Panasonic DP-UB9000 Blu-Ray Player recensie

De Panasonic Blu-ray-speler kan in een hoge prijsklasse onder vergelijkbare producten worden ingedeeld, maar als we het eenmaal hebben geprobeerd, kunnen we met zekerheid zeggen dat als we het over een Blu-ray-speler hebben, dit model het echte kan zijn!

Laten we dat van dichterbij bekijken!

Panasonic-dp-ub9000-Blu-Ray-speler-2.

De voorkant en zijkanten van de speler zijn gemaakt van dik aluminium, puriteins, eenvoudig van uiterlijk. De achterkant heeft veel uitgangen, 7.1-uitgangen, optische, coaxiale en HDMI-uitgangen voor integratie met thuistheatersystemen en speciale stereo RCA- en XLR-aansluitingen voor audiosystemen.

achterplaat dp-ub9000

Er is ook een aparte HDMI-aansluiting die in het menusysteem kan worden geselecteerd en die als een aparte audio-uitgang functioneert. 2 USB 3.0-poorten zijn te vinden op het voorpaneel en een Ethernet-verbinding op het achterpaneel en een wifi-verbinding zijn ook beschikbaar op het apparaat. De diskdrive is vervaardigd met een tweelaags chassis, bevestigd aan de dikke stalen plaat om trillingen te verminderen.

Extra functie

panasonic-ub9000-binnen

Het audiocircuit heeft zijn eigen speciale voeding gekregen om de geluidskwaliteit te maximaliseren en het best mogelijke geluid naar voren te brengen. De analoge uitgangen zijn ook voorzien van een speciaal circuit voor die speler. De HCX- of Hollywood Cinema Experience-beeldverwerkingsengine garandeert levendige, perfecte beelden.

HR Optimizer verbetert de toonkaart van het HDR-beeld, houdt rekening met de helderheidsgrenzen van het scherm en past het beeld aan om de speler een zo gedetailleerd mogelijk beeld te geven, vooral voor witte en lichte details. De speler herkent ook Dolby Vision-films en omzeilt de HR Optimiser-functie.

Het heeft ook WAV-, FLAC-, AIFF-, ADC-functies en werkt met een 32-bit / 768 kHz DAC-chip en weegt 7,8 kg. Ondersteunt ook Dolby True HD, Dolby Atmos, DTS-HD Master Audio en DTS: X

Streamen is ook mogelijk, dus bijvoorbeeld Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Netflix zijn ook op het toestel geïnstalleerd.

Afstandsbediening DP-UB9000

De afstandsbediening heeft achtergrondverlichting met dikke en aanraakgevoelige knoppen. Er zijn 6 instelmogelijkheden in het menu, wat op zijn beurt behoorlijk ingewikkeld is en sommige instellingen niet nodig zijn. (Het is bijvoorbeeld niet nodig om Dolby Vision- en HDR10 + -ondersteuning in het menu in of uit te schakelen als u de speler automatisch kunt inschakelen.) Er is geen ondersteuning voor dvd-audio en sacd. De functie voor beeldverbetering levert indrukwekkende prestaties, hoewel de Pioneer UPD LX500-speler in een categorie met vergelijkbare functies werkt met een haarbreedte van nog perfectere beeldverbetering.

Zijn Blu-ray-spelers niet verouderd?

Het is waar dat internet- en streamingproviders tegenwoordig de dominantie van serie- en filmfans hebben overgenomen, maar de tijd voor Blu-ray-spelers is nog lang niet voorbij. Tegenwoordig zijn natuurlijk alleen Blu-ray-spelers die extra features hebben en aangepast zijn aan de moderne technologie wat waard. Omdat de nieuwe typen dvd’s niet compatibel zijn met de oude typen Blu-ray-spelers, hebben de fabrikanten de dvd-spelers geüpgraded en ook enkele toepassingen voor online streamingdiensten laten draaien.

Een film van Blu-ray-kwaliteit kan een veel mooier, duidelijker beeld met een hogere resolutie produceren op een moderne speler van goede kwaliteit dan online streamingproviders. Ze verkopen ook zeer goedkope categorieën spelers, bij het kopen moeten we overwegen of we een projector of 4K-tv hebben, of hoeveel we de speler zullen gebruiken, want als we er maar één of twee keer een film op kijken, is het niet nodig om investeer in een duurder stuk. Aan de andere kant is het tegen Blu-ray-spelers dat het filmaanbod van Netflix en andere streamingproviders vele malen groter is dan het aantal dvd’s dat kan worden gekocht. Als je aan de andere kant een echte 3D, realistische en echte filmische ervaring wilt, kantelen de weegschalen duidelijk naar Blu-ray-spelers, aangezien een aanbieder van online streamingdiensten nooit hetzelfde beeld en geluid zal kunnen uitzenden als een Blu-ray-speler. -straal. -ray speler.

Test

We hebben de Panasonic-speler getest in een middelgrote filmkamer. In 2018 was het historische filmdrama Mary Queen of Scots in de bioscopen te zien en begonnen we onze repetitie voor de speler. We hebben zeer mooie, heldere beelden, nauwkeurige en dynamische productie ervaren. Dit werd gevolgd door de oorlogsfilm Free State of Jones uit 2016, met Matthew McConaughey in de hoofdrol. Panasonic zorgde voor een levendige, heldere beeldkwaliteit, we ervaarden een uitstekende kleurbalans en de speler presteerde redelijk goed qua geluid.

De akoestiek van de thuisbioscoop was voldoende, geluidsabsorberende en diffusor-elementen aan de wanden en het plafond, en geluidsabsorberende gordijnen voor het raam zorgen voor de ideale geluidskwaliteit.

We waren echter niet helemaal tevreden met zijn muziek want er is een Blu-ray speler die op dit vlak beter presteert dan de Pioneer UDP LX500 Blu-ray speler, Panasonic loopt wat achter op de concurrentie qua accuratesse, ritme en dynamiek, maar qua beeldresolutie, prestatie en geluid heeft de Panasonic DP-UB9000 een betere helderheid.

Keu

Het tijdperk van Blu-ray-spelers is nog niet voorbij, getuige de opgewaardeerde Panasonic Blu-ray-speler met moderne technologie. Ontwerpers en fabrikanten vorderen met de leeftijd, daarom zijn moderne Blu-ray-spelers uitgerust met extra functies zoals toegang tot online streamingdiensten. De beeldresolutie van Panasonic is verbluffend en produceert zeer mooie, uitgebalanceerde kleuren, helder en scherp geluid en zeer goede prestaties. Sommige van zijn concurrenten blijven iets achter wat betreft nauwkeurigheid en dynamiek, waarbij ondersteuning voor dvd-audio en SACD ontbreekt. Er is ook een betere muziekspeler dan Panasonic. De menu-opties zijn ingewikkeld en gemakkelijk te verwarren, en sommige menu-opties zijn zelfs helemaal niet nodig.

Voor degenen die aandringen op een echte filmische ervaring en perfecte beeldkwaliteit, is het de moeite waard om de vrij dure Blu-ray-speler van Panasonic te kiezen.

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts