechts” twee versterkers heeft, is het geluid extreem helder en duidelijk – misschien zelfs beter dan sommige systemen met drie versterkers.
De speakerbehuizing is vrij van resonanties door het robuuste aluminium design. Een zeer sterke metalen grille beschermt zowel de subwoofer als de tweeter.

Wiskundig gemodelleerde dispersie (MMD) golfgeleider

Neumann rustte de KH 120 uit met een golfgeleider met een wiskundig gemodelleerde dispersie. Op deze manier zorgen de luidsprekers voor een nauwkeurigere geluidsverdeling, zowel horizontaal als verticaal, en in verschillende kamers met verschillende akoestische omstandigheden.

Het geluidsbereik dat horizontaal wordt uitgestraald is breder, zodat u meer ruimte kunt verplaatsen in de nabije luisterpositie zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit. Verticaal geluid is echter smaller, waardoor reflecties die de geluidskwaliteit verslechteren, zoals van een tafel, muziekinstrument of andere object. Om deze reden is het uitermate belangrijk dat de speakers op de juiste hoogte worden geplaatst.

De verschillende akoestische eigenschappen van de kamers hebben grote invloed op het geluid. Daarom mag ook de akoestische behandeling van interieurs niet worden verwaarloosd! Daarnaast is de studio-akoestiek nog belangrijker in een studio.
Perfecte geluidsopnames of andere musicals bereik je alleen onder ideale akoestische omstandigheden. We adviseren om diepe geluidsabsorberende membranen op de wanden te plaatsen, evenals diffusorfrontpanelen, en als de studio veel glasoppervlakken heeft, raden we aan om dikke, dichte akoestische gordijnen voor de ramen te plaatsen.

Dankzij het brede frequentiebereik kan de KH 120 zeer lage niveaus bereiken – precies 52 Hz. Om deze reden is het onwaarschijnlijk dat je voor lage tonen een aparte subwoofer nodig hebt.
Bij het plaatsen van de speakers is natuurlijk de grootte van de ruimte van belang. Over het algemeen geldt: hoe groter de studio, hoe groter de kans dat we een subwoofer nodig zullen hebben voor de KH 120s.

Geluid

De KH 120 is een van de eerlijkst klinkende speakermonitoren in deze prijsklasse. Het levert een zeer zuivere en realistische output dankzij de vlakke frequentietransmissie en de verbluffende basrespons.
Het heeft een zeer luid volume, dus maak je geen zorgen over het formaat, je zult niet teleurstellen als je de KH 120 kiest voor je middelgrote of kleine studio.
Grotere studio’s kunnen echter een aparte subwoofer nodig hebben!

De KH 120 levert een uitstekend en intens basgeluid. Afhankelijk van de grootte van de studio kan het echter nodig zijn om een ​​subwoofer aan het systeem toe te voegen.
Vanwege het volledig eerlijke geluid kunnen we fouten vinden in ons vorige studiowerk en mixen, die we moeten corrigeren.

Vonnis

Deze speaker is een van de meest populaire monitoren in thuisstudio’s. Het geluid is nauwkeurig, helder en realistisch.
Ondanks zijn formaat presteert deze luidspreker goed in de verre diepten van het spectrum. Het doet dit allemaal moeiteloos, zelfs bij hogere volumes. Voor een grotere studio is het de moeite waard om te proberen de bas te laten klinken, en als we niet tevreden zijn, zullen we waarschijnlijk ook een extra subwoofer nodig hebben.
Al met al is de Neumann KH 120 A Active Studio Monitor een product dat we duidelijk aanbevelen voor de beste en meest eerlijke geluidsweergave.

Geschreven door Robert Polgár

Similar Posts