Onkyo TX-SR393 versterker review

Amplificateur Onkyo TX-SR393

Het Japanse bedrijf Onkyo werd in 1946 opgericht door Osaka Denki Onkyo. De Onkyo TX-SR393-versterker, gelanceerd in 2019, is een instapmodel, goedkopere prijsklasse.

Laten we eens kijken wat de belangrijkste kenmerken zijn!

Onkyo TX-SR393 voorpaneel

De mooie geborstelde, stijve zwarte aluminium interface van het kleine -8,2 kg audioapparaat heeft ons overtuigd. Aan de onderkant bevindt zich een microfoonconnector, concaafvormige stroom- en volumeregelaars, 3 equalizers voor hoge en lage tonen, AccuEQ-meetmicrofooningang en muziekoptimalisatieknop. Op de achterkant is er Bluetooth, 4 HDMI-ingangen, 1 HDMI-uitgang (ARC), USB-ingang, 5 audio-ingangen, 1 digitaal optisch en coaxiaal, 2 voor Zone B, en parallelle subwooferuitgang. Luidsprekerkolommen voor de 2 voorluidsprekers en veerklemmen voor de midden- en achterluidsprekers bevinden zich ook op het achterpaneel. Helaas zijn deze veerklemmen niet erg stabiel, ze verliezen gemakkelijk het contact. Door het kleine formaat van de versterker is hij gemakkelijk te verplaatsen, maar er moet op worden gelet dat hij wordt geplaatst, aangezien voor een goede koeling moet worden gezorgd. De 5.2-kanaals AVR belooft 155 watt vermogen per kanaal, maar in werkelijkheid is dit alleen beschikbaar op 6 Ohm, met 10% totale vervorming.

Onkyo-TX-SR393 achterpaneel

Een apart analoog versterkersysteem voor hoge stromen met een 4 Ohm-aandrijving. Het kan ook Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, HDCP 2.2, 4K / 60p-video converteren. DSD is niet beschikbaar via USB, alleen via HDMI. Het heeft AM / FM-antennes en een kalibratiemicrofoon. Het is ook uitgerust met Vocal Enhancer, Advanced Music Optimizer, subwoofer EQ-functies. De afstandsbediening is vrij goedkoop, wekt de indruk van plastic, maar is eenvoudig in gebruik. Dat is vrijwel alles wat het waard is om over de functies van Onkyo te vermelden.

Banzai!

Telecomando Onkyo TX-SR393

Helaas moeten we ook de tekortkomingen vermelden. Ik mis echt de ingebouwde Chromecast, Wi-Fi, Ethernet-connectiviteit, geen Phono-ingang en geen internetradio, Spotify, Deezer, Amazon Alexa… etc. beschikbaar. In deze prijsklasse, onder de instapversterkers, kunnen deze tekortkomingen nog steeds worden verontschuldigd. Het menusysteem dat verschijnt na de inbedrijfstelling is behoorlijk verouderd, maar is eenvoudig in te stellen. Noch Audyssey Dynamic EQ noch Volume, in plaats daarvan helpt Onkyo’s AccuEQ kamercorrectiesysteem u bij het aanpassen. De AccuEQ kan in ongeveer 5 minuten worden aangepast, dus er was geen probleem met de snelheid, maar het zette de luidspreker-crossovers een beetje laag.

We zijn begonnen met testen met een film uit 2019. Briljante acteurslegende Robert De Niro speelt de hoofdrol in het spannende verhaal “The Irishman”. Als de versterker al Japans is, hebben we deze gekoppeld aan een paar luidsprekers van het Japanse merk, de Yamaha HS5-monitoren. We hebben het apparaat getest in een bioscoopzaal in de kelder van een condominium in Boedapest. De akoestische reparatie is al gestart door de eigenaar, maar er is nog ruimte voor verbetering op dit gebied. Het plaatsen van diffusorpanelen is absoluut noodzakelijk voor een optimale akoestiek. De versterker produceerde een verrassend goed geluid. De bassen waren ook op hun plaats en klonken hard genoeg. We ervaarden een gedetailleerd, ruimtelijk podiumbeeld. Het was een aangename verrassing voor zo’n klein en minder geavanceerd apparaat.

In 2001 was de Amerikaanse oorlogsromantische film Pearl Harbor, die we in Blu-Ray-kwaliteit keken, een groot succes. De Onkyo TX-SR393-versterker presteerde ook deze keer goed, we hadden zuivere, vrij intense diepten. De realistische ervaring werd verder versterkt door het audioapparaat en het leek alsof de straaljagers boven ons hoofd zigzagden.

In het voordeel van de kinderen van de eigenaar kozen we voor Frozen 2 geanimeerde familiefilm. De versterker reproduceerde ook de geluiden van soundtracks en liedjes duidelijk en gelijkmatig. Natuurlijk hebben we een beter en perfecter geluid gehad bij het testen van andere versterkers (Anthem, Denon), maar laten we niet vergeten dat Onkyo veel goedkoper is dan middenklasse versterkers. De dialogen waren begrijpelijk, de melodieën, muziekinserts en geluidseffecten waren dynamisch en evenwichtig.

samengevat

De Onkyo TX-SR393 instapversterker kwam als een echt aangename verrassing, ondanks het feit dat hij veel van de functies verwaarloosde die als bijna basiskenmerken van de duurdere versterkers kunnen worden beschouwd. Als je niet wordt afgeschrikt door puritanisme en minimalistische uitrusting, kies dan gerust voor dit apparaat. De ringkerntransformator zou goed van pas zijn gekomen, en koeling moet worden overwogen bij het plaatsen van de versterker. Het kamercorrectiesysteem is snel op te zetten, maar de instellingen zijn in eerste instantie niet perfect. Het geluid is daarentegen vrij correct, de bassen klonken ook intens, we kregen een gedetailleerd, breed podiumbeeld. Onder de instapversterkers is de Onkyo een geweldig en uitstekend model, en de prijs is betaalbaar.

Similar Posts