Pioneer DM-40 studiomonitor review

Paar Pioneer DM-40 studiomonitors

Pioneer Corporation, gewoonlijk Pioneer genoemd, is een Japanse multinational met hoofdkantoor in Tokio, Japan, die gespecialiseerd is in digitale entertainmentproducten. Het bedrijf werd in 1938 in Tokio opgericht door Nozomu Matsumoto als een werkplaats voor het repareren van radio’s en luidsprekers. De huidige president is Susumu Kotani.

Kenmerken

De compacte DM-40 studiomonitors zijn ontworpen voor het luisteren en mixen van hoogwaardige muziek voor DJ’s.

De basreflexluidspreker aan de voorkant levert rijke en diepe bassen en is in staat tot 3D-stereogeluid en heeft een breed podiumbeeld, wat zorgt voor een helder, energiek geluid, zelfs bij het mixen van muziek, DJ-werk of gewoon naar muziek luisteren.

De conische subwoofers van glasvezel leveren een sterke, percussieve bas die zijn intensiteit en helderheid behoudt, zelfs als de monitor naar de muur is gericht. De versterker van klasse “B” garandeert balans bij alle frequenties. De laagfrequente aandrijving wordt aangevuld door een soft-dome, hoogfrequente tweeter. Het kan middentonen en pieken aan, doet redelijk werk dankzij de grote convexe diffuser. Het frequentiebereik is 70Hz tot 30kHz. De impedantie is 10 Ohm, het maximale vermogen is 42 Watt.

Slim ontwerp

De gebogen voorranden van de monitoren zorgen voor maximale stijfheid en minimale resonantie voor helder geluid op elk volume. De hoofdtelefoonuitgang en volumeknop op het voorpaneel bieden flexibele bediening, de RCA- en stereo 3,5 mm mini-jackingangen maken de aansluiting en ontvangst van een lijnniveau-signaal mogelijk.

Geluid van Pioneer DM-40

We hebben de Pioneer monitoren getest in een kleine studio, waar we al een akoestische meting hadden gedaan, en op basis van de resultaten is ook de akoestische behandeling gedaan. Op de muren waren fotografische geluidsabsorberende panelen gedrukt met afbeeldingen van instrumenten en parametrische diffusors in een vrij moderne stijl. In een muziekstudio kunnen alleen perfecte muzikale materialen worden gemaakt als de akoestiek van de ruimte wordt behandeld met de juiste akoestische elementen.

We hebben het Pioneer-monitorpaar op de proef gesteld met het nieuwste nummer van Jason Derulo, Love Not War. Het eerste dat in me opkomt, is het warme en aangename lagere bereik. In vergelijking met een kleine monitor konden we een rijk en vol geluid horen. De middentonen en pieken waren ook helder en levendig. Luidruchtige geluiden waren niet aanwezig, vastberadenheid was kenmerkend voor de spreker. Het grootste probleem was echter dat de frequenties niet goed waren uitgebalanceerd. Als we te maken hebben met het mixen en opnemen van muziek, is dit zeker geen kleine vergissing. Maar als iemand als DJ werkt of wordt gebruikt om eenvoudig naar muziek te luisteren, zijn deze luidsprekers geweldig. De volle lage tonen op zo’n compacte monitor maken ze een aantrekkelijke keuze voor hobby-dj’s.

De DM-40 biedt ook een hoog volume. Geweldig om een ​​DJ-controller aan te sluiten om thuis te oefenen. Ze zijn niet luid genoeg voor een feestje, maar voor luidruchtige feesten of evenementen gebruiken we sowieso geen studiomonitors. Het luidsprekergeluid is niet luid genoeg om een ​​hele kamer gelijkmatig te vullen. Zelfs bij hogere volumes is de vervorming zeer minimaal. Als je een goedkope studiomonitorkit wilt met een fatsoenlijk geluid, dan is de DM40 een ideale keuze.

De productiekwaliteit van de Pioneer DM-40 is voldoende. De behuizing is solide en degelijk gebouwd. Het gewicht van 4,9 kg is goed om stabiel te blijven. De meegeleverde kabels zijn ook van goede kwaliteit en behoorlijk lang.

Het geluid is vol, realistisch, uitgebreid, waardoor de speaker er groter uitziet dan hij in werkelijkheid is. Hoge tonen worden echter soms iets te veel op de achtergrond.

Aansluitmogelijkheden
achterwand dm-40

De Pioneer DM-40 biedt twee ongebalanceerde connectiviteitsopties, een standaard RCA-aansluiting en een stereoministekker. De speaker wordt ook geleverd met een audio converter kabel. De DM-40 heeft ook een koptelefoonaansluiting aan de voorkant van de speaker.

Verschijning

De DM-40 is strak en aantrekkelijk in een

Pioneer witte studiomonitor

matzwarte kleur. De hoge, bolle diffuser rondom de tweeter geeft hem een ​​mooie uitstraling. De naar binnen gerichte schuine randen en Pioneer dragen hieraan bij. De speakers zijn ook verkrijgbaar in het wit.

Maten

Een van de aantrekkelijke kenmerken van de DM-40 is het compacte formaat. Perfect voor kleinere studioruimtes, maar biedt ook een aangenaam geluid. Deze monitoren zijn ook licht genoeg om op planken te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat u voldoende ruimte om hen heen nodig heeft voor luchtbeweging. Zonder warmteafvoer kunnen interne componenten oververhit raken en breken.

Vonnis

De Pioneer studiomonitors bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden een goed geluid en kwaliteit. Dit maakt hen tot vooraanstaande leden in de categorie van de beste instapmonitors die beschikbaar zijn voor hobby-dj’s. Hoewel deze luidsprekers vrij compact zijn, zijn ze door het robuuste materiaalgebruik niet klein en ook niet bijzonder licht. Dit betekent meestal een betere geluidskwaliteit omdat de kast stil blijft staan, resonantie is geen probleem wanneer de luidsprekerconussen bewegen om geluid te produceren. De luidsprekers hebben ook een ontwerp aan de voorkant, wat betekent dat er aan de voorkant een sleuf is waardoor lucht in en uit het apparaat kan stromen voor een vollere bas. Geweldige keuze voor elke beginnende DJ. We raden de Pioneer-DDJ 1000-controller aan.

Geschreven door Róbert Polgár

Similar Posts