We hebben de Pioneer AVR VSX 934 Home Cinema-versterker getest!

Pioneer vsx 934 versterker

Een paar dagen geleden hebben we op verzoek van een van onze klanten opnieuw een home theater versterker getest. Het ruime huis in mediterrane stijl met tuin heeft een zeer grote bioscoopzaal. Tegenover de comfortabele, verstelbare fauteuils met armleuningen, bevonden we ons voor een indrukwekkend scherm met een diameter. Dit keer hebben we de Pioneer AVR VSX 934 home theater versterker getest. De akoestiek van de kamer is bijna onberispelijk, hoewel er nog een paar diffusors nodig zijn voor het ideale geluid. (dit staat sowieso al in de plannen van de eigenaar) Geluidsabsorberende panelen en gordijnen zijn al door de eigenaar geplaatst, maar er is nog ruimte voor verbetering van het geluid door reflecties.

Leer dit geweldige mid-range apparaat beter kennen!

De esthetische, moderne uitstraling sprak ons ​​meteen aan. Verkrijgbaar in zwart en zilver. Het display is goed leesbaar met 2 grote knoppen op het kunststof frontpaneel. Voor de Pioneer VSX 934 wordt 3D-surroundgeluid bereikt met Dolby Atmos Height Virtualizer en DTS Virtual: X-technologie. Het 160 Watt (6 Ohm) audioapparaat per kanaal heeft onder andere 6 HDMI- en 2 HDMI-uitgangen, evenals Phono-ingangen voor het afspelen van digitale en vinylplaten. De zevenkanaals versterker is in het voordeel van filmfans met 5.1.2-instellingen, ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS: X en kan ook ongecomprimeerde high-definition Dolby True HD, DTS HD Master Audio, DTS: X en meerkanaals Dolby Digital aan. Plus. HDMI aansluitingen kunnen ook 4K content aan en dankzij Apple Airplay 2 creëer je je eigen multiroom systeem van Apple devices.

Met een draadloze speaker is het mogelijk om op beide speakers tegelijk muziek af te spelen. Met DTS Play-Fi bedien je meerdere kamers. Natuurlijk zijn ook streamingdiensten niet vergeten (Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music), en ook de ingebouwde Bluetooth, Wifi, LAN-interface en internetradio dragen bij aan de talloze functies van de versterker. De iControlAv-app is gratis te downloaden, zodat u uw iPhone of iPod Touch als afstandsbediening kunt gebruiken. Met het MCACC-kalibratiesysteem kan het apparaat worden aangepast aan de akoestiek van een bepaalde ruimte. Het is ook uitgerust met 4 analoge audio-ingangen en coaxiale en optische digitale audio-ingangen.

De test

Poster over Guns-N-Roses

We luisterden eerst naar een concertopname van het nummer “Sweet Child O’ Mine “van de legendarische Guns N’ Roses-band. Samen met luidsprekers van hoge kwaliteit en plafondluidsprekers presteerde de versterker uitstekend. Het geluid was vol leven, helder en precies, elk klein detail en finesse was hoorbaar. Toen de onovertroffen Slash tegen de gitaarsnaren sloeg, konden we bijna het ritme in ons lef voelen. De concertatmosfeer was volkomen boeiend, we waanden ons in de rijen van het razende publiek. De bas was stevig, krachtig. De PHONO-ingang voldoet aan de behoeften van fans van vinylplaten. Er is een onmiskenbaar uniek, nostalgisch gevoel van leven dat je opvalt als er oude platen uitkomen. Maar dit betekent niet dat de technologie uit het verleden niet kan voldoen aan de moderne instrumenten van de 21ste eeuw. Tijdens het luisteren naar Mozarts Toverfluit kwam het verhaal bijna tot leven. Bij het geluid van de aria van de Nachtkoningin waren woede en een verlangen naar wraak voelbaar. We hebben ongelooflijk levendige en heldere, nauwkeurige geluiden en zang ervaren. Elk instrument in de band was herkenbaar. We hebben gewoon niets gevonden om over te klagen tijdens het afspelen van de vinylplaat.

Omdat het echter gewoon een thuisbioscoopversterker is, konden we ook de bioscoop niet missen. We dachten dat we misschien een film wilden testen die rijk is aan actiescènes en speciale effecten.

Affiche-de-film-Star-Wars-The-Rise-of-Skywalker

Dat is hoe de keuze viel op het sci-vuur getiteld Star Wars: The Age of Skywalker. Uiteraard in Blue-ray kwaliteit. De Pioneer VSX 934 versterker is ook zeer geschikt voor speciale effecten. We hoorden de trilling van de lichtzwaarden, het glijden van de Millennium Falcon, de geluiden van de strijd in de echte ruimte, de dialogen waren duidelijk en begrijpelijk. We hebben een heel gedetailleerde geluidservaring. Misschien voelde het basbereik voor de film niet zo percussief aan als we hadden verwacht, maar het bedierf de ervaring niet.

Voordelen van Pioneer VSX 934:

-uitstekende geluidskwaliteit

-diverse functie

-sterke bas

-energetisch, goed controleerbaar

-waar voor je geld

Misschien is het enige nadeel het gebrek aan uitbreidbaarheid.

Onze mening:

We ontdekten dat het 2019-model van Pioneer overtuigend presteerde tijdens het testen. Ook in de relatief grote bioscoopzaal bracht hij zijn beste vorm. Het zorgde in alle gevallen voor een intens, gedetailleerd, echt en helder geluid. Onder de middenklasse thuisbioscoopversterkers staat het absoluut zijn mannetje, in ruil voor de prijs krijgen we het juiste apparaat. Opgemerkt moet worden dat het, zoals bij de meeste versterkers, belangrijk is om het te associëren met kwaliteitsluidsprekers als je echt het meeste uit je geluid wilt halen. Verwaarloos ook de akoestische behandeling van de kamers niet! Het verdient aanbeveling om online een akoestische meting aan te vragen zodat we de reflectiepunten met 95% nauwkeurigheid kunnen bepalen. Houd er bij het kopen van audioapparatuur rekening mee dat de akoestiek in de winkel waar we uitproberen waarschijnlijk totaal anders is dan die in onze huizen en studio’s, zodat ze op verschillende locaties niet hetzelfde zullen klinken.

Similar Posts