We hebben de Primare Pre 35 stereo en DAC voorversterker getest!

Pre-35 primaire versterker

Het in Zweden gevestigde bedrijf Primare werd in 1985 opgericht door een Deense ontwerper, Bo Christensen. Hun producten worden gekenmerkt door duurzaamheid, hoogwaardige componenten en een goed geluid. Ze maken audio-apparaten die perfect geluid produceren.

Pre35 en Pre35 Prisma

De Pre35 is een analoge versie van de Pre25 Prisma, die verder ontwikkeld kan worden met de DM35 digitale analoge decoder en Prisma module. De Prisma-module is in staat om datastromen van digitale bronnen te verwerken, zodat deze kan worden geassocieerd met smartphones en tablets, en ondersteunt WAVE-, FLAC-, ALAC-, MP3-, M84-, DSD…, enz. Formaten.

Primare-Pre-35-Ampere-Innen

Het geïntegreerde DAC-circuit verwerkt digitale audiogegevens in LPCM-formaat. De Pre 35-voorversterker heeft een AKM AK4497-chip gekregen, die een uitstekende geluidskwaliteit garandeert en in staat is tot analoge conversie van digitale signalen met een hoge resolutie. Het biedt meerkamer- of zoneregeling en verbindingsmodi. Het heeft 2 paar XLR, 3 paar RCA analoge ingangen, 4 optische Toslink digitale ingangen en 2 RCA coaxiale en 1 USB-B ingangen. Converteert signalen van analoge ingangen naar 48 kHz of 96 kHz digitaal formaat.

Pre35 hoofdachterpaneel

De geïntegreerde draadloze streamingfunctie maakt Bluetooth, AirPlay, Spotify..etc beschikbaar. Het is ook geschikt voor signaalverwerking van digitale geluiden van cd’s, tv’s en computers. Het apparaat is uitgerust met gereguleerde Pre- en LINE-uitgangen.

Geluid, ontwerp, uitvoering

Pre35 hoofdfrontpaneel

De mooie, mooie buitenkant is helemaal geen aspect voor Primare-apparaten. Dus we vielen niet op zijn buik door zijn uiterlijk, noch was zijn optreden muurbrekend. Bij het ontwerpen en vervaardigen van een Scandinavisch audioapparaat is het principe van “niet meer, niet minder” wellicht voor de ogen van ontwikkelingsingenieurs geweest. Voor hen zijn onberispelijk geluid, het gebruik van hoogwaardige grondstoffen en componenten belangrijk. Korte signaalpaden verminderen de vervorming van ingangs- en uitgangssignalen. De stabiele metalen behuizing van de Pre35 voorkomt resonantie en verbetert zo het geluid verder. Het aluminium frontpaneel heeft een zwart-wit OLED-display. Het apparaat heeft 2 wifi-antennes. Het achterpaneel bevat een 12 V trigger-schakelcontroller, RS232-poort en IR-in- en uitgang. De Pre35 weegt 11,3 kg.

Klasse “D” vermogen van 200 watt

De voorversterker heeft de classificatie “D”. Klasse “D” versterkers hebben een uitstekende efficiëntie en een zeer lage warmteontwikkeling.

Luistertest

Samen met Sonus Faber-speakers zijn we begonnen met het proefluisteren in de bioscoopzaal van een tuinhuis in Pest County. De akoestiek moet nog worden verbeterd met diffusorpanelen om de geluiden gelijkmatig in alle richtingen en hoeken in de ruimte te verspreiden. Toen we luisterden naar de fantastische hit van de Queen-band, Who Wants To Live Forever, herinnerden we ons het verhaal van de film Highlander. De unieke stem van Freedie Mercury resoneerde wonderbaarlijk, duidelijk, we ervoeren een schat aan details en dynamiek. We kregen de perfecte stereo-ervaring in de midden- en hoge tonen, maar de diepe voelden te veel aan. We gingen verder met het rock ‘n Roll-genre, we werden echt gestimuleerd door het nummer Frutti van Little Richard Tutti. De uitvoering van de Pre35 was net genoeg om de sfeer van de originele uitvoering terug te brengen. Het basbereik werd deze keer ook als opdringerig beschouwd en soms waren er problemen met de netheid van de bas. Op een lager volume was dit iets beter, maar we waren er niet helemaal blij mee.

Antonio Vivaldi’s werk van vier seizoenen, de herfst, vond plaats. De instrumenten klonken delicaat, smaakvol, alle snaren van de snaren waren verwijderbaar. De middentonen en hoge tonen waren uitstekend, maar helaas werden de diepere tonen ook voor deze muziek overdreven.

Samenvatting

De Zweedse fabrikant heeft een eerlijk toestel bedacht, de prestaties en functies zijn net voldoende, maar de versie zonder de Prisma-module is modulair verder uit te breiden, wat een positieve eigenschap is. We raden het in de eerste plaats aan aan degenen die niet echt om uiterlijk geven en geen fans zijn van brute prestaties. Het geluid is bijna perfect, maar niet onberispelijk. De Primare Pre35 biedt niet meer dan hij belooft, maar hij houdt het maximaal. De robuuste behuizing zorgt voor resonantiereductie en hoogwaardige componenten suggereren duurzaamheid en betrouwbaarheid. De voorversterker produceerde voldoende dynamiek, nauwkeurigheid en gedetailleerd geluid. We zouden 4 van de 5 punten aan de Zweedse voorversterker geven.

Similar Posts