We hebben de Polk Audio PSW10 subwoofer getest!

In 1972 richtten Mathew Polk, Sandy Gross en George Klopfer een bedrijf op met de naam Polk Audio, dat audioproducten produceert. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in San Diego, Californië en werd in 2006 overgenomen door Directed Electronics. Polk Audio is een leider in de distributie van audioproducten en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een sterke concurrent, met uitstekende producten en uitstekende geluidskwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Polk Audio PSW10-functies

-Uitgangsvermogen 500 watt

-Dynamisch vermogen 100 Watt

– Frequentietransmissie 40 – 160 Hz

-Instelbare crossover-frequentie

-Automatische uitschakeling en stand-by

-Volumeregeling

-Fase schakelaar

-Lijningang

-Luidsprekers

-Subwooferdiameter 250 mm

-Afmetingen: 356 x 365 x 401 mm

De subwooferkast van MDF met minimale resonantie is uitgerust met interne verstijvers die zelfs in de diepste bereiken een uitstekende reinheid bieden. Ook perfect voor thuisbioscoopsystemen.

De SW10 kan eenvoudig worden aangesloten op uw bestaande muziekstereo via online- of luidsprekeraansluitingen. De dynamische low-pass crossover stemt het subwoofergeluid af op de andere luidsprekers.

Uiterlijk

De standaard boxed vorm van de PSW10 verschilt niet van subwoofers van andere merken. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen: kersenkleurig vinyl en zwart eiken vinyl. Beide hebben een hoogwaardig oppervlak, zodat ze perfect kunnen worden geïntegreerd in de stijl en kleuren van moderne thuisbioscoop- of geluidssystemen.

Ontwerp

Polk Audio PSW10 Subwoofer-testrapport

De PSW10 subwoofer is voorzien van een dikke baffle, het traditionele houten blok is gemaakt van titanium. Het heeft een verstevigde behuizing en elimineert, dankzij het gedempte ontwerp, staande golven en vervormingen. Geleide en nauwkeurig afgestelde baspoort om maximale bas te produceren, is een van de belangrijkste elementen van een subwoofer. Het beschikt ook over op laser gebaseerde KlippelDistortion-meettechnologie die geluidsvervorming vermindert en een diep en nauwkeurig geluid biedt. De meeste Polk Audio-luidsprekers en subwoofers kunnen op extreem hoge volumes worden beluisterd zonder de geluidskwaliteit aan te tasten. De Polk Audio PSW10 is geen uitzondering.

Toets

Ideaal voor kleine tot middelgrote kamers. Voor grotere kamers geven we de voorkeur aan subwoofers met hogere prestaties. We hebben de subwoofer getest in een kleinere woonkamer, verbonden met een NAD T758 V3 home theater receiver en een paar Magnat Transpuls 1500 speakers. Helaas was de akoestiek van de ruimte nog niet voldoende, aangezien het nieuwbouwappartement nog niet helemaal klaar was, waardoor de wanden en het plafond de geluiden weerkaatsen, net als de grote raampartijen en de prachtige marmeren vloeren. We hebben geluidsabsorberende panelen en diffusorpanelen op de muren nodig, en we hebben akoestische gordijnen voor de ramen voorgesteld, die de akoestiek aanzienlijk zullen verbeteren dankzij hun dikke, dichte weefsel. De marmeren vloer ziet er weliswaar geweldig uit, maar is akoestisch niet erg voordelig, dus het zal nodig zijn om geluiddempende matten te plaatsen.

PSW10 achterwand

De ingangen zijn gemakkelijk toegankelijk en eenvoudig aan te sluiten op de meeste audiosystemen. Met intelligente sensoren krijg je een optimale geluidservaring. De PSW10 produceert een indrukwekkend baseffect. De percussie-instrumenten waren duidelijk en met indrukwekkende precisie te horen. Bassen zijn helder, scherp en rijk aan details zonder de algehele geluidskwaliteit te overweldigen. De PSW10 klinkt het beste in kleine en middelgrote kamers. De PSW10 vecht in een grote kamer. Wil je een intensere bas in grotere ruimtes, dan kun je misschien kiezen voor de Polk Audio PSW12 of PSW505. De geluidskwaliteit wordt ook beïnvloed door de 50 watt RMS-versterker die in de Polk Audio PSW10 is geïnstalleerd. De versterker levert ook bij lage volumes een uitstekende bas. De indrukwekkende 50 watt versterker is ontworpen voor minimaal stroomverbruik.

Vaak stoppen de meeste subwoofers bij extreme volumes. Gelukkig heeft de Polk Audio PSW10 een uitstekend compressiecircuit dat geluidsvervorming beperkt bij het luisteren op hoog volume. Dit circuit vermindert en voorkomt mogelijke schade veroorzaakt door een hoog volume.

De Polk Audio PSW10 heeft ook een handig intelligent sensorcircuit waarmee de subwoofer automatisch kan worden in- en uitgeschakeld. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het handmatig uitschakelen van de subwoofer bij stroomuitval of onverwachte uitschakeling. De auto aan/uit-functie beschermt de subwoofer tegen mogelijke overspanning.

Polk Audio PSW10 is zeer efficiënt voor zijn prijs. De kwaliteit van de audio-output is verrassend indrukwekkend. De diepe, gedetailleerde bas en heldere klanken zijn erg prettig om naar te luisteren.

Gevolgtrekking

Deze subwoofer biedt een verrassend goede geluidskwaliteit in vergelijking met zijn betaalbare prijs. Het is ook een uitstekende aanvulling op uw bestaande geluidssysteem of thuisbioscoopsysteem. Het wordt gekenmerkt door een helder en schoon geluid. Het biedt niet alleen geweldige geluidseffecten, het heeft ook geweldige baseffecten met verbeterde geluiden. Dankzij de 50 W RMS-versterker en de 10-inch driver die het hele systeem ondersteunt, verbetert het de ultieme geluidskwaliteit voor de Polk Audio PSW10. Het houten blok en het luxe design geven de subwoofer een elegante uitstraling, naast praktisch en betaalbaar!

De Polk Audio PSW10 is uiterst eenvoudig aan te sluiten op de meeste systemen; het heeft echter nog steeds geen directe LFE-ingang om de subwoofer-crossover te omzeilen. Omdat de PSW10 compatibel is met andere Polk Audio-luidsprekers, wordt het gebruik van de PSW10 mogelijk niet gemaximaliseerd. Hoewel de PSW10 een indrukwekkende basweergave heeft, is het moeilijk om bas te leveren die geschikt is voor krachtige en grote kamers. De PSW10 is geschikt voor gebruik in kleinere ruimtes.

Geschreven door Robert Polgár